Koronavírus információk

Kapcsolatfelvétel

Kapcsolatfelvétel

Ügyfélszolgálatunk megnövekedett terheltsége miatt, kérjük kizárólag az alábbi űrlap pontos kitöltésével, vegye fel velünk a kapcsolatot. Munkatársaink minden megkereséssel foglalkoznak, de kérjük vegye figyelembe, hogy a repülőjegy módosítások és visszatérítések feldolgozásában, a közeli indulású utazások elsőbbséget élveznek!

Felhívjuk figyelmét ugyanakkor, hogy a visszatérítések az átlagosnál jóval több időt vehetnek igénybe, ezért az ügyintézés során kérjük szíves türelmét! Munkatársaink a folyamat aktuális állásáról tájékoztatnak minden érintettet.

Megértését és együttműködését köszönjük!

Kapcsolattartó adatai

Kérdés beküldése

Kapcsolódó tartalmak

Ezekre figyeljen, ha külföldre utazik: beutazási szabályok országonként

Blog Ezekre figyeljen, ha külföldre utazik: beutazási szabályok országonként
Cikkünkben részletezzük a jelenleg érvényben lévő beutazási szabályokat a magyarok által leginkább keresett desztinációkra vonatkozóan. Ezekre figyeljen, ha az úti célja Hollandia, Németország, Dánia, Írország, Svájc vagy Lengyelország.

2020 nyári repjegy-foglalási körkép

Blog 2020 nyári repjegy-foglalási körkép
A 2020-as nyaralószezon kétségkívül rendhagyónak számít az elmúlt évekhez képest. A légiközlekedés második negyedéves leállásával szinte megszűnt a Magyarországról elérhető úti cél kínálat. Ez a példa nélküli leállás a nyári időszakra is árnyékot vetett.

Csökkentették a karantén idejét és meghatározták a PCR-tesztek hatósági árát

Blog Csökkentették a karantén idejét és meghatározták a PCR-tesztek hatósági árát
Szinte hétről hétre bejelentenek valamilyen pontosítást, vagy módosítást a szeptember óta hatályban lévő beutazási szabályokkal kapcsolatban. Mutatjuk a legfrissebb információkat a karanténról, tesztekről, határidőkről.

Karantén mentesség az üzleti utazóknak! Mi minősül üzleti útnak és hogyan lehet igazolni?

Blog Karantén mentesség az üzleti utazóknak! Mi minősül üzleti útnak és hogyan lehet igazolni?
Ahogy azt már korábban megírtuk, a gazdaság zavartalan működésének érdekében a kormány kivételt tesz az üzleti utazókkal a szeptember elején hatályba lépő szigorú utazási szabályok tekintetében.

Kötelező karantén a Magyarországról Egyesült Királyságba utazóknak

Blog Kötelező karantén a Magyarországról Egyesült Királyságba utazóknak
A brit közlekedési minisztérium bejelentése alapján, szeptember 12-től kéthetes házi karanténra kötelezik a Magyarországról az Egyesült Királyságba érkezőket. A rendelkezés állampolgárságtól függetlenül érvényes minden beutazóra és nem lehet negatív-teszttel előre kiváltani.

Újabb változás: elfogadják a schengeni övezetben készült PCR-tesztet is

Blog Újabb változás: elfogadják a schengeni övezetben készült PCR-tesztet is
Ez a hét kétségkívül az utazási szabályok változásáról, karanténról és tesztelésről szól. Nem könnyű követni, de mutatjuk a legfrissebb híreket a témában. Ráadásul most 1-2 pozitívumot is lehet találni a hírek között.

Országbesorolások? Karanténkötelezettség? Szigorítás? Enyhítés? Most mindent elmagyarázunk!

Blog Országbesorolások? Karanténkötelezettség? Szigorítás? Enyhítés? Most mindent elmagyarázunk!
Az elmúlt 1-2 napban arról lehetett olvasni, hogy kiutazás szempontjából szigorítottak az országok besorolásán, majd hogy lazítottak bizonyos esetekben. Ön sem tudja már követni ezt a huzavonát? Akkor mindenképp olvassa el cikkünket!

Tudnivalók külföldről hazatérőknek – karantén kiváltása, tesztelés menete

Blog Tudnivalók külföldről hazatérőknek – karantén kiváltása, tesztelés menete
Ahogy azt korábban megírtuk, szeptember 1-től ismét szigorodtak a beutazás feltételei. A külföldről hazatérő magyar állampolgárok, bármely országból is érkezzenek, 14 napos karanténra számíthatnak, melyet csak 2 db, a beutazást követően Magyarországon elvégzett negatív PCR-teszttel válthatnak ki.

