Untitled-1 hotel

Így érintik a KLM járatokat az újabb holland korlátozások

2021. január 25.

2021. január 23-tól szigorú járványügyi intézkedéseket és utazási korlátozásokat vezettek be Hollandiában a koronavírus új mutációi által okozott harmadik járványhullám megfékezése érdekében.

A KLM leállította az Egyesült Királyságból, Dél-Afrikából és Dél-Amerikából Hollandiába közlekedő utasszállító járatait. A Magyarországról induló utasok is csak négy óránál nem régebben elvégzett antigén-gyorsteszt negatív eredménye birtokában léphetnek a fedélzetre.

A holland légitársaság az áruszállító járatok kivételével szombattól nem repül az Egyesült Királyságba, Dél-Afrikába és a dél-amerikai kontinens országaiba sem.

 

Antigén-gyorsteszt is szükséges:

A magas kockázatú területekről Amszterdamba érkező utasoknak a belépéshez eddig is szükséges negatív teszteredmény mellett már a járat indulása előtt legfeljebb 4 órával antigén-gyorstesztet is el kell végeztetniük, és ennek negatív eredménye birtokában szállhatnak fel a Hollandiába tartó gépek fedélzetére.

A KLM igyekszik segíteni az utasainak ezek beszerzésében, de mivel nem minden repülőtéren van tesztközpont, így ez egyes helyeken gyakorlati nehézségekbe ütközhet.

A Budapest Airport ezzel kapcsolatban a közösségi oldalán azt írta, hogy a Magyarországról Hollandiába tartó járatok fedélzetére is csak azok az utasok szállhatnak fel, akik rendelkeznek egy 72 óránál nem régebbi, negatív PCR-teszttel és egy 4 óránál nem régebbi, szintén negatív eredményű antigén-gyorsteszttel. Az új szabályozás a 13 évesnél idősebb utasokra vonatkozik.

A Liszt Ferenc-repülőtéren kialakított koronavírus-tesztközpont a holland beutazási szigorításokhoz alkalmazkodva január 23-tól minden nap hajnali 3 órától este 8-ig tart nyitva, hogy biztosítani tudja az utasoknak a Hollandiába való beutazáshoz szükséges antigén-gyorstesztet.

A holland kormány által biztonságosnak minősített országokba a KLM járatai változatlanul közlekednek.

 

Biztonsági protokoll a személyzetnek:

A KLM a holland nemzeti népegészségügyi intézettel együttműködésben egy biztonságos, alternatív tesztelési protokollt dolgozott ki a személyzete azon tagjai számára, akik a munkájuk teljesítése során elhagyják a repülőterek területét (pl. éjszakai pihenő miatt) azokban az országokban, amelyek nem szerepelnek a holland kormány biztonságos országokat felsoroló listáján.

A dolgozóknak az adott célállomásra érvényes útmutatót adtak ki, és járatuk elindulását megelőzően, valamint a visszaérkezést követően is antigén-gyorsteszteket végeznek el rajtuk az amszterdami repülőtéren.


A légitársaság további létszámleépítést jelentett be:

A KLM tavaly mintegy 5000 fős leépítést hajtott végre, de most újabbat volt kénytelen bejelenteni.

A légitársaság 2020-ban ahhoz igazította a munkavállalók számát, hogy a forgalom 2021-ben elkezd újra növekedni, de a cég most úgy látja, hogy ez csak később történthet meg, amely további leépítéseket tesz szükségessé.

A hosszútávú járatok forgalmának bővülése is várat még magára, az eddigi és újonnan bevezetett nemzetközi utazási korlátozások miatt.

Ezek miatt a holland légitársaság 500 légiutaskísérőt, 100 pilótát, 200 és 400 közötti számban pedig földi dolgozót kényszerül elbocsátani. Így közel 6000-re emelkedik a világjárvány miatt elveszett álláshelyek száma a KLM-nél.

Pieter Elbers, a KLM vezérigazgatója a cég közleménye szerint azt mondta, hogy a most bejelentett leépítés sajnos elkerülhetetlen volt, de az intézkedés nincs összefüggésben az elmúlt napokban bejelentett korlátozásokkal, azok várhatóan később éreztetik hatásukat.

 

Forrás: Airportal.hu, KLM

További híreink

A járvány utáni legerősebb hónapot zárta a budapesti repülőtér áprilisban

Hírek <p>Kis híján 1 millió, pontosan 997 454 utas fordult meg a budapesti repülőtéren áprilisban, ami a járvány előtti szinthez képest már csak 25%-kal alacsonyabb forgalom.</p>

Kis híján 1 millió, pontosan 997 454 utas fordult meg a budapesti repülőtéren áprilisban, ami a járvány előtti szinthez képest már csak 25%-kal alacsonyabb forgalom.

Akciós árak az airBaltic-tól

Hírek <p>Az airBaltic légitársaságnál most kedvezményes áron foglalhatja repülőjegyét a balti országokba és Skandináviába.</p>

Az airBaltic légitársaságnál most kedvezményes áron foglalhatja repülőjegyét a balti országokba és Skandináviába.

Magasabb forgalom volt tapasztalható a budapesti repülőtéren

Hírek <p><span>Beköszöntött a tavasz, ami megmutatkozik a repülőtér utasszámain is.</span></p>

Beköszöntött a tavasz, ami megmutatkozik a repülőtér utasszámain is.