Untitled-1 hotel

Koronavírus információk

Hírek, információk a COVID-19 járványról, a légiközlekedésről és koronavírus utazásra gyakorolt hatásairól.

Foglalással kapcsolatos ügyintézéshez vegye fel a kapcsolatot ügyfélszolgálatunkkal!

Kapcsolódó tartalmak

Nincs szükség többé Covid-tesztre az USA-ba történő belépéshez

Blog Nincs szükség többé Covid-tesztre az USA-ba történő belépéshez
Június 12-től az Egyesült Államokba légi úton érkező turisták negatív koronavírus-teszt vagy a betegségből való felépülés igazolása nélkül is beléphetnek az Egyesült Államokba.

Nyár eleji könnyítések: ezekben az országokban változtak a beutazási szabályok

Blog Nyár eleji könnyítések: ezekben az országokban változtak a beutazási szabályok
A nyári szezon közeledtével és a járványügyi helyzet javulásának köszönhetően több ország is könnyítéseket, vagy akár a beutazási korlátozások teljes feloldását jelentette be június elejétől. Összeállításunkban elolvashatja, hogy milyen országok jelentettek be változtatást a beutazási szabályok terén az elmúlt időszakban.

Megszűnik a maszkviselési kötelezettség az EU-s reptereken és járatokon

Blog Megszűnik a maszkviselési kötelezettség az EU-s reptereken és járatokon
A koronavírus-járvány terjedésének megfékezése érdekében korábban elrendelt általános maszkviselési kötelezettség május 16-án megszűnik az Európai Unió repülőterein, és az EU területén közlekedő légijáratok fedélzetén is.

Így nyaralhatunk most az európai tengerpartokon - beutazási szabályok

Blog Így nyaralhatunk most az európai tengerpartokon - beutazási szabályok
Bár az elmúlt időszakban kevesebb szó esik a koronavírus-járvány miatti beutazási korlátozásokról, nem szabad elfelejteni, hogy az egyes országok továbbra is eltérő módon szabályozzák a területükre történő belépést. Összeállításunkban a közkedvelt nyaraló úti céloknál szedtük egy csokorba azokat a beutazási szabályokat, amikre mindenképpen oda kell figyelnie, ha ezekbe az országokba készül.

Megszűnnek a beutazási korlátozások az Egyesült Királyságba

Blog Megszűnnek a beutazási korlátozások az Egyesült Királyságba
Március 18-tól eltörölnek minden koronavírus-járvány miatt elrendelt beutazási korlátozást az Egyesült Királyságban. Így az oltatlanok számára is megszűnik a tesztelési kötelezettség, valamint utasazonosító űrlapot sem kell kitölteni.

Bátrabban készülnek az utasok a nyári szezonra

Blog Bátrabban készülnek az utasok a nyári szezonra
Hosszú idő óta nem látott növekedés jelentkezett a téli hónapokban a repülőjegy-foglalások terén. Egyre enyhébbek az utazási korlátozások, a megfelelő oltások megléte esetén a legtöbb ország már engedélyezi a beutazást, és a légitársaságok egymás után jelentik be új járatok indítását a tavaszi és nyári szezonra.

Magyarország eltörli a beutazási korlátozásokat

Blog Magyarország eltörli a beutazási korlátozásokat
2022. március 7-től Magyarország a koronavírus járvány miatt bevezetett járványügyi intézkedések nagy részét megszünteti: többek között újra korlátozásmentes a beutazás, nem kérnek védettségi igazolványt a rendezvényeken és az egészségügyi intézményeken kívül már sehol nem kötelező maszkot viselni.

Változások a nemzetközi járványügyi intézkedésekben: Olaszország, Franciaország, Ausztria és továbbiak

Blog Változások a nemzetközi járványügyi intézkedésekben: Olaszország, Franciaország, Ausztria és továbbiak
Egyre hangsúlyosabbá válik Európában a védettségi igazolványok használata, miközben enyhülnek az utazási feltételek. Az EMA engedélyezett vakcinával oltottak már szinte bárhová korlátozásmentesen utazhatnak.

Enyhítés az EU-s utazásban a keleti vakcinákkal oltottak számára

Blog Enyhítés az EU-s utazásban a keleti vakcinákkal oltottak számára
Feloldódik a keleti vakcinákkal oltottak utazási korlátozása, amennyiben egy EU által jóváhagyott vakcina legalább egy dózisát is megkapták. Mutatjuk a részleteket!

Védettségi helyett oltottsági igazolvány és rövidebb kötelező karantén

Blog Védettségi helyett oltottsági igazolvány és rövidebb kötelező karantén
A csütörtöki Kormányinfón változásokat jelentettek be az védettségi előírásokra vonatkozóan, valamint a kötelező karanténnal kapcsolatban is.

Enyhülnek a beutazási szabályok az Angliába utazóknak

Blog Enyhülnek a beutazási szabályok az Angliába utazóknak
Újabb könnyítéseket jelentettek be az angliai beutazási szabályokról. Blogposztunkban beszámolunk az aktuális előírásokról.