Koronavírus - Újra járatcsökkentésre kényszerült a Wizz Air

Blog Koronavírus - Újra járatcsökkentésre kényszerült a Wizz Air
A Wizz Air is lépett a pénteken este bejelentett, szeptember 1-től életbe lépő utazási korlátozások miatt. Több járatcsökkentést is eszközöltek!

Minden külföldről hazatérőre két hét karantén vár szeptember 1-től

Blog Minden külföldről hazatérőre két hét karantén vár szeptember 1-től
Ahogy azt az elmúlt napokban kilátásba helyezték, szeptember 1-től szigorúbb utazási szabályokat vezet be a kormány. Megszűnik a júliusban bevezetett ország kategorizálás, ugyanis minden országra vonatkozóan a korábbi piros besorolásnak megfelelő szabályozást vezetnek be.

Változásbiztos repjegyek - rugalmas feltételek az utasok igényeire szabva

Blog Változásbiztos repjegyek - rugalmas feltételek az utasok igényeire szabva
Hónapok óta tapasztaljuk, hogy a sok változás, új szabályok, más feltételek, mennyire fel tudják borítani az eddig megszokottat. Az utaztatók és a turisták életét is eléggé felfordította ez a helyzet.

Hol késnek a repülőjegy visszatérítések?

Blog Hol késnek a repülőjegy visszatérítések?
Újraindult a légiközlekedés, sokan már nyaralnak, utaznak, de ne felejtsük el, hogy bizony sokan vannak, akik még a tavasszal elmaradt utazásuk visszatérítését nem kapták meg. Cikkünkben nekik szeretnénk segíteni, azzal hogy részletesen leírjuk, milyen munkafolyamatok zajlanak egy repülőjegy visszatérítés mögött.

Koronavírus-helyzet a légiközlekedés szereplőinél – IV. rész: airBaltic

Blog Koronavírus-helyzet a légiközlekedés szereplőinél – IV. rész: airBaltic
Cikksorozatot indítottunk, melyben a légiközlekedés meghatározó szereplőit kérdezzük a Koronavírus-járvány okozta helyzetről, intézkedéseikről, terveikről. A negyedik részben az airBaltic légitársaság szóvivője válaszolta meg kérdéseinket!

Ciprusra utazók figyelmébe: kötelező regisztráció

Blog Ciprusra utazók figyelmébe: kötelező regisztráció
Aki Ciprust választotta nyaralásának úti céljául fontos tudnia, hogy akárcsak a görögországi utazásoknál, Ciprus esetében is kötelező regisztrálni az utazás előtt. Cikkünkben leírjuk, hol és hogyan végezheti el a néhány perces online műveletet.

Egyes országokból érkezőkre ismét karantén vár Magyarországon

Blog Egyes országokból érkezőkre ismét karantén vár Magyarországon
Július 15-től Magyarország szigorít az országba való belépés szabályain, és egyes esetekben ismét karanténra kötelezi a külföldről érkező magyar állampolgárokat.

Tippek a biztonságos repüléshez a COVID-19 után

Blog Tippek a biztonságos repüléshez a COVID-19 után
Az idei nyaralásra már kicsit másképp készülünk, mint tavaly, amikor eszünkbe sem jutott volna, hogy például maszkot is vigyünk magunkkal, vagy, hogy távolságot tartsunk másoktól. A koronavírus-járvány átrendezte kissé a hangsúlyokat az utazásban is, de egyáltalán nem kell lemondanunk a biztonságos nyaralás lehetőségéről.

Kötelező regisztráció a Görögországba utazóknak!

Blog Kötelező regisztráció a Görögországba utazóknak!
Görögország bizonyos óvintézkedések bevezetése mellett megnyitotta határait a turisták előtt. Július 1-től magyar állampolgárok is szabadon utazhatnak egy görögországi nyaralásra, azonban minden utasnak kötelezően regisztrálnia kell.

Újranyitó országok III. - Európán túli úti célok

Blog Újranyitó országok III. - Európán túli úti célok
Egyre több ország kezdett el enyhíteni a Koronavírus-járvány okozta beutazási korlátozásokon, és nyitják meg határaikat a turizmus előtt is. Az újranyitó országok cikksorozatunk első két részében már kitértünk az európai nyaralós és városlatogatós úti célokra, de mi a helyzet a tengerentúli desztinációkkal?

