Untitled-1 hotel

Görögország kedvenc légitársasága - AEGEAN Airlines

2021. november 11.

Az AEGEAN Airlines Görögország legnagyobb légitársasága, mely 94 nemzetközi és 31 belföldi járatot üzemeltet, összekötve ezzel a világot Görögországgal és annak szigeteivel.

A légitársaság még 2013-ban vásárolta fel az Olympic Airt, melynek eredményeként az utasok folyamatosan kiélvezhetik a megnövekedett járatok gyakoriságát és a kiváló csatlakozási lehetőségeket a görög szigetekhez. Az AEGEAN azonban nem állt itt meg a terjeszkedéssel, és bejelentette, hogy 2022 nyarára tovább fejleszti útvonalhálózatát. A pontos részletek ugyan még nem láttak napvilágot, de a légitársaság egyértelmű céljaként tűzte ki, hogy a megnövekedett görög turizmust minél szélesebb körbe le tudja fedni.

Középpontban az utazók

Az AEGEAN Airlines mindig is kényesen ügyelt arra, hogy az utazókat helyezze a középpontba. Ezért több olyan szolgáltatást is bevezettek járataikon, melyek ezt a célt szolgálják.

Az ülőhely foglalásra már a foglalást követő első pillanattól lehetősége van az utazóknak, és választható standard ülőhely, extra lábtérrel rendelkező ülőhely vagy az „Up Front” ülőhely, ahol elsőként kerül kiszolgálásra a gépen, az elsőként szállhat le a gépről, és természetesen élvezheti az extra lábteret is.

Az Economy ComfortFlex jeggyel rendelkezők 1 darab 23 kg-os poggyászt adhatnak fel, és 2 darab, maximum 8 kg-os kézipoggyászt vihetnek fel magukkal a gépre. A Business osztályon utazók ( Economy repjegyét Ön bármikor felemelheti Business repjegyre ) előnyben részesülnek, hiszen ők 2 darab, maximum 32 kg-os poggyászt adhatnak fel és szintén 2 darab, de maximum 13 kg-os kézipoggyászt tarthatnak maguknál a gépen.

Az AEGEAN Security Fast Track segítségével egy gyorsított sávban várakozhat a repülőtéri biztonsági ellenőrzésnél, melynek segítségével Ön hamarabb elérheti az indulási kaput.

A légitársaság szerződésben áll a görögországi Bioiatriki Healthcare Grouppal, valamint a ciprusi és görögországi Athens Medical Grouppal egyaránt. Az együttműködés lényege, hogy az AEGEAN Airlines utasai egy előre lefoglalt időpontban részt vehetnek egy diagnosztikai PCR vagy gyorsteszten a repülőtéren, ezzel is segítve, hogy az utazok minél gyorsabban átessenek a kötelező formaiságokon.

Fenntartható repülés és megújult design

A légitársaság nagy hangsúlyt fektet a fenntartható utazásra és a környezetvédelemre, ezért régebbi típusú gépeiket új, Airbus A320 Neo repülőgépekre cserélték le. Ezeknek a gépeknek az ökológiai lábnyoma lényegesen kisebb, mint a régebbi flottájuké. Az új repülőgépeknek:

  • Utasonként 53%-al, ülésenként pedig 23%-al kevesebb a szén-dioxidot kibocsátásuk, mint az 1999-es AEGEAN flotta gépeinek és az előző generációs Airbus repülőgépeknek
  • 50%-al alacsonyabb a nitrogén-oxid kibocsátásuk
  • 75%-al alacsonyabb a zajkibocsátásuk
  • 16%-al kevesebb az üzemanyag fogyasztásuk
  • Akár 4.600 km-rel hosszabb repülési távot tudnak megtenni

Az A320 Neo gépei már a legmodernebb Pratt and amp; Whitney GTF™ vállalat hajtóműveivel van felszerelve, ennek köszönhető az alacsonyabb szén-dioxid, nitrogén-oxid valamint zajkibocsátás. Az új hajtóművek továbbá lehetővé teszik az üzemanyag fogyasztás csökkenését is, melynek hatására az AEGEAN Airlines gépei növelni tudják hatótávolságukat, így újabb útvonalak kerülhetnek be a légitársaság úti cél hálózatába.

Az új gépek már megnövelt utasteret is biztosítanak az utazóknak, ahol az ergonómiai kialakítás és az extra kényelem szinergiája tovább fokozza az utazás élményét.

A híres brit repülőgép design tervező specialista vállalat, a PriestmanGoode teljesen új kabinbelsőt tervezett az AEGEAN Airlines új, Airbus A320 Neo flottája számára.

A légitársaság ismert és népszerű sirályjelvényét új alapokra helyezték, modernizálták és beépítették azt az új márkaidentitásba is. A sirály motívumot látványos mintaként varták be a különböző kabintextíliákba. Mind a Business, mind pedig a turista osztályok öltésmintája a klasszikus görög építészet szimmetriáját, valamint az égbolt és az Égei-tenger tiszta kékségét igyekszik visszatükrözni.

A szőnyegeken és a kabindekorációs fóliákon az ország tája által ihletett absztrakt minták lettek láthatóak, a márkapaneleken pedig az ikersirály logó 3D-s ábrázolása került kialakításra.

További híreink

Növekvő utazási kedv és milliárdos fejlesztések a Budapest Airportnál

Hírek <p>Emelkedő utasforgalomról, milliárdos infrastrukturális fejlesztéssorozatról és egy új tűzoltóautó beüzemeléséről adott hírt a Budapest Airport!</p>

Emelkedő utasforgalomról, milliárdos infrastrukturális fejlesztéssorozatról és egy új tűzoltóautó beüzemeléséről adott hírt a Budapest Airport!

A Wizz Air Madeirára indít közvetlen járatokat Budapestről

Hírek <p>Október 30-tól, a téli menetrendben hetente két közvetlen járatot is indít a Wizz Air Budapest és Madeira között.</p>

Október 30-tól, a téli menetrendben hetente két közvetlen járatot is indít a Wizz Air Budapest és Madeira között.

A Qatar Airways lett 2022 legjobb légitársasága

Hírek <p>Az Airlineratings.com oldal közzétette listáját az idei évben legjobban teljesítő légitársaságokról. </p>

Az Airlineratings.com oldal közzétette listáját az idei évben legjobban teljesítő légitársaságokról.