Untitled-1

Bemutatkozása

Az 1955-ben alapított cég története három Vickers Viking géppel kezdődött: 1956. március 29-én szállt fel első járata fedélzetén egy csapat Szentföldre tartó zarándokkal. 1962-ben már a német nyaraló légi utasforgalom csaknem kétharmadát tudta magáénak, és 66 ezer utasuk több mint fele Mallorcára repült.

A Condor 1971-ben a nyaraló-légitársaságok közül elsőként utaztatott a ’Jumbo’ Boeing 747-essel, mely sokáig a világ legnagyobb utasszállító repülőgépe volt. Első volt köztük abban is, hogy utasosztályokat alakított ki a gépein. Comfort Class névre keresztelték a 1992-ben debütált „felsőbb” osztályt, ami ma már Condor Business Class névre hallgat. 2008-ban egy harmadik osztályt „ékeltek be” a turista és a comfort/business közé: a Premium Economy Classt.

A Thomas Cook Group teljes flottája jelenleg összesen 86 modern és környezetbarát repülőgépet számlál.

Hová utazhatunk a Condorral?

A Frankfurtból, Münchenből és Bécsből induló járatokon eljuthatunk Európa, Ázsia, Amerika és Afrika összesen 75 célállomására.

A magyar utasok körében a Bécs-Varadero és Bécs-Punta Cana közvetlen járat a legkeresettebb, de a budapesti indulásoknak is remek csatlakozást biztosítanak a Lufthansa ráhordó járatok.

Télen közkedvelt Mexikóban Cancun, Montego Bay Jamaikában, Barbados, Puerto Rico, Costa Rica, a brazil uticélok, Mauritius, Seychelles, Zanzibár és Kuba minden mennyiségben, ahová 4 különböző célállomásra is repülnek.

Nyáron megnő az igény USA és Kanada iránt is, de a Karib-térség egész éves sláger.

Kényelem és fedélzeti szolgáltatások

Condor Premium Economy és Business ClassA Condor légitársaság 2014-re az összes tengerentúlra közlekedő gépén megújította a kabinbelsőket. A megújult gépeken még kényelmesebb ülésekkel és természetesen minden osztályon beépített képernyővel várják az utasokat.

A business osztály, az automatizált üléseknek köszönhetően különböző pozíciókba állíthatő akár a majdnem vízszintesig (170 fok), hogy még inkább szolgálja a maximális kényelmet a pihenéstől az alvásig.

A fedélzeti szórakoztatást a mintegy 30 filmből és több mint 50 TV-sorozatból álló kínálat teszi még vonzóbbá, a szabályozható és modern 15,4 "-os érintőképernyős monitorok segítségével. Azok akik szívesebben használják saját gépüket, az USB csatlakozásnak köszönhetően megtehetik.

Turista – Economy – osztályon egy ingyenes film és TV sorozat áll az utasok rendelkezésre, nagyobb kínálat kisebb ráfizetés ellenében lehetséges.

A kabinokban minden teljesen új, a szőnyegektől elkezdve a faburkolatokon keresztül a mosdókig. Az új design, a kék és a szürke teszi a kabinokat még világosabbá és barátságosabbá. Az új, ergonomikus ülések növelik az „élettér” érzetet a fedélzeten az Economy és Premium Economy osztályokon is.

Checkin információk

Az online utasfelvétel elérhető a légitársaság weboldalán 24 órával indulás előtt, melynek során elkészítheti és kinyomtathatja beszállókártyáját. A repülőtéri utasfelvétel is díjmentes!