Ausztria, Görögország, Olaszország és Ciprus – változó utazási szabályok

Blog Ausztria, Görögország, Olaszország és Ciprus – változó utazási szabályok
A koronavírus-világjárvány nehezen akar a múlt homályába merülni. A dél-afrikai variáns miatt, melyet omikron néven ismerhetett meg a világ, több országban is új szabályokat léptettek életbe a döntéshozók.

Meghatározták az utazáshoz szükséges EU-s Covid-igazolványok lejáratát

Blog Meghatározták az utazáshoz szükséges EU-s Covid-igazolványok lejáratát
Módosította az Európai Bizottság az utazáshoz szükséges Covid-igazolványok szabályozását, 9 hónapban határozták meg azok lejáratát. Eszerint az alap oltástól számítva most már csak kilenc hónapig lesz érvényes az EU-s igazolás, utána már csak a harmadik oltással lehet újra meghosszabbítani.

Világszerte szigorításokat jelentenek be a dél-afrikai vírusvariáns megjelenése miatt

Blog Világszerte szigorításokat jelentenek be a dél-afrikai vírusvariáns megjelenése miatt
A WHO által omikronnak elnevezett új, dél-afrikai vírusvariáns terjedése miatt számos ország utazási korlátozásokat vezetett be, és sokfelé szigorítottak az érvényben lévő beutazási előírásokon. Cikkükben összefoglaltuk az elmúlt napok legfontosabb eseményeit.

Az Európai Bizottság javaslatára tovább módosulhatnak az utazási szabályok

Blog Az Európai Bizottság javaslatára tovább módosulhatnak az utazási szabályok
Az Európai Bizottság 2021.11.25-án több javaslatot is megfogalmazott a Covid19-világjárványra válaszul bevezetett, az Unión belüli biztonságos és szabad mozgásra vonatkozó szabályok módosítására, adta hírül sajtóközleményében a Bizottság!

Németország feloldja a vészhelyzetet, több ország is hasonlóan cselekedett

Blog Németország feloldja a vészhelyzetet, több ország is hasonlóan cselekedett
Németországban november 25-től tervezik megszüntetni a járványhelyzet okozta vészhelyzetet, mely különleges jogkörökkel ruházta fel a német kormányt. Európa más országaiban azonban eltérő a gyakorlat: pár országban már hónapokkal ezelőtt megszűnt a kihirdetett rendkívüli állapot, míg másutt, például Magyarországon meghosszabbításra került.

November 8-tól utazhatunk az USA-ba

Blog November 8-tól utazhatunk az USA-ba
A szeptemberi előzetes bejelentés után közzétették a határnyitás pontos dátumát is: eszerint a teljes védettséggel rendelkező személyek számára november 8-tól engedélyezik a beutazást az USA-ba.

Hová, mennyiért, hogyan foglaltunk repjegyet idén nyáron?

Blog Hová, mennyiért, hogyan foglaltunk repjegyet idén nyáron?
2021 nyarára az utazási korlátozások enyhítésének köszönhetően hosszú hónapok után újra növekedésnek indult a légiközlekedés forgalma. A 2020-as évhez hasonlóan idén is kielemeztük a nyári szezont a repjegy.hu foglalásainak tükrében: megvizsgáltuk, hogyan alakultak a legnépszerűbb úticélok, hogyan mozogtak a repülőjegy-árak, és hogyan változtak az utasok foglalási szokásai.

Teszt nélkül is be lehet utazni Angliába októbertől

Blog Teszt nélkül is be lehet utazni Angliába októbertől
Azok, akik már megkapták az oltás mindkét dózisát, október elejétől koronavírus-teszt nélkül utazhatnak be Angliába – jelentette be Grant Shapps brit közlekedési miniszter.

Enyhítés az USA beutazási korlátozásain

Blog Enyhítés az USA beutazási korlátozásain
Hosszú idő után, várhatóan novemberben újranyit az Amerikai Egyesült Államok 33 ország – köztük a Schengeni-övezet – oltott utazói előtt. A beutazás feltétele a koronavírus elleni teljes oltottság és egy negatív Covid-teszt.

Spanyolország: beutazási szabályok, elérhető repülőjáratok, utazás előtti tudnivalók

Blog Spanyolország: beutazási szabályok, elérhető repülőjáratok, utazás előtti tudnivalók
Spanyolország gyönyörű városai nem véletlenül szerepelnek évről-évre a turisták legkedveltebb úti céljai között. Ezen a mediterrán helyen minden megtalálható, ami felejthetetlenné tesz egy utazást: lenyűgöző tájak, kíváló gasztronómiai élmények, izgalmas programok, utánozhatatlan életérzés, pihenés, kikapcsolódás.

