{* *} {* *} Untitled-1

Bemutatkozása

Az 1946-ban alapított Cathay Pacific egy kínai légitársaság. Központja a Hong Kong Nemzetközi repülőtéren található. Leányvállalata az ázsiai és indiai-óceáni régiót kiszolgáló Cathay Dragon légitársaság. A Cathay Pacific 2014-ben a Skytrax szakmai szervezet felmérése alapján elnyerte az év legjobb légitársasága címet, immár negyedszerre.

A légitársaság 42 ország 168 úti célját szolgálja ki, hálózata Ázsián felül Európára, Afrikára, Ausztráliára és Amerikára is kiterjed. Európai viszonylatban, közvetlen járatokat szolgáltat többek között Londonba, Amszterdamba, Párizsba, Rómába, Düsseldorfba és Zürichbe, az észak-amerikai kontinensen San Franciscóba, Los Angelesbe, Chicagóba, New Yorkba, Bostonba és Torontóba szolgáltat járatokat. További kontinensek úti célja tekintetében lehetőség van Hong Kongból utazni többek között Sydneybe, Melbournbe, Johannesburgba, Dubaiba, és a Maldív-szigetekre.

A Cathay Pacific flottája összesen 146 repülőgépből áll. A légitársaság elsősorban Airbus A330, Airbus A340, Airbus A350, Boeing 747 és Boeing 777 típusú gépeket használ. A Cathay Pacific ezen felül további Airbus A350 XWB és Boeing 777X típusú gépekre adott le rendelést, melyeket 2016-tól kezdve fognak leszállítani a légitársaság számára.

A Cathay Pacific a világ légitársaságai közül az egyik legszínvonalasabb, a szolgáltatások tekintetében.
A légitársaság minden járatának turistaosztályán maximum 7 kilogramm kézipoggyász vihető fel, valamint további 20 kilogramm feladott poggyász szállítható fejenként. Az utasok díjmentesen választhatnak két alkalommal a repülőút alatt a széles ételkínálatból. A légitársaság továbbá az üléstámlákra szerelt képernyőkön filmekkel és televíziós műsorokkal szórakoztatja utasait a repülőút alatt. A Cathay Pacific ezen felül két hűségprogramot is működtet a Marco Polo Club-ot és az Asia Miles programot.

Checkin információk

Az online utasfelvétel elérhető a légitársaság weboldalán 48 órával indulás előtt, melynek során elkészítheti és kinyomtathatja beszállókártyáját. A repülőtéri utasfelvétel is díjmentes!

Utasaink véleményei

nagyon rossz
Iii - 2023-04-12
A személyzet nagyon segítőkész volt de az ételek nagyon rosszak voltak. Az ülések kényelmesek voltak és a csomagok is rendben megérkeztek.
Eszteraa - 2017-12-27
Segítőkész személyzet.Jó ellátás. Pontos érkezés és indulás.
Judith62 - 2017-10-24
Nagyon kedves segitokesz szemelyzet,vegig a 11 oras faraszto repulo ut ellenere is, etelvalasztek magas szinvonalu, izletes, etkezesek kozotti gyumolcsok,nassolni valok folyamatosan elerhetok voltak premium minosegben, semmifele negativummal nem talalkoztunk. Pontos indulas es erkezes, a transzfer ido az atszallasokhoz is pont jol illeszkedett.
Ancsajn - 2017-08-29
Dohából utaztam Hong Kongba a Cathay Pacific Airbus A330-300 típusú gépével. Rendkívül színvonalas belső tér, udvarias, profi stewardesek, pontosan tartott menetidő, ízletes, bőséges étel választék, tökéletesen működő fedélzeti szórakoztató rendszer. Minden szempontból tökéletes utazás volt.
Temesvári Péter - 2016-12-07
Örök kedvenc, számomra verhetetlenek.
Agi - 2016-12-07
Késés miatt lekéstem a csatlakozást, de mihelyst leszálltam a gépről, a kezembeadták az uj beszállokártyát a következő járatra. A személyzet kedves és segítőkész.
A 10+ órás úton rendszeresen kináltak italokat és frissítő kendőt, a kaja az átlagnál jobb.
Grump O Saurus - 2016-12-07
Én Ausztráliába utazom évente kétszer 24-26 órás út a legrövidebb amin sok minden történhet.
Élőszőr utaztam evvel a társasággal de ez volt a legmegfelelőbb.
Lazar/stevan Mr - 2016-12-07
Szinte hihetetlen, de 37 óra repülés majdnem észrevétlenül szállt el, hála a magas minőségű kiszolgálásnak, a kiváló filmválasztéknak, a kellemes ételeknek és a puha takarónak, amit kaptunk. Bármikor máskor is választanám ezt a társaságot!
Köszönöm az élményt!
nszaboo - 2016-12-07
Nem véletlenül a világ egyik 5 csillagos légittársasága. Fantasztikus kiszolgálás és ellátás.
Kanouchi - 2016-12-07
Kényelmes, pontos és nagyon magasszintű a kiszolgálás. Ráadásul az árak is kedvezőek. Főleg Ázsiába utazoknak ajánlom.
Ági - 2016-12-07
Októberben utaztam a Cathay Pacific légitársasággal egy elég hosszú útra Londonból Balira. (négy géppel is utaztam odafelé valamint visszafelé,mert Hong Kong-ban átszállás volt)
Az utazással elégedett vagyok, egyetlen negatívum volt csak a gépen, hogy az ülés támlájába épített tablet két gépen is rossz volt.
Így többször kellett jelezni,hogy nem működik és zavar a fénye az alvásban.
Emi24 - 2016-12-07