Koronavírus információk

Kapcsolatfelvétel

Kapcsolatfelvétel

Ügyfélszolgálatunk megnövekedett terheltsége miatt, kérjük kizárólag az alábbi űrlap pontos kitöltésével, vegye fel velünk a kapcsolatot. Munkatársaink minden megkereséssel foglalkoznak, de kérjük vegye figyelembe, hogy a repülőjegy módosítások és visszatérítések feldolgozásában, a közeli indulású utazások elsőbbséget élveznek!

Felhívjuk figyelmét ugyanakkor, hogy a visszatérítések az átlagosnál jóval több időt vehetnek igénybe, ezért az ügyintézés során kérjük szíves türelmét! Munkatársaink a folyamat aktuális állásáról tájékoztatnak minden érintettet.

Megértését és együttműködését köszönjük!

Kapcsolattartó adatai

Kérdés beküldése

Kapcsolódó tartalmak

Kötelező regisztráció a Görögországba utazóknak!

Blog Kötelező regisztráció a Görögországba utazóknak!
Görögország bizonyos óvintézkedések bevezetése mellett megnyitotta határait a turisták előtt. Július 1-től magyar állampolgárok is szabadon utazhatnak egy görögországi nyaralásra, azonban minden utasnak kötelezően regisztrálnia kell.

Újranyitó országok III. - Európán túli úti célok

Blog Újranyitó országok III. - Európán túli úti célok
Egyre több ország kezdett el enyhíteni a Koronavírus-járvány okozta beutazási korlátozásokon, és nyitják meg határaikat a turizmus előtt is. Az újranyitó országok cikksorozatunk első két részében már kitértünk az európai nyaralós és városlatogatós úti célokra, de mi a helyzet a tengerentúli desztinációkkal?

Repülős utazás a COVID-19 után: bizakodás és óvatos tervezés

Blog Repülős utazás a COVID-19 után: bizakodás és óvatos tervezés
Bizakodó a repjegy.hu által megkérdezett utazóközönség a COVID-19 és a repülős utazás tekintetében – derül ki legutóbbi felmérésünk eredményeiből.

Megszűnik a magyarországi karanténkötelezettség az uniós utazásoknál

Blog Megszűnik a magyarországi karanténkötelezettség az uniós utazásoknál
2020. június 18-ával megszűnik a 14 napos karanténkötelezettség az uniós tagállamokból történő beutazás esetén - jelentette be Szijjártó Péter, Külgazdasági és Külügyminiszter.

Újranyitó országok II. - Tervezhetünk-e már külföldi városlátogatást?

Blog Újranyitó országok II. - Tervezhetünk-e már külföldi városlátogatást?
Nyitnak az országok, enyhülnek a korlátozások, lassacskán megszűnnek a beutazási tilalmak. De kérdés, hogy hová és legfőképp mikorra tervezhetünk már utazást? Cikkünkben részletezzük, hogy az egyes országok hogyan és mikorra tervezik az utazási korlátozások feloldását, hogy kell-e érkezéskor karanténra számítani és milyen új szabályok lesznek érvényben az újrainduló turizmusban.

Megfelelnek a Budapest Airport járványintézkedései a nemzetközi protokolloknak

Blog Megfelelnek a Budapest Airport járványintézkedései a nemzetközi protokolloknak
Az Európai Repülésbiztonsági Ügynökség (EASA) és az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ (ECDC) a napokban az európai légiközlekedésre vonatkozó közös ajánlásokat adott ki, amelyek biztosítják a repülőterek járványidőszak alatti biztonságos működését.

Utazni szeretne? Ezekre érdemes most figyelnie!

Blog Utazni szeretne? Ezekre érdemes most figyelnie!
Lehet, hogy most még mindannyian otthon maradunk a koronavírus okozta utazási korlátozások végett, de a világ bebarangolása iránti vágyaink egyre erősebbek és erősebbek lesznek. Ebben a bizonytalan időben azonban számos kérdés felmerül az utazókban!

Újranyitó országok I. - Lehet-e már nyaralásban gondolkodni?

Blog Újranyitó országok I. - Lehet-e már nyaralásban gondolkodni?
Egyes országok már elkezdték visszavonni a Koronavírus-járvány terjedése miatt bevezetett korlátozásaikat. Újranyitnak az éttermek teraszai, vendéglátó- és szabadidős egységek, strandok, parkok, múzeumok, egyes szállodák és néhány légitársaság is megkezdte már az utazási korlátozások miatt ideiglenesen megszüntetett járatainak üzemeltetését, aki pedig még nem indította újra járatait is tervezi június-júliusra.

COVID-19 és a repülős utazás - repjegy.hu kérdőív

Blog COVID-19 és a repülős utazás - repjegy.hu kérdőív
A Koronavírus-járvány az élet számos területén változást hozott, de talán leginkább az utazást és a légi közlekedést alakítja át. Egészségügyi intézkedések, új szabályozások, változó utazási szokások jelennek meg. Szeretnénk jobban megismerni utasaink és úgy általában az utazók igényeit, szokásait és motivációit, hogy ezáltal továbbra is számukra hasznos és értékes szolgáltatást tudjunk kínálni.

Koronavírus-helyzet a légiközlekedés szereplőinél - III. rész: Flight Refund

Blog Koronavírus-helyzet a légiközlekedés szereplőinél - III. rész: Flight Refund
Cikksorozatot indítottunk, melyben a légiközlekedés meghatározó szereplőit kérdezzük a Koronavírus-járvány okozta helyzetről, intézkedéseikről, terveikről.