Olaszország: beutazási szabályok, elérhető repülőjáratok, utazás előtti tudnivalók

Blog Olaszország: beutazási szabályok, elérhető repülőjáratok, utazás előtti tudnivalók
Olaszország hosszú idők óta az egyik legnépszerűbb úticél a turisták körében, nem véletlenül. A több ezer éves történelmi és kulturális emlékek, a csodás tengerpartok, hegyek és vulkánok, valamint a világhírű gasztronómia utazók milliót vonzzák a világ minden tájáról.

Ciprus: beutazási szabályok, elérhető repülőjáratok, utazás előtti tudnivalók

Blog Ciprus: beutazási szabályok, elérhető repülőjáratok, utazás előtti tudnivalók
Az oltásoknak köszönhetően az utóbbi időben kicsit fellélegezhettünk és az utazásainkat is szabadabban tervezhettük. Vannak, akik idén is külföldi, tengerparti nyaraláson szeretnék kipihenni az év fáradalmait, és inkább a nyár végére vagy őszre időzítik a külföldi kikapcsolódást.

Utazási felmérés 2021: növekvő utazási kedv, közeli úticélok, előzetes tájékozódás

Blog Utazási felmérés 2021: növekvő utazási kedv, közeli úticélok, előzetes tájékozódás
Tavaly nyáron készült felmérésünkhöz hasonlóan idén is megkérdeztük utasainkat és a repjegy.hu látogatóit 2021-es utazási terveikről, repülőjegy foglalási preferenciáikról és véleményükről a világjárvány miatt megváltozott szabályozásokról.

Málta: beutazási és egészségügyi szabályok, elérhető repülőjáratok

Blog Málta: beutazási és egészségügyi szabályok, elérhető repülőjáratok
Máltát sokan úgy ismerik, mint ahol az év majd mind a 365 napján ragyogóan süt a nap, de ebben az apró kis mediterrán szigetben sokkal több is van ennél.

Itt az EU-s Covid-igazolvány: tudnivalók, igénylés, használat

Blog Itt az EU-s Covid-igazolvány: tudnivalók, igénylés, használat
2021. július 1-től hazánkban, és az EU tagállamokban egyaránt bevezetésre került a már régóta várt és vágyott európai uniós COVID-igazolvány. Miért érdemes megigényelni? Mit igazol? Ki jogosult rá? Ezekre a kérdésekre igyekszünk válaszokat adni!

Így készüljön fel idei nyaralására! 5 tanács, ha utazást tervez

Blog Így készüljön fel idei   nyaralására! 5 tanács, ha utazást tervez
A járványhelyzet javulásával egyre nagyobb magabiztossággal kezdhetjük tervezni a nyaralásainkat. Azonban a világ megváltozott annyira, hogy a jövőben kénytelenek leszünk egyes szabályokat betartani, ha útra kelünk, különösen akkor, hogy egy másik országban tervezzük eltölteni a szabadságunkat.

Görögország: beutazási szabályok, elérhető repülőjáratok, utazás előtti tudnivalók

Blog Görögország: beutazási szabályok, elérhető repülőjáratok, utazás előtti tudnivalók
Görögország idén is nagy kedvenc a nyaralásukat tervezők körében. Van, aki évről évre valamely görög szigetet választja a nyári kikapcsolódás helyszínéül. Nem meglepő, hiszen Görögország az összesen 15 ezer kilométer hosszú partszakaszaival, világhírű vendégszeretetével és az évi 300 napsütéses napjával stabilan hozza azt a minőséget, szépséget, vidámságot, amit a magyarok utazáskor keresnek.

Új EU-s javaslatok az utazási korlátozások enyhítésére

Blog Új EU-s javaslatok az utazási korlátozások enyhítésére
Az Európai Bizottság hétfőn publikált ajánlásai már az egységes EU-s Covid-igazolvány bevezetése előtt enyhítéseket javasol a tagállamok közötti utazási szabályokon.

Júliusban jöhet az egységes EU-s COVID-igazolvány

Blog Júliusban jöhet az egységes EU-s COVID-igazolvány
Május 20-án megszületett a megállapodás az Európai Parlament és az Európai Tanács között az Európai Unió egységes COVID-igazolványáról, ami júliustól teheti lehetővé az unión belüli szabad mozgást.

Letölthető angol nyelvű igazolás a COVID-védőoltás részleteivel

Blog Letölthető angol nyelvű igazolás a COVID-védőoltás részleteivel
Lehetőség van az oltóorvostól vagy háziorvostól angol nyelvű igazolás igénylésére, amely minden szükséges információt tartalmaz a beadott védőoltásról - azt is, ami a védettségi igazolványon nincs feltüntetve. Ez számos országba történő belépéskor szükséges lehet az oltottság megfelelő tanúsításához.

Beutazási szabályok országonként – így utazhat külföldre

Blog Beutazási szabályok országonként – így utazhat külföldre
Nem is olyan régen még bárhová utazhattunk. Gondoltunk egyet, repjegyet foglaltunk és pikk-pakk egy másik városban töltöttük a hétvégét, mesés tengerpartokon pihentünk, kihagyhatatlan látnivalókat húztunk le a bakancslistáról, vagy épp családtagjainkat, barátainkat látogattuk meg a világban.

