Untitled-1

Csődöt jelentett a Czech Airlines

2021. március 10.

Fizetésképtelennek nyilvánította a Czech Airlines-t a prágai bíróság, és elindította a csődeljárást, miután február végén csődvédelmet kezdeményezett a légitársaság vezetősége.

Júniusban dőlhet el, hogy véglegesen felszámolják-e a céget. A bíróság, a csődbiztosok és a hitelezők fogják eldönteni a júniusra időzített tárgyalást követően a cég sorsát. Ekkor derülhet majd ki, hogy a világ egyik legrégebben működő légitársaságát felszámolják, vagy a menedzsment február végi javaslata szerint megmaradhat, a csődvédelem alatt végrehajtott átszervezést követően.

A légitársaság 266 hitelező – főleg beszállítók – felé rendelkezik összesen 800 millió cseh korona (11 milliárd forint) adóssággal. Emellett a le nem repült járatok viteldíjaival mintegy 230 ezer utasa felé is tartozik a Czech Airlines, összesen mintegy 1 milliárd koronával (14 milliárd forint).

A légitársaság hitelezőinek a lehető leghamarabb be kell nyújtaniuk az igényeiket, a bíróság már ki is jelölt egy céget csődbiztosnak. Ennek feladata lesz eldönteni, hogy a Czech Airlines az eljárás alatt folytathatja-e az üzemelést, vagy leáll és értékesíti a vagyonelemeit.

A Czech Airlines még a múlt héten kivonta az ATR turbólégcsavaros regionális repülőgépeit, amelyeket lízingelt. A légitársaságnak ezt követően mindössze három repülőgépe maradt.

Forrás: Airportal.hu

További híreink

Fedezze fel Ázsiát és Ausztráliát a Korean Air különleges akciójában

Hírek <p>Készüljön fel egy felejthetetlen utazásra a Korean Airrel, amely most különleges promóciós ajánlatokat kínál számos varázslatos úti célra Ázsiában és Ausztráliában.</p>

Készüljön fel egy felejthetetlen utazásra a Korean Airrel, amely most különleges promóciós ajánlatokat kínál számos varázslatos úti célra Ázsiában és Ausztráliában.

Júniusi jutalomjáték a repjegy.hu-n - nyerje vissza repülőjegye árát

Hírek <p>Foglalja le repülőjegyét júniusban a repjegy.hu-n, és nyerje vissza foglalásának árát!</p>

Foglalja le repülőjegyét júniusban a repjegy.hu-n, és nyerje vissza foglalásának árát!

Brazil, maldív és svéd célállomásokkal bővül az Air France kínálata a téli menetrendben

Hírek <p>Az október végén életbe lépő téli menetrendi időszaktól 5 új útvonal és 3 új célállomás is elérhetővé válik a francia légitársaság kínálatában. Emellett az észak-amerikai kínálat is bővül.</p>

Az október végén életbe lépő téli menetrendi időszaktól 5 új útvonal és 3 új célállomás is elérhetővé válik a francia légitársaság kínálatában. Emellett az észak-amerikai kínálat is bővül.