Untitled-1

Kiemelt úticélok

Nincs jobb hely Londonnál, ha az igazi történelmet szeretnénk megismerni. Páratlan műemlékek hosszú sora, mint a Big Ben, a Tower, a Buckingham palota az őrségváltással, a Szent Paul székesegyház. A British Museum, a Westminster-palota és a Westminster-apátság a klasszikusok közé tartozik, viszont a modern kor látványosságait is megtalálhatjuk London városában, elég csak a London Eye-ra, vagy a Tate Modern múzeumra gondolni. London valószínűleg a világ legváltozatosabb legtöbb látnivalóját kínáló város. Az emberek kedvesek, rengeteg a park és zöldövezet, majdnem a város fele, szép házak, tiszta környezet. Londont mindenkinek látni kell egyszer!

London

22 027 Ft-tól

Manchester, London után a második legnagyobb angol diákváros, emellet a legnagyobb futball legendák lelőhelye. A focirajongóknak szinte kötelező egy manchesteri utazás alkalmával néhány relikviát hazavinni innen. Manchester városában található a világ egyik legnagyobb foci múzeuma, a National Football Museum. A napi városnézéseket pedig bármikor megszakíthatjuk a városban található jónéhány csodaszép park egyikében elköltött piknikkel.

Manchester

41 531 Ft-tól

Az Irodalom Városa díjjal rendelkező Edinburgh kultúrális élete rendkívül jelentős. A város számos fesztiválnak ad otthon, melyek közül a leghíresebb az Edinburgh-i Fesztivál, valamint a hozzá kapcsolódó  The Fringe művészeti fesztivál. Ha érdeklődik a képzőművészetek iránt, látogasson el a Dean-galéria-ba vagy a City Art Centre-be. Edinburgh ó- és újvárosában sétálva térjen be egy helyi étterembe és kóstoljon meg pár jellegzetes skót fogást.

Edinburgh

41 588 Ft-tól

Bristol híres kikötőváros. Akit érdekelnek a hajók és a történelem, az mindenképpen tekintse meg a világ első, SS Great Britain névre keresztelt, nagy óceánjáróját. Bristol az építészet és művészet kedvelőinek is számos látnivalót tartogat, mint például a Clifton függőhídat, a Blaise Kastélyt vagy az Arnolfini galériát, és persze ne lepődjön meg, ha az utcákon sétálgatva egy-egy Banksy alkotásra lesz figyelmes.

Bristol

43 981 Ft-tól

Birmingham az Angol Ipari Forradalom gépházaként vált ismertté, innen ered a világ műhelye kifejezés. A város, annak ellenére, hogy ezeréves történelemre tekint vissza, modern és sokszínű. Olyan építészeti remekműveket csodálhatnak meg az idelátogatók, mint a Városháza, a Soho-Ház, a Szent Martin templom, vagy a Szent Fülöp katedrális. Mindezek mellett a városban található két kiemelkedő focicsapat, a Birmingham City és az Aston Villa. Akit érdekelnek a Tudor, illetve György korabeli építészeti remekek, esetleg vérbeli focirajongó, annak mindenképpen érdemes ellátogatni Birmingham városába, garantáltan rengeteg élményben lesz része.

Birmingham

34 211 Ft-tól

A Mersey folyó torkolatánál álló Liverpool a Beatles és a Liverpool FC rajongóinak mekkája. A valaha csendes kisváros Anglia második legnagyobb kikötővárosává nőtt az évszázadok során. Népszerűsége leginkább annak köszönhető, hogy Európa egyik zenei-, előadó- és vizuális művészeti központja. Liverpool ad otthont az Egyesült Királyság legnagyobb nemzetközi, összművészeti fesztiváljának a Liverpool Biennálénak. Mivel a város közel 2 500 bejegyzett műemléképülete közül nehéz választani, a legjobb döntés, ha célzott túrákat teszünk a városban idegenvezető kíséretében.

Liverpool

36 462 Ft-tól

Annak ellenére, hogy az eső és a hideg szél állandónak mondható errefelé, a skót alföld legnépszerűbb városa Glasgow. Utcáin a viktoriánus építészet és a modern architektúra érdekes keveredése figyelhető meg. Glasgow volt az otthona Charles Rennie MacIntoshnak, az Art Nouveau leghíresebb építészének; szülőháza és az emlékének szentelt múzeum kedvelt úti cél. A város neve gael nyelven Glaswegian, azaz zöld hely, ami valóban illik is rá. Glasgow közepén a Pollok Park várja a Buchanan Street-i bevásárlókörúton, vagy a Kelvingrove Művészeti Galériában tett látogatáson elfáradt utazót.

Glasgow

40 777 Ft-tól

A sokoldalú Leedsben garantált a kikapcsolódás. A váronézést kedvelőknek számtalan élményt tartogat, de múzeumokban sincs hiány. A hangulatos utcákban bővelkedő Leeds a kulturális programokon kívül is kínál lehetőségeket, levezetésképp érdemes lehet ellátogatni a város híres sétálóutcájába, majd a nap végén megkóstolni a kihagyhatatlan helyi söröket és a helyi gasztronómiát.

Leeds

76 103 Ft-tól

Aberdeen

Aberdeen

111 400 Ft-tól

Newcastle

Newcastle

84 700 Ft-tól

Belfast

Belfast

42 640 Ft-tól

Cardiff

Cardiff

147 667 Ft-tól

Nottingham

Nottingham

67 244 Ft-tól

További úticélok

Bournemouth

40 628 Ft-tól

Brighton

1 219 300 Ft-tól

Cambridge

1 357 500 Ft-tól

Dundee

243 400 Ft-tól

Exeter

227 900 Ft-tól

Gloucester

1 480 300 Ft-tól

Humberside

152 400 Ft-tól

Islay

294 400 Ft-tól

Inverness

142 800 Ft-tól

Isle Of Man

208 400 Ft-tól

Lerwick

205 900 Ft-tól

Teesside

139 400 Ft-tól

Norwich

141 300 Ft-tól

Oxford

1 221 400 Ft-tól

Bath

1 382 600 Ft-tól

York

1 505 100 Ft-tól

Southampton

175 300 Ft-tól

Preston

1 396 500 Ft-tól

Általános információk

Pénznem: Angol font (GBP)

Utazási okmányok: Magyar állampolgárok érvényes útlevéllel utazhatnak. Személyi igazolvánnyal a továbbiakban csak azok utazhatnak be az Egyesült Királyságba, akik rendelkeznek letelepedett (settled) vagy előzetesen letelepedett (pre-settled) státusszal. Ellenkező esetben útlevél szükséges a beutazáshoz.

Vízum információ: Legfeljebb 6 hónapig tartó beutazás esetén vízum nélkül tartózkodhatnak a magyar (és uniós) állampolgárok az Egyesült Királyságban. Tipikus vízummentes beutazási célok közé tartozik a turizmus, a családlátogatás, az üzleti találkozó, a konferencián való részvétel vagy akár a 6 hónapot meg nem haladó időtartamú tanulás. Munkavállalásra azonban nincs lehetőség a vízummentes tartózkodás keretében, beutazás előtt szükséges a vízum kérelmezése.