Karanténmentesség a védettségi igazolvánnyal hazautazóknak

Blog Karanténmentesség a védettségi igazolvánnyal hazautazóknak
Négymillió oltottnál a védettségi igazolvánnyal rendelkezők számára megszűnik a Magyarországra történő beutazáskor elrendelt karantén-kötelezettség – jelentette be csütörtöki sajtótájékoztatóján a Miniszterelnökség tárcavezetője, Gulyás Gergely.

Utazási szabályok jelenleg – gyakori kérdések és válaszok

Blog Utazási szabályok jelenleg – gyakori kérdések és válaszok
Bár a tavaly szeptember óta érvényben lévő utazási korlátozásokon nem sokat változtattak, mégis a legtöbb kérdés ezzel kapcsolatban érkezik hozzánk. Ezért gondoltuk érdemes lehet átnézni, hogy milyen szabályok vonatkoznak jelenleg is azokra, akik mostanában akarnak, vagy fognak külföldre utazni, esetleg külföldről hazatérni Magyarországra.

Tudunk-e idén külföldön nyaralni? – esélylatolgatások az idei nyárról

Blog Tudunk-e idén külföldön nyaralni? – esélylatolgatások az idei nyárról
Mikor utazhatunk ismét szabadon? Érdemes-e már most elkezdeni a nyaralás tervezését? Milyen úti célokban gondolkodhatunk? Várhatóan, hogyan alakulnak majd az árak? És mire kell mindenképp odafigyelnünk? – ezekről beszélgettünk utazási tanácsadóinkkal.

Magyarország szigorít egyes üzleti utazások karanténmentességén

Blog Magyarország szigorít egyes üzleti utazások karanténmentességén
A Külügyminisztérium a napokban kiadott egy rendeletet, mely némileg módosítja az üzleti utazók karanténmentességét. Az új szabályok értelmében az üzleti célú utazások esetében szűkült azoknak az országoknak a köre, ahonnan korlátozás nélkül léphetnek be Magyarország területére az üzleti utazók.

Utas- és útlemondási biztosítás pandémia idején

Blog Utas- és útlemondási biztosítás pandémia idején
Magyarországon sajnos továbbra is "utazásra nem javasolt" I-es kategóriába sorolandó a világ összes országa, van akinek mégis muszáj külföldre utaznia. Meddig terjed az utasbiztosítás és mikor érvényesíthető az útlemondási biztosítás?

Digitális útlevél applikációt fejleszt a IATA

Blog Digitális útlevél applikációt fejleszt a IATA
A Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) tájékoztatása szerint heteken belül elkészülnek első digitális útlevél applikációjukkal, melynek a IATA Travel Pass nevet adták. Az applikáció segítségével tárolhatóvá válik a felhasználók egészségügyi teszteredményei és oltási igazolásai, így megkönnyítve az utazást a járvány idején - írja a turizmus.com.

Európa és a beutazási szabályok - mire figyeljen most?

Blog Európa és a beutazási szabályok - mire figyeljen most?
A koronavírus-világjárvány nehezen akar csillapodni, és ez az utazók életét is megnehezíti. Országonként változó beutazási szabályok, karanténkötelezettség, PCR teszt a beutazás előtt-közben-után és még sorolhatnánk. Na de akkor mik is a konkrét szabályok most az európai országokban?

Egzotikus utazást tervez? Ezek most a beutazási szabályok

Blog Egzotikus utazást tervez? Ezek most a beutazási szabályok
Vannak, akik számára semmi sem pótolhatja az óceán illatát, az aranyaló színű homok melegségét és a tökéletes trópusi környezetet. Ha Ön is egy egzotikus utazáson gondolkozik, érdemes számolnia a koronavírus okozta utazási korlátozásokkal is.

Hogyan alakult az európai légi közlekedés 2020-ban, és mire számíthatunk idén?

Blog Hogyan alakult az európai légi közlekedés 2020-ban, és mire számíthatunk idén?
Az Airportal.hu összefoglalta az európai légi forgalom szervezője, az Eurocontrol évértékelőjét. Hatalmas veszteség, elmaradt járatok, elbocsátott dolgozók. Mennyire javulhat a helyzet 2021-ben?

Koronavírus tesztközpont nyílt Ferihegyen

Blog Koronavírus tesztközpont nyílt Ferihegyen
Már a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren is lehetőség van koronavírus-tesztelésre. A budapesti reptéren megnyílt tesztközpontban bárki igényelheti PCR- vagy antigén koronavírus gyorsteszt elvégzését. 

Így érinti a kijárási tilalom a reptérről utazókat!

Blog Így érinti a kijárási tilalom a reptérről utazókat!
A nemrég bevezetett kijárási korlátozás kapcsán azt a kérdést kapjuk legtöbbször utasainktól, hogy megbüntethetik-e őket ha kimennek a járatukhoz a repülőtérre. Eddig érdemben nem tudtunk rá válaszolni, hiszen ennek szabályozására nem tér ki a hivatalos határozat.

