Untitled-1 hotel

Biztonság és rugalmasság a KLM Holland Királyi Légitársaság járatain

2021. május 20.

Biztonság a fedélzeten és rugalmasság a repülőjegy-foglalás során: így készül a KLM Holland Királyi Légitársaság a nyári szezonra.

  

Biztonsági intézkedések a földön és a levegőben

Annak érdekében, hogy a repülés a lehető legbiztonságosabb és legzökkenőmentesebb legyen, a KLM speciális COVID-19 intézkedéseket léptetett életbe a repülőtéren és a fedélzeten egyaránt.

A repülőtéren kötelező a maszkviselés a check-in, a biztonsági ellenőrzés és az útlevél-vizsgálat során. A check-in pultokat és az automatákat rendszeresen tisztítják és fertőtlenítik, emellett kötelező fizikai távolságtartást írnak elő az utasok között. Egyes úti célok esetében testhőmérséklet mérés is zajlik indulás előtt vagy érkezéskor.  

A repülőgép összes belső felülete minden leszállás után alapos tisztításon megy keresztül. A beszállítás során és a fedélzeten az utazás teljes ideje alatt arcmaszk viselés kötelező az utasoknak, melyet 3 óránként cserélni szükséges. A KLM járatain minden utas számára kézfertőtlenítőt biztosítanak.

 

 

A repülőút során a repülőgép levegőjét folyamatosan külső levegővel frissítik, így az utastér levegője 3 percenként teljesen lecserélődik. A repülőgépeken használt HEPA szűrők a vírusok és baktériumok 99,99 %-át - így a koronavírusokat is - kiszűrik a levegőből. Ezenfelül a repülőgépeken a levegő fentről lefelé áramlik, ezzel minimalizálva az utasok közötti vízszintes légáramlást.

 

Rugalmasság a repülőjegy-foglalásban

 

A bizonytalan körülményekre való tekintettel a KLM-nél a repülőjegy-foglalás során kiemelt szerepet kaptak a rugalmas feltételek.

A 2021. december 31. előtti időpontra szóló foglalasok esetén, ha az utas valamilyen ok miatt mégsem tud a foglalás időpotjában elutazni, több lehetőség közül is választhat:

  • Új időpont választása: az utazás időpontja költségmentesen módosítható.

  • Új úti cél választása: az eredeti jegy teljes összege felhasználható a KLM, Air France, Delta Air Lines vagy a Virgin Atlantic járataira.

  • Visszatérítés voucher formájában

További híreink

A járvány utáni legerősebb hónapot zárta a budapesti repülőtér áprilisban

Hírek <p>Kis híján 1 millió, pontosan 997 454 utas fordult meg a budapesti repülőtéren áprilisban, ami a járvány előtti szinthez képest már csak 25%-kal alacsonyabb forgalom.</p>

Kis híján 1 millió, pontosan 997 454 utas fordult meg a budapesti repülőtéren áprilisban, ami a járvány előtti szinthez képest már csak 25%-kal alacsonyabb forgalom.

Akciós árak az airBaltic-tól

Hírek <p>Az airBaltic légitársaságnál most kedvezményes áron foglalhatja repülőjegyét a balti országokba és Skandináviába.</p>

Az airBaltic légitársaságnál most kedvezményes áron foglalhatja repülőjegyét a balti országokba és Skandináviába.

Magasabb forgalom volt tapasztalható a budapesti repülőtéren

Hírek <p><span>Beköszöntött a tavasz, ami megmutatkozik a repülőtér utasszámain is.</span></p>

Beköszöntött a tavasz, ami megmutatkozik a repülőtér utasszámain is.