Koronavírus-helyzet a légiközlekedés szereplőinél – II. rész: Lufthansa-csoport

Blog Koronavírus-helyzet a légiközlekedés szereplőinél – II. rész: Lufthansa-csoport
Cikksorozatot indítottunk, melyben a légiközlekedés meghatározó szereplőit kérdezzük a Koronavírus-járvány okozta helyzetről,  intézkedéseikről, terveikről.

Koronavírus-helyzet a légiközlekedés szereplőinél - I. rész: Air France - KLM

Blog Koronavírus-helyzet a légiközlekedés szereplőinél - I. rész: Air France - KLM
Az ma már nem kérdés, hogy a turisztikai ágazat szereplőit különösen negatívan érintette a Koronavírus-járvány. Utazási korlátozások, drasztikusan visszaesett utasforgalom és hatalmas kihívások jellemzik a mögöttünk álló néhány hónapot.

Tájékoztató az újrainduló reptéri szolgáltatásokról

Blog Tájékoztató az újrainduló reptéri szolgáltatásokról
Blogbejegyzésünkben a Budapesti Liszt Ferenc Repülőteret üzemeltető Budapest Airport Zrt. legfrissebb tájékoztatója olvasható a lassacskán újrainduló légi közlekedés állapotáról, a COVID-19 kapcsán hozott intézkedéseikről és az újrainduló repülőtéri szolgáltatásokról.

Ezek a járatok indulhatnak újra a járvány után

Blog Ezek a járatok indulhatnak újra a járvány után
Az Eurocontrol adatai szerint április közepére a légi közlekedés forgalomcsökkenése elérte a mélypontot a kontinensen, tavalyhoz képest a járatok mintegy 8-12 százaléka közlekedett csak. Májustól kezdve azonban a tervek szerint több légitársaság is újra indítaná járatainak egy jelentős részét!

Milyen lesz a légi közlekedés a koronavírus után?

Blog Milyen lesz a légi közlekedés a koronavírus után?
A légi közlekedés jelentősen átalakulhat a koronavírus kitörése előtti időszakhoz képest. Megváltozhatnak majd az utazási szokások, a légi közlekedést szabályozó előírások és a repülőterek, légitársaságok nyújtotta szolgáltatások is.

Újraindulását tervezi a Wizz Air május elejére

Blog Újraindulását tervezi a Wizz Air május elejére
A légitársaság jelenleg a koronavírus-járvány előtti kapacitásának mindössze 3%-át, 4-5 repülőgépét használja. A legfrissebb információk szerint azonban május elejére tervezi néhány járatának újranyitását a légitársaság.

#mutiholjartal - képzeletben utaztunk

Blog #mutiholjartal - képzeletben utaztunk
Az Instagram oldalunkon indított, #mutiholjartal játék lényege az volt, hogy ebben a nehéz, utazásmentes időszakban is boldogan emlékezzünk vissza legkedvesebb útjainkra és legalább gondolatban újra csodás helyekre repüljünk.

Koronavírus: ezek a járatok szünetelnek a járvány miatt

Blog Koronavírus: ezek a járatok szünetelnek a járvány miatt
A Koronavírus-járvány kapcsán bevezetett utazást korlátozó intézkedések miatt nagyon sok légitársaság kényszerül menetrendjeik módosítására és járattörlések bevezetésére. Az elmúlt néhány nap bejelentései alapján cikkünkben összesítjük, hogy a légitársaságok mely járataikat törlik.

A Budapest Airporton is életbe lépett a határzár

Blog A Budapest Airporton is életbe lépett a határzár
Március 17-én, kedden lépett életbe az a kormányrendelet, amely külföldi állampolgárok részére megtiltja a Magyarországra való belépést, azaz a határzár. A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren mától minden érkező utas okmányait ellenőrzik - áll a repülőtér üzemeltető közleményében!

Mi lesz most az utunkkal? A repjegy.hu válaszol!

Blog Mi lesz most az utunkkal? A repjegy.hu válaszol!
A COVID-19 néven ismert Koronavírus-járvány nehéz helyzetbe hozta mind az utasokat, mind az utazási szolgáltatókat. Korlátozások, beutazási tilalmak, karantén lehetősége, egészségügyi kockázat és bizonytalanság sújt mindannyiunkat.

Koronavírus: Olaszország

Blog Koronavírus: Olaszország
Február végén Észak-Olaszország Veneto és Lombardia tartományában is felütötte fejét a Kínából induló koronavírus, melyről részletesebben itt olvashatnak. Február 22. és 23. között olyan gyors mértékben kezdett el terjedni a vírus, hogy a helyi hatóságok az érintett településeket lezárták és karantént vezettek be.

Koronavírus - ezt érdemes tudnia, ha utazni készül

Blog Koronavírus - ezt érdemes tudnia, ha utazni készül
Az elmúlt közel másfél hónapban elkerülhetetlenné vált, hogy ilyen vagy olyan módon ne találkozzunk az új koronavírus (COVID-19) hírével. A legtöbb hír középpontjában statisztikákkal, megelőzési módszerekkel és tanácsokkal találkozhatunk, ha azonban az év eleji utazásunk éppen Ázsiába vagy pont Kínába szólna, akkor sok kérdés marad megválaszolatlanul.