Biztonság és egészségvédelem a fedélzeten is

Blog Biztonság és egészségvédelem a fedélzeten is
A légiközlekedés forgalma ugyan meg sem közelíti az előző évet, azért az utazás nem állt le. Aki teheti, ma is repülőre ülve eljuthat a kívánt célállomásra, de tény, hogy jelentősen kisebb a menetrend szerinti járatok kínálata 2020-ban.

Tudnivalók a karanténról - gyakori kérdések és válaszok!

Blog Tudnivalók a karanténról - gyakori kérdések és válaszok!
Rengeteg kérdést kapunk utasainktól, hogy pontosan hogy is vannak most a karanténszabályok, hogy kire milyen utazási korlátozás vonatkozik, hogy hogyan zajlik a karantén ellenőrzés vagy eleve az elrendelés. Talán szélesebb körben is érdekesek lehetnek, összegyűjtöttük hát a leggyakoribb kérdéseket a témában! 

Újabb egy hónappal meghosszabbítják a határellenőrzést

Blog Újabb egy hónappal meghosszabbítják a határellenőrzést
Ahogy az várható volt, november hónapra is kiterjesztik a magyar határokon az ellenőrzést. Ugyanakkor a beutazási korlátozások továbbra is érvényben maradnak.

Karanténszabályok – ezek érvényesek jelenleg a külföldről hazatérőkre

Blog Karanténszabályok – ezek érvényesek jelenleg a külföldről hazatérőkre
Az elmúlt néhány napban bizonyos szempontból szigorítottak és bizonyos szempontból könnyítettek a szeptemberben bevezetett karanténszabályokon. Magasabb büntetés a szabályszegőknek, kevesebb adminisztráció. Mutatjuk a részleteket!

Ezekre figyeljen, ha külföldre utazik: beutazási szabályok országonként III.

Blog Ezekre figyeljen, ha külföldre utazik: beutazási szabályok országonként III.
A világ a feje tetejére állt a Koronavírus-járvány következtében, és ez tökéletesen igaz az utazásokra is. Szigorú belépési szabályok, folyamatos tesztelések és bizonyos esetekben karantén vár minden olyan utazóra, aki akár üzleti, akár egy turista út miatt szeretne most repülőre ülni.

Ezekre figyeljen, ha külföldre utazik: beutazási szabályok országonként II.

Blog Ezekre figyeljen, ha külföldre utazik: beutazási szabályok országonként II.
Ez a cikk 2020. november 8-án volt utoljára frissítve. Ha a legfrissebb információkra kiváncsi, akkor kattintson ide!

Egy hónappal meghosszabbították a határellenőrzést

Blog Egy hónappal meghosszabbították a határellenőrzést
Sejthető volt, hogy szeptember végével is érvényben lesznek a határellenőrzésre vonatkozó szabályok, az erről szóló hivatalos rendelet viszont csak a hatályvesztés előtt néhány órával, szeptember utolsó napján jelent meg a Magyar Közlönyben.

Ezekre figyeljen, ha külföldre utazik: beutazási szabályok országonként I.

Blog Ezekre figyeljen, ha külföldre utazik: beutazási szabályok országonként I.
Ez a cikk 2020. október 22-én volt utoljára frissítve. Ha a legfrissebb információkra kiváncsi, akkor kattintson ide!

2020 nyári repjegy-foglalási körkép

Blog 2020 nyári repjegy-foglalási körkép
A 2020-as nyaralószezon kétségkívül rendhagyónak számít az elmúlt évekhez képest. A légiközlekedés második negyedéves leállásával szinte megszűnt a Magyarországról elérhető úti cél kínálat. Ez a példa nélküli leállás a nyári időszakra is árnyékot vetett.

Csökkentették a karantén idejét és meghatározták a PCR-tesztek hatósági árát

Blog Csökkentették a karantén idejét és meghatározták a PCR-tesztek hatósági árát
Szinte hétről hétre bejelentenek valamilyen pontosítást, vagy módosítást a szeptember óta hatályban lévő beutazási szabályokkal kapcsolatban. Mutatjuk a legfrissebb információkat a karanténról, tesztekről, határidőkről.

Karanténmentesség az üzleti utazóknak! Mi minősül üzleti útnak és hogyan lehet igazolni?

Blog Karanténmentesség az üzleti utazóknak! Mi minősül üzleti útnak és hogyan lehet igazolni?
Ahogy azt már korábban megírtuk, a gazdaság zavartalan működésének érdekében a kormány kivételt tesz az üzleti utazókkal a szeptember elején hatályba lépő szigorú utazási szabályok tekintetében.

Kötelező karantén a Magyarországról Egyesült Királyságba utazóknak

Blog Kötelező karantén a Magyarországról Egyesült Királyságba utazóknak
A brit közlekedési minisztérium bejelentése alapján, szeptember 12-től kéthetes házi karanténra kötelezik a Magyarországról az Egyesült Királyságba érkezőket. A rendelkezés állampolgárságtól függetlenül érvényes minden beutazóra és nem lehet negatív-teszttel előre kiváltani.

