Untitled-1 hotel

Újraindítja járatait az Air China július 7-től Budapestre

2022. június 29.

Július 7-től ismét elérhetővé válik a több mint 2 éve felfüggesztett Budapest Peking járat az Air China járataival - jelentette be Szijjártó Péter.

A légitársaság oldalán elérhető információk szerint a járatokat az Air China Airbus A330-as gépei fogják repülni. Az első járat július 7-én fog elindulni, és hetente egyszer, csütörtökönként fog közlekedni Peking és Budapest között.

A CA 719-es járat pekingi idő szerint 14 órakor fog indulni a Capital nemzetközi repülőtér 3-as termináljáról, majd itteni idő szerint pedig 19 órakor érkezik meg Budapestre.

Visszafele a CA 720-as járatszámmal 21:35-kor indul, de nem közvetlenül Pekingbe, hanem a tranzit megállóként funkcionáló Tiencsinbe. A menetidő Budapestről Pekingbe a repült útvonaltól függően várható 10-12 óra helyett 31 óra 25 perc. Tiencsinben a járvány miatti előírásoknak megfelelő tesztelés és/vagy karantén indokolja a szokásosnál hosszabb menetidő.

Július 7-től újra közlekedik az Air China budapesti járata

Szijjártó Péter közlésében felidézte: “több mint hét évvel ezelőtt, 2015. május 1-jén fogadtuk az Air China első közvetlen Peking - Budapest járatát, amely a későbbiekben is nagy sikerrel üzemelt". A magyar külgazdasági és külügyminiszter az újrainduló járatot komoly jelentőséggel ruházta fel, mint elmondta, mind a turizmus, mind a kereskedelem hatalmas lendületet kap azzal, hogy Budapest ismét közvetlenül elérhetővé vált a kínai fővárosból.

Forrás: airportal.hu

További híreink

Növekvő utazási kedv és milliárdos fejlesztések a Budapest Airportnál

Hírek <p>Emelkedő utasforgalomról, milliárdos infrastrukturális fejlesztéssorozatról és egy új tűzoltóautó beüzemeléséről adott hírt a Budapest Airport!</p>

Emelkedő utasforgalomról, milliárdos infrastrukturális fejlesztéssorozatról és egy új tűzoltóautó beüzemeléséről adott hírt a Budapest Airport!

A Wizz Air Madeirára indít közvetlen járatokat Budapestről

Hírek <p>Október 30-tól, a téli menetrendben hetente két közvetlen járatot is indít a Wizz Air Budapest és Madeira között.</p>

Október 30-tól, a téli menetrendben hetente két közvetlen járatot is indít a Wizz Air Budapest és Madeira között.

A Qatar Airways lett 2022 legjobb légitársasága

Hírek <p>Az Airlineratings.com oldal közzétette listáját az idei évben legjobban teljesítő légitársaságokról. </p>

Az Airlineratings.com oldal közzétette listáját az idei évben legjobban teljesítő légitársaságokról.