Repülős utazás a COVID-19 után: bizakodás és óvatos tervezés

Blog Repülős utazás a COVID-19 után: bizakodás és óvatos tervezés
Bizakodó a repjegy.hu által megkérdezett utazóközönség a COVID-19 és a repülős utazás tekintetében – derül ki legutóbbi felmérésünk eredményeiből.

Megszűnik a magyarországi karanténkötelezettség az uniós utazásoknál

Blog Megszűnik a magyarországi karanténkötelezettség az uniós utazásoknál
2020. június 18-ával megszűnik a 14 napos karanténkötelezettség az uniós tagállamokból történő beutazás esetén - jelentette be Szijjártó Péter, Külgazdasági és Külügyminiszter.

Újranyitó országok II. - Tervezhetünk-e már külföldi városlátogatást?

Blog Újranyitó országok II. - Tervezhetünk-e már külföldi városlátogatást?
Nyitnak az országok, enyhülnek a korlátozások, lassacskán megszűnnek a beutazási tilalmak. De kérdés, hogy hová és legfőképp mikorra tervezhetünk már utazást? Cikkünkben részletezzük, hogy az egyes országok hogyan és mikorra tervezik az utazási korlátozások feloldását, hogy kell-e érkezéskor karanténra számítani és milyen új szabályok lesznek érvényben az újrainduló turizmusban.

Megfelelnek a Budapest Airport járványintézkedései a nemzetközi protokolloknak

Blog Megfelelnek a Budapest Airport járványintézkedései a nemzetközi protokolloknak
Az Európai Repülésbiztonsági Ügynökség (EASA) és az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ (ECDC) a napokban az európai légiközlekedésre vonatkozó közös ajánlásokat adott ki, amelyek biztosítják a repülőterek járványidőszak alatti biztonságos működését.

Utazni szeretne? Ezekre érdemes most figyelnie!

Blog Utazni szeretne? Ezekre érdemes most figyelnie!
Lehet, hogy most még mindannyian otthon maradunk a koronavírus okozta utazási korlátozások végett, de a világ bebarangolása iránti vágyaink egyre erősebbek és erősebbek lesznek. Ebben a bizonytalan időben azonban számos kérdés felmerül az utazókban!

Újranyitó országok I. - Lehet-e már nyaralásban gondolkodni?

Blog Újranyitó országok I. - Lehet-e már nyaralásban gondolkodni?
Egyes országok már elkezdték visszavonni a Koronavírus-járvány terjedése miatt bevezetett korlátozásaikat. Újranyitnak az éttermek teraszai, vendéglátó- és szabadidős egységek, strandok, parkok, múzeumok, egyes szállodák és néhány légitársaság is megkezdte már az utazási korlátozások miatt ideiglenesen megszüntetett járatainak üzemeltetését, aki pedig még nem indította újra járatait is tervezi június-júliusra.

COVID-19 és a repülős utazás - repjegy.hu kérdőív

Blog COVID-19 és a repülős utazás - repjegy.hu kérdőív
A Koronavírus-járvány az élet számos területén változást hozott, de talán leginkább az utazást és a légi közlekedést alakítja át. Egészségügyi intézkedések, új szabályozások, változó utazási szokások jelennek meg. Szeretnénk jobban megismerni utasaink és úgy általában az utazók igényeit, szokásait és motivációit, hogy ezáltal továbbra is számukra hasznos és értékes szolgáltatást tudjunk kínálni.

Koronavírus-helyzet a légiközlekedés szereplőinél - III. rész: Flight Refund

Blog Koronavírus-helyzet a légiközlekedés szereplőinél - III. rész: Flight Refund
Cikksorozatot indítottunk, melyben a légiközlekedés meghatározó szereplőit kérdezzük a Koronavírus-járvány okozta helyzetről, intézkedéseikről, terveikről.

Koronavírus-helyzet a légiközlekedés szereplőinél – II. rész: Lufthansa-csoport

Blog Koronavírus-helyzet a légiközlekedés szereplőinél – II. rész: Lufthansa-csoport
Cikksorozatot indítottunk, melyben a légiközlekedés meghatározó szereplőit kérdezzük a Koronavírus-járvány okozta helyzetről,  intézkedéseikről, terveikről.

Koronavírus-helyzet a légiközlekedés szereplőinél - I. rész: Air France - KLM

Blog Koronavírus-helyzet a légiközlekedés szereplőinél - I. rész: Air France - KLM
Az ma már nem kérdés, hogy a turisztikai ágazat szereplőit különösen negatívan érintette a Koronavírus-járvány. Utazási korlátozások, drasztikusan visszaesett utasforgalom és hatalmas kihívások jellemzik a mögöttünk álló néhány hónapot.