Újabb változás: elfogadják a schengeni övezetben készült PCR-tesztet is

Blog Újabb változás: elfogadják a schengeni övezetben készült PCR-tesztet is
Ez a hét kétségkívül az utazási szabályok változásáról, karanténról és tesztelésről szól. Nem könnyű követni, de mutatjuk a legfrissebb híreket a témában. Ráadásul most 1-2 pozitívumot is lehet találni a hírek között.

Országbesorolások? Karanténkötelezettség? Szigorítás? Enyhítés? Most mindent elmagyarázunk!

Blog Országbesorolások? Karanténkötelezettség? Szigorítás? Enyhítés? Most mindent elmagyarázunk!
Az elmúlt 1-2 napban arról lehetett olvasni, hogy kiutazás szempontjából szigorítottak az országok besorolásán, majd hogy lazítottak bizonyos esetekben. Ön sem tudja már követni ezt a huzavonát? Akkor mindenképp olvassa el cikkünket!

Tudnivalók külföldről hazatérőknek – karantén kiváltása, tesztelés menete

Blog Tudnivalók külföldről hazatérőknek – karantén kiváltása, tesztelés menete
Ahogy azt korábban megírtuk, szeptember 1-től ismét szigorodtak a beutazás feltételei. A külföldről hazatérő magyar állampolgárok, bármely országból is érkezzenek, 14 napos karanténra számíthatnak, melyet csak 2 db, a beutazást követően Magyarországon elvégzett negatív PCR-teszttel válthatnak ki.

Koronavírus - Újra járatcsökkentésre kényszerült a Wizz Air

Blog Koronavírus - Újra járatcsökkentésre kényszerült a Wizz Air
A Wizz Air is lépett a pénteken este bejelentett, szeptember 1-től életbe lépő utazási korlátozások miatt. Több járatcsökkentést is eszközöltek!

Minden külföldről hazatérőre két hét karantén vár szeptember 1-től

Blog Minden külföldről hazatérőre két hét karantén vár szeptember 1-től
Ahogy azt az elmúlt napokban kilátásba helyezték, szeptember 1-től szigorúbb utazási szabályokat vezet be a kormány. Megszűnik a júliusban bevezetett ország kategorizálás, ugyanis minden országra vonatkozóan a korábbi piros besorolásnak megfelelő szabályozást vezetnek be.

Rugalmas repjegyek - flexibilis feltételek az utasok igényeire szabva

Blog Rugalmas repjegyek - flexibilis feltételek az utasok igényeire szabva
Hónapok óta tapasztaljuk, hogy a sok változás, új szabályok, más feltételek, mennyire fel tudják borítani az eddig megszokottat. Az utaztatók és a turisták életét is eléggé felfordította ez a helyzet.

Hol késnek a repülőjegy visszatérítések?

Blog Hol késnek a repülőjegy visszatérítések?
Újraindult a légiközlekedés, sokan már nyaralnak, utaznak, de ne felejtsük el, hogy bizony sokan vannak, akik még a tavasszal elmaradt utazásuk visszatérítését nem kapták meg. Cikkünkben nekik szeretnénk segíteni, azzal hogy részletesen leírjuk, milyen munkafolyamatok zajlanak egy repülőjegy visszatérítés mögött.

Koronavírus-helyzet a légiközlekedés szereplőinél – IV. rész: airBaltic

Blog Koronavírus-helyzet a légiközlekedés szereplőinél – IV. rész: airBaltic
Cikksorozatot indítottunk, melyben a légiközlekedés meghatározó szereplőit kérdezzük a Koronavírus-járvány okozta helyzetről, intézkedéseikről, terveikről. A negyedik részben az airBaltic légitársaság szóvivője válaszolta meg kérdéseinket!

Ciprusra utazók figyelmébe: kötelező regisztráció

Blog Ciprusra utazók figyelmébe: kötelező regisztráció
Aki Ciprust választotta nyaralásának úti céljául fontos tudnia, hogy akárcsak a görögországi utazásoknál, Ciprus esetében is kötelező regisztrálni az utazás előtt. Cikkünkben leírjuk, hol és hogyan végezheti el a néhány perces online műveletet.

Egyes országokból érkezőkre ismét karantén vár Magyarországon

Blog Egyes országokból érkezőkre ismét karantén vár Magyarországon
Július 15-től Magyarország szigorít az országba való belépés szabályain, és egyes esetekben ismét karanténra kötelezi a külföldről érkező magyar állampolgárokat.

Tippek a biztonságos repüléshez a COVID-19 után

Blog Tippek a biztonságos repüléshez a COVID-19 után
Az idei nyaralásra már kicsit másképp készülünk, mint tavaly, amikor eszünkbe sem jutott volna, hogy például maszkot is vigyünk magunkkal, vagy, hogy távolságot tartsunk másoktól. A koronavírus-járvány átrendezte kissé a hangsúlyokat az utazásban is, de egyáltalán nem kell lemondanunk a biztonságos nyaralás lehetőségéről.

