Untitled-1 hotel

Kiemelt úticélok

Nincs jobb hely Londonnál, ha az igazi történelmet szeretnénk megismerni. Páratlan műemlékek hosszú sora, mint a Big Ben, a Tower, a Buckingham palota az őrségváltással, a Szent Paul székesegyház. A British Museum, a Westminster-palota és a Westminster-apátság a klasszikusok közé tartozik, viszont a modern kor látványosságait is megtalálhatjuk London városában, elég csak a London Eye-ra, vagy a Tate Modern múzeumra gondolni. London valószínűleg a világ legváltozatosabb legtöbb látnivalóját kínáló város. Az emberek kedvesek, rengeteg a park és zöldövezet, majdnem a város fele, szép házak, tiszta környezet. Londont mindenkinek látni kell egyszer!

London

17 206 Ft-tól

Manchester, London után a második legnagyobb angol diákváros, emellet a legnagyobb futball legendák lelőhelye. A focirajongóknak szinte kötelező egy manchesteri utazás alkalmával néhány relikviát hazavinni innen. Manchester városában található a világ egyik legnagyobb foci múzeuma, a National Football Museum. A napi városnézéseket pedig bármikor megszakíthatjuk a városban található jónéhány csodaszép park egyikében elköltött piknikkel.

Manchester

31 192 Ft-tól

Az Irodalom Városa díjjal rendelkező Edinburgh kultúrális élete rendkívül jelentős. A város számos fesztiválnak ad otthon, melyek közül a leghíresebb az Edinburgh-i Fesztivál, valamint a hozzá kapcsolódó  The Fringe művészeti fesztivál. Ha érdeklődik a képzőművészetek iránt, látogasson el a Dean-galéria-ba vagy a City Art Centre-be. Edinburgh ó- és újvárosában sétálva térjen be egy helyi étterembe és kóstoljon meg pár jellegzetes skót fogást.

Edinburgh

25 687 Ft-tól

Bristol híres kikötőváros. Akit érdekelnek a hajók és a történelem, az mindenképpen tekintse meg a világ első, SS Great Britain névre keresztelt, nagy óceánjáróját. Bristol az építészet és művészet kedvelőinek is számos látnivalót tartogat, mint például a Clifton függőhídat, a Blaise Kastélyt vagy az Arnolfini galériát, és persze ne lepődjön meg, ha az utcákon sétálgatva egy-egy Banksy alkotásra lesz figyelmes.

Bristol

26 018 Ft-tól

Birmingham az Angol Ipari Forradalom gépházaként vált ismertté, innen ered a világ műhelye kifejezés. A város, annak ellenére, hogy ezeréves történelemre tekint vissza, modern és sokszínű. Olyan építészeti remekműveket csodálhatnak meg az idelátogatók, mint a Városháza, a Soho-Ház, a Szent Martin templom, vagy a Szent Fülöp katedrális. Mindezek mellett a városban található két kiemelkedő focicsapat, a Birmingham City és az Aston Villa. Akit érdekelnek a Tudor, illetve György korabeli építészeti remekek, esetleg vérbeli focirajongó, annak mindenképpen érdemes ellátogatni Birmingham városába, garantáltan rengeteg élményben lesz része.

Birmingham

28 417 Ft-tól

A Mersey folyó torkolatánál álló Liverpool a Beatles és a Liverpool FC rajongóinak mekkája. A valaha csendes kisváros Anglia második legnagyobb kikötővárosává nőtt az évszázadok során. Népszerűsége leginkább annak köszönhető, hogy Európa egyik zenei-, előadó- és vizuális művészeti központja. Liverpool ad otthont az Egyesült Királyság legnagyobb nemzetközi, összművészeti fesztiváljának a Liverpool Biennálénak. Mivel a város közel 2 500 bejegyzett műemléképülete közül nehéz választani, a legjobb döntés, ha célzott túrákat teszünk a városban idegenvezető kíséretében.

Liverpool

47 514 Ft-tól

Annak ellenére, hogy az eső és a hideg szél állandónak mondható errefelé, a skót alföld legnépszerűbb városa Glasgow. Utcáin a viktoriánus építészet és a modern architektúra érdekes keveredése figyelhető meg. Glasgow volt az otthona Charles Rennie MacIntoshnak, az Art Nouveau leghíresebb építészének; szülőháza és az emlékének szentelt múzeum kedvelt úti cél. A város neve gael nyelven Glaswegian, azaz zöld hely, ami valóban illik is rá. Glasgow közepén a Pollok Park várja a Buchanan Street-i bevásárlókörúton, vagy a Kelvingrove Művészeti Galériában tett látogatáson elfáradt utazót.

Glasgow

82 000 Ft-tól

A sokoldalú Leedsben garantált a kikapcsolódás. A váronézést kedvelőknek számtalan élményt tartogat, de múzeumokban sincs hiány. A hangulatos utcákban bővelkedő Leeds a kulturális programokon kívül is kínál lehetőségeket, levezetésképp érdemes lehet ellátogatni a város híres sétálóutcájába, majd a nap végén megkóstolni a kihagyhatatlan helyi söröket és a helyi gasztronómiát.

Leeds

67 780 Ft-tól

Aberdeen

Aberdeen

89 900 Ft-tól

Newcastle

Newcastle

78 800 Ft-tól

Belfast

Belfast

94 000 Ft-tól

Cardiff

Cardiff

105 900 Ft-tól

Nottingham

Nottingham

29 171 Ft-tól

További úticélok

Bournemouth

82 600 Ft-tól

Brighton

114 334 Ft-tól

Cambridge

130 900 Ft-tól

Coventry

124 800 Ft-tól

Exeter

206 700 Ft-tól

Humberside

363 700 Ft-tól

Inverness

100 500 Ft-tól

Isle Of Man

154 100 Ft-tól

Jersey

81 100 Ft-tól

Milton Keynes

253 800 Ft-tól

Teesside

168 400 Ft-tól

Norwich

224 100 Ft-tól

Oxford

117 900 Ft-tól

Plymouth

106 700 Ft-tól

Leicester

156 700 Ft-tól

Southampton

105 500 Ft-tól

Swansea

117 900 Ft-tól

Általános információk

Pénznem: Angol font (GBP)

Utazási okmányok: Magyar állampolgárok érvényes személyi igazolvánnyal utazhatnak.

Vízum információ: Nincs szükség vízumra.