Tájékoztató az újrainduló reptéri szolgáltatásokról

Blog Tájékoztató az újrainduló reptéri szolgáltatásokról
Blogbejegyzésünkben a Budapesti Liszt Ferenc Repülőteret üzemeltető Budapest Airport Zrt. legfrissebb tájékoztatója olvasható a lassacskán újrainduló légi közlekedés állapotáról, a COVID-19 kapcsán hozott intézkedéseikről és az újrainduló repülőtéri szolgáltatásokról.

Ezek a járatok indulhatnak újra a járvány után

Blog Ezek a járatok indulhatnak újra a járvány után
Az Eurocontrol adatai szerint április közepére a légi közlekedés forgalomcsökkenése elérte a mélypontot a kontinensen, tavalyhoz képest a járatok mintegy 8-12 százaléka közlekedett csak. Májustól kezdve azonban a tervek szerint több légitársaság is újra indítaná járatainak egy jelentős részét!

Milyen lesz a légi közlekedés a koronavírus után?

Blog Milyen lesz a légi közlekedés a koronavírus után?
A légi közlekedés jelentősen átalakulhat a koronavírus kitörése előtti időszakhoz képest. Megváltozhatnak majd az utazási szokások, a légi közlekedést szabályozó előírások és a repülőterek, légitársaságok nyújtotta szolgáltatások is.

Újraindulását tervezi a Wizz Air május elejére

Blog Újraindulását tervezi a Wizz Air május elejére
A légitársaság jelenleg a koronavírus-járvány előtti kapacitásának mindössze 3%-át, 4-5 repülőgépét használja. A legfrissebb információk szerint azonban május elejére tervezi néhány járatának újranyitását a légitársaság.

#mutiholjartal - képzeletben utaztunk

Blog #mutiholjartal - képzeletben utaztunk
Az Instagram oldalunkon indított, #mutiholjartal játék lényege az volt, hogy ebben a nehéz, utazásmentes időszakban is boldogan emlékezzünk vissza legkedvesebb útjainkra és legalább gondolatban újra csodás helyekre repüljünk.

Koronavírus: ezek a járatok szünetelnek a járvány miatt

Blog Koronavírus: ezek a járatok szünetelnek a járvány miatt
A Koronavírus-járvány kapcsán bevezetett utazást korlátozó intézkedések miatt nagyon sok légitársaság kényszerül menetrendjeik módosítására és járattörlések bevezetésére. Az elmúlt néhány nap bejelentései alapján cikkünkben összesítjük, hogy a légitársaságok mely járataikat törlik.

A Budapest Airporton is életbe lépett a határzár

Blog A Budapest Airporton is életbe lépett a határzár
Március 17-én, kedden lépett életbe az a kormányrendelet, amely külföldi állampolgárok részére megtiltja a Magyarországra való belépést, azaz a határzár. A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren mától minden érkező utas okmányait ellenőrzik - áll a repülőtér üzemeltető közleményében!

Mi lesz most az utunkkal? A repjegy.hu válaszol!

Blog Mi lesz most az utunkkal? A repjegy.hu válaszol!
A COVID-19 néven ismert Koronavírus-járvány nehéz helyzetbe hozta mind az utasokat, mind az utazási szolgáltatókat. Korlátozások, beutazási tilalmak, karantén lehetősége, egészségügyi kockázat és bizonytalanság sújt mindannyiunkat.

Koronavírus: Olaszország

Blog Koronavírus: Olaszország
Február végén Észak-Olaszország Veneto és Lombardia tartományában is felütötte fejét a Kínából induló koronavírus, melyről részletesebben itt olvashatnak. Február 22. és 23. között olyan gyors mértékben kezdett el terjedni a vírus, hogy a helyi hatóságok az érintett településeket lezárták és karantént vezettek be.

Koronavírus - ezt érdemes tudnia, ha utazni készül

Blog Koronavírus - ezt érdemes tudnia, ha utazni készül
Az elmúlt közel másfél hónapban elkerülhetetlenné vált, hogy ilyen vagy olyan módon ne találkozzunk az új koronavírus (COVID-19) hírével. A legtöbb hír középpontjában statisztikákkal, megelőzési módszerekkel és tanácsokkal találkozhatunk, ha azonban az év eleji utazásunk éppen Ázsiába vagy pont Kínába szólna, akkor sok kérdés marad megválaszolatlanul.