Kötelező regisztráció a Görögországba utazóknak!

Blog Kötelező regisztráció a Görögországba utazóknak!
Görögország bizonyos óvintézkedések bevezetése mellett megnyitotta határait a turisták előtt. Július 1-től magyar állampolgárok is szabadon utazhatnak egy görögországi nyaralásra, azonban minden utasnak kötelezően regisztrálnia kell.

Újranyitó országok III. - Európán túli úti célok

Blog Újranyitó országok III. - Európán túli úti célok
Egyre több ország kezdett el enyhíteni a Koronavírus-járvány okozta beutazási korlátozásokon, és nyitják meg határaikat a turizmus előtt is. Az újranyitó országok cikksorozatunk első két részében már kitértünk az európai nyaralós és városlatogatós úti célokra, de mi a helyzet a tengerentúli desztinációkkal?

Repülős utazás a COVID-19 után: bizakodás és óvatos tervezés

Blog Repülős utazás a COVID-19 után: bizakodás és óvatos tervezés
Bizakodó a repjegy.hu által megkérdezett utazóközönség a COVID-19 és a repülős utazás tekintetében – derül ki legutóbbi felmérésünk eredményeiből.

Megszűnik a magyarországi karanténkötelezettség az uniós utazásoknál

Blog Megszűnik a magyarországi karanténkötelezettség az uniós utazásoknál
2020. június 18-ával megszűnik a 14 napos karanténkötelezettség az uniós tagállamokból történő beutazás esetén - jelentette be Szijjártó Péter, Külgazdasági és Külügyminiszter.

Újranyitó országok II. - Tervezhetünk-e már külföldi városlátogatást?

Blog Újranyitó országok II. - Tervezhetünk-e már külföldi városlátogatást?
Nyitnak az országok, enyhülnek a korlátozások, lassacskán megszűnnek a beutazási tilalmak. De kérdés, hogy hová és legfőképp mikorra tervezhetünk már utazást? Cikkünkben részletezzük, hogy az egyes országok hogyan és mikorra tervezik az utazási korlátozások feloldását, hogy kell-e érkezéskor karanténra számítani és milyen új szabályok lesznek érvényben az újrainduló turizmusban.

Megfelelnek a Budapest Airport járványintézkedései a nemzetközi protokolloknak

Blog Megfelelnek a Budapest Airport járványintézkedései a nemzetközi protokolloknak
Az Európai Repülésbiztonsági Ügynökség (EASA) és az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ (ECDC) a napokban az európai légiközlekedésre vonatkozó közös ajánlásokat adott ki, amelyek biztosítják a repülőterek járványidőszak alatti biztonságos működését.

Utazni szeretne? Ezekre érdemes most figyelnie!

Blog Utazni szeretne? Ezekre érdemes most figyelnie!
Lehet, hogy most még mindannyian otthon maradunk a koronavírus okozta utazási korlátozások végett, de a világ bebarangolása iránti vágyaink egyre erősebbek és erősebbek lesznek. Ebben a bizonytalan időben azonban számos kérdés felmerül az utazókban!

Újranyitó országok I. - Lehet-e már nyaralásban gondolkodni?

Blog Újranyitó országok I. - Lehet-e már nyaralásban gondolkodni?
Egyes országok már elkezdték visszavonni a Koronavírus-járvány terjedése miatt bevezetett korlátozásaikat. Újranyitnak az éttermek teraszai, vendéglátó- és szabadidős egységek, strandok, parkok, múzeumok, egyes szállodák és néhány légitársaság is megkezdte már az utazási korlátozások miatt ideiglenesen megszüntetett járatainak üzemeltetését, aki pedig még nem indította újra járatait is tervezi június-júliusra.

COVID-19 és a repülős utazás - repjegy.hu kérdőív

Blog COVID-19 és a repülős utazás - repjegy.hu kérdőív
A Koronavírus-járvány az élet számos területén változást hozott, de talán leginkább az utazást és a légi közlekedést alakítja át. Egészségügyi intézkedések, új szabályozások, változó utazási szokások jelennek meg. Szeretnénk jobban megismerni utasaink és úgy általában az utazók igényeit, szokásait és motivációit, hogy ezáltal továbbra is számukra hasznos és értékes szolgáltatást tudjunk kínálni.

Koronavírus-helyzet a légiközlekedés szereplőinél - III. rész: Flight Refund

Blog Koronavírus-helyzet a légiközlekedés szereplőinél - III. rész: Flight Refund
Cikksorozatot indítottunk, melyben a légiközlekedés meghatározó szereplőit kérdezzük a Koronavírus-járvány okozta helyzetről, intézkedéseikről, terveikről.

Koronavírus-helyzet a légiközlekedés szereplőinél – II. rész: Lufthansa-csoport

Blog Koronavírus-helyzet a légiközlekedés szereplőinél – II. rész: Lufthansa-csoport
Cikksorozatot indítottunk, melyben a légiközlekedés meghatározó szereplőit kérdezzük a Koronavírus-járvány okozta helyzetről,  intézkedéseikről, terveikről.

