{* *} {* *} Untitled-1

Nottingham: repülőjegy árak

Látogatóink ezeket az időpontokat keresték az elmúlt napokban

Repülőjegy árak trendmutatója

Keresések száma Budapest - Nottingham útvonalon

Átlagárak Budapest - Nottingham útvonalon havi bontásban

Budapest - Nottingham útvonal legnépszerűbb légitársaságai

Irány Nottingham!

Nottingham Nottinghamshire megye székhelye és Robin Hood legendájához kötődően ismert, valamint az ipari forradalom idején csipkeveréséről, később kerékpár- és dohányiparáról volt világhíres. 

Két nagy befogadóképességű színházzal, számos múzeummal is rendelkezik, egy független filmszínházzal, néhány zenecsarnokkal, mint a Nottingham Arena és a Rock City, melyek rendszeresen fogadnak helyi és nemzetközi fellépőket. 

Az egyetemi kerület északon helyezkedik el. A város belsejében található a Nottinghami Központi Könyvtár és a Trent egyetem. A King és Queen Streeten feltűnő viktoriánus épületeket Alfred Waterhouse és Watson Fothergill tervezte. A város központja az Old Market Square és a nottinghami tanácsháza. Ezt az 1920-as években építették. A tanácsházától utcák vezetnek minden irányba, a tértől délre a vásárlóutcák találhatóak.

Nottingham, Anglia

A Nottinghambe érkező turistáknak népszerű történelmi turista útvonalak vannak, tartalmazzák a várat, a Lace Marketet és sok ősi kocsmát, köztük a Ye Olde Trip To Jerusalem sörözőtEgy angliai utazás kihagyhatatlan állomása egy igazi angol pub, pláne ha az ország legrégebbi kocsmájáról van szó. Bár nagy a verseny, és sok település kiáltja ki magának a legrégebbi kocsma címet, a város kastélyának várfalának tövében álló pub 1198 alapításával biztos, hogy tényleg a legelsők között van. Kívül és belül is az eredeti 12. századi hangulatot árasztja a félig homokkőbe vájt épület, mely nevét a Szentföldre, keresztes hadjáratra induló katonáktól kapta, akik ide még feltétlenül betértek egy italra.

A városnak sok parkja van, a legnevezetesebbek: Wollaton Park, Colwick Park, Nottingham Arborétum, Victoria Park, Sherwood Forest, Rufford Country Park. 2008 februárjában a Ferris Wheel nevű óriáskereket állították ki az Old Market Square-en, ami nagyon hasonlít a London Eye-ra.