Untitled-1

Budapest Airport: közel 640 ezer utas szeptemberben

2021. október 12.

Augusztushoz képest némi csökkenés mutatkozik a szeptemberi utasforgalomban, a kezelt légiáru mennyisége viszont továbbra is növekszik.

639 051 érkező és induló utas

A budapesti repülőtéren 639 051 érkező és induló utast regisztráltak az idei év kilencedik hónapjában. Az év eddigi legerősebb hónapjához, az augusztushoz viszonyítva ez a szám szinte 10%-kal kevesebb. A 2019-es szeptemberi utasforgalomtól pedig 58%-kal marad el.

2021 első 3 negyedévében 2 483 234 utast kezelt a Budapest Airport, 2020 azonos időszakának forgalmához képest ez 32,5%-os, a járvány előtti évhez képest pedig 80%-os visszaesés.

15 810 tonna légiáru

A Budapest Airport légiáru-forgalma továbbra is erős, 15 810 tonna áru haladt át a reptéren szeptemberben, ami 4 729 tonnával, 42,7%-kal több, mint tavaly ugyanilyenkor.

Az év első kilenc hónapjában 133 355 tonna árut kezeltek Ferihegyen, ez közel 40%-os növekedés az előző év azonos időszakához viszonyítva. (A közölt adatokba a repülőtéren áthaladó, de közúti fuvarozással szállított áru mennyiségét is beleszámolja az üzemeltető).

Budapest Airport

6 764 le- és felszállás

A repülőtéren 6 764 le- és felszállást regisztráltak múlt hónapban, ez 40%-kal marad el a 2019. augusztusi adathoz viszonyítva. A harmadik negyedévig összesen 34 214 gépmozgást regisztráltak a repülőtéren.


Forrás: Airportal.hu

További híreink

Fedezze fel Ázsiát és Ausztráliát a Korean Air különleges akciójában

Hírek <p>Készüljön fel egy felejthetetlen utazásra a Korean Airrel, amely most különleges promóciós ajánlatokat kínál számos varázslatos úti célra Ázsiában és Ausztráliában.</p>

Készüljön fel egy felejthetetlen utazásra a Korean Airrel, amely most különleges promóciós ajánlatokat kínál számos varázslatos úti célra Ázsiában és Ausztráliában.

Júniusi jutalomjáték a repjegy.hu-n - nyerje vissza repülőjegye árát

Hírek <p>Foglalja le repülőjegyét júniusban a repjegy.hu-n, és nyerje vissza foglalásának árát!</p>

Foglalja le repülőjegyét júniusban a repjegy.hu-n, és nyerje vissza foglalásának árát!

Brazil, maldív és svéd célállomásokkal bővül az Air France kínálata a téli menetrendben

Hírek <p>Az október végén életbe lépő téli menetrendi időszaktól 5 új útvonal és 3 új célállomás is elérhetővé válik a francia légitársaság kínálatában. Emellett az észak-amerikai kínálat is bővül.</p>

Az október végén életbe lépő téli menetrendi időszaktól 5 új útvonal és 3 új célállomás is elérhetővé válik a francia légitársaság kínálatában. Emellett az észak-amerikai kínálat is bővül.