Koronavírus-helyzet a légiközlekedés szereplőinél - I. rész: Air France - KLM

Blog Koronavírus-helyzet a légiközlekedés szereplőinél - I. rész: Air France - KLM
Az ma már nem kérdés, hogy a turisztikai ágazat szereplőit különösen negatívan érintette a Koronavírus-járvány. Utazási korlátozások, drasztikusan visszaesett utasforgalom és hatalmas kihívások jellemzik a mögöttünk álló néhány hónapot.

Tájékoztató az újrainduló reptéri szolgáltatásokról

Blog Tájékoztató az újrainduló reptéri szolgáltatásokról
Blogbejegyzésünkben a Budapesti Liszt Ferenc Repülőteret üzemeltető Budapest Airport Zrt. legfrissebb tájékoztatója olvasható a lassacskán újrainduló légi közlekedés állapotáról, a COVID-19 kapcsán hozott intézkedéseikről és az újrainduló repülőtéri szolgáltatásokról.

Ezek a járatok indulhatnak újra a járvány után

Blog Ezek a járatok indulhatnak újra a járvány után
Az Eurocontrol adatai szerint április közepére a légi közlekedés forgalomcsökkenése elérte a mélypontot a kontinensen, tavalyhoz képest a járatok mintegy 8-12 százaléka közlekedett csak. Májustól kezdve azonban a tervek szerint több légitársaság is újra indítaná járatainak egy jelentős részét!

Milyen lesz a légi közlekedés a koronavírus után?

Blog Milyen lesz a légi közlekedés a koronavírus után?
A légi közlekedés jelentősen átalakulhat a koronavírus kitörése előtti időszakhoz képest. Megváltozhatnak majd az utazási szokások, a légi közlekedést szabályozó előírások és a repülőterek, légitársaságok nyújtotta szolgáltatások is.

Újraindulását tervezi a Wizz Air május elejére

Blog Újraindulását tervezi a Wizz Air május elejére
A légitársaság jelenleg a koronavírus-járvány előtti kapacitásának mindössze 3%-át, 4-5 repülőgépét használja. A legfrissebb információk szerint azonban május elejére tervezi néhány járatának újranyitását a légitársaság.

#mutiholjartal - képzeletben utaztunk

Blog #mutiholjartal - képzeletben utaztunk
Az Instagram oldalunkon indított, #mutiholjartal játék lényege az volt, hogy ebben a nehéz, utazásmentes időszakban is boldogan emlékezzünk vissza legkedvesebb útjainkra és legalább gondolatban újra csodás helyekre repüljünk.

Koronavírus: ezek a járatok szünetelnek a járvány miatt

Blog Koronavírus: ezek a járatok szünetelnek a járvány miatt
A Koronavírus-járvány kapcsán bevezetett utazást korlátozó intézkedések miatt nagyon sok légitársaság kényszerül menetrendjeik módosítására és járattörlések bevezetésére. Az elmúlt néhány nap bejelentései alapján cikkünkben összesítjük, hogy a légitársaságok mely járataikat törlik.

A Budapest Airporton is életbe lépett a határzár

Blog A Budapest Airporton is életbe lépett a határzár
Március 17-én, kedden lépett életbe az a kormányrendelet, amely külföldi állampolgárok részére megtiltja a Magyarországra való belépést, azaz a határzár. A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren mától minden érkező utas okmányait ellenőrzik - áll a repülőtér üzemeltető közleményében!

Mi lesz most az utunkkal? A repjegy.hu válaszol!

Blog Mi lesz most az utunkkal? A repjegy.hu válaszol!
A COVID-19 néven ismert Koronavírus-járvány nehéz helyzetbe hozta mind az utasokat, mind az utazási szolgáltatókat. Korlátozások, beutazási tilalmak, karantén lehetősége, egészségügyi kockázat és bizonytalanság sújt mindannyiunkat.

Koronavírus: Olaszország

Blog Koronavírus: Olaszország
Február végén Észak-Olaszország Veneto és Lombardia tartományában is felütötte fejét a Kínából induló koronavírus, melyről részletesebben itt olvashatnak. Február 22. és 23. között olyan gyors mértékben kezdett el terjedni a vírus, hogy a helyi hatóságok az érintett településeket lezárták és karantént vezettek be.

Koronavírus - ezt érdemes tudnia, ha utazni készül

Blog Koronavírus - ezt érdemes tudnia, ha utazni készül
Az elmúlt közel másfél hónapban elkerülhetetlenné vált, hogy ilyen vagy olyan módon ne találkozzunk az új koronavírus (COVID-19) hírével. A legtöbb hír középpontjában statisztikákkal, megelőzési módszerekkel és tanácsokkal találkozhatunk, ha azonban az év eleji utazásunk éppen Ázsiába vagy pont Kínába szólna, akkor sok kérdés marad megválaszolatlanul.