Kapcsolódó akciók/hírek

Paradicsomi üdülőhelyek a Karib-térség specialistájával

hír Paradicsomi üdülőhelyek a Karib-térség specialistájával

Utasaink véleményei

Tengerentúlra repültem a Condorral. Relatíve szerencsés voltam, mert az utolsó exit-helyet sikerült megkapnom. Ennek hiányában a 12 órás út valószínűleg igazi kínszenvedés lett volna. A normál turista ülések lábtere kritikán alulian kicsi. A fedélzeti szórakoztatásért fizetni kellett. A filmkínálat közepes. Az ételek viszont egész jók voltak.
Összességében repülnék újra velük, de csak exit-ülésen, vagy premium osztályon.
Alexx - 2017-12-28
Valamiért az általam vásárolt turista osztályos jegyemmel premium economy osztályon utaztam! Nem tudom hogyan fordulhatott elő, de ez életem eddigi legkellemesebb repülése volt! Köszönöm !
fitmood - 2017-11-19
Finom ételek, italok, jo filmek elég nagy választékban, udvarias kiszolgálás.
Szerencsére szép idö volt, és a landolások is simán mentek.
Halifax - 2017-10-28
Dominikára utaztunk és a hosszú út ellenére kissé kényelmetlenek az ülések, mindenért még pluszban fizetni kellett. Gondolok itt fejhallgató, TV programok, italok, stb.Repjegy árához viszonyítva ezeknek benne kellett volna lenni. A személyzet is igen közömbösen végezte a dolgát.
Egyszóval, nem igazán voltak jók a tapasztalataim.
aradytoth - 2017-10-27
A repülőút legérdekesebb pontja az volt amikor felülről láttuk a gyönyörű Bahamákat. Illetve mikir megpillantottuk uticélunkat Kubát :)
Repülőn sajnos nem tudok aludni, így a székek kényelmetlensége okozta a legnagyobb gondot.
Ditke06 - 2017-10-24
Kellemes meglepetés volt az élelem minősége. Nem tetszett, hogy csak pár képernyő volt felerősítve a mennyezetre, nem nagyon volt élvezehető a film. A stewardes sokat járt körülöttünk. Sok társasággal utaztam, de a Swissair viszi a pálmát. Turista osztály ellenére, kiraktak egy svédasztalt a repülőgép hátuljába, és azt ehettünk, amit csak akartunk .
taklad - 2017-10-24
Első repulesunk volt, Európán kívül. Mindennel elégedettek voltunk,csak szűkös volt a hely a gépen.
Hanga86 - 2017-10-24
Nagyon kellemes nyugodt utazás volt.Kis párna takaró víz oda készítve minden ülőhelyre. Remek kiszolgálás.
babi11 - 2017-08-27
Minden rendben volt az utazás alatt,maximálisan elégedettekvoltunk
LnéKZ - 2016-12-28
Hosszútávú járataikon utaztam: fedélzeti kiszolgálás kitűnő,stewardessek kedvesek-segítőkészek,az ülés kifejezetten kényelmes és jó mértékben hátradönthető.Egyszer viszont 6 órát késtem miattuk és nem működött az enternatinment system.
adam.ivanovics - 2016-12-21
Azt gondolom, hogy egy 11 órás út során (ennyi pénzért) elvárható lett volna a minőségi és mennyiségi étkezés. Ehhez képest nyugodtan mondhatom, hogy nagyon éhesek voltunk a hosszú út során. Az étel csapnivaló volt és nagyon kevés (pedig én 55 kg vagyok). Óriási csalódás volt. Ennyi pénzért inkább másik légitársaságot fogok választani.
Orsi - 2016-12-21
Kicsi a lábtér, ami egy 10-12 órás útnál már problémát jelenthet. Ellenben ár-érték arány teljesen rendben van, csak ne mondjuk egy Emirates után utazz velük közvetlen, mert úgy durván érezni fogod a különbséget :)
Pat - 2016-12-21
2016. februárjában utaztunk a Condorral Mexikóba. Érdemes tudni,hogy rettegek a repüléstől, de életem legzökkenőmentesebb útja volt. Finom ételek, figyelmes személyzet,jó kiszolgálás. Kényelmesek voltak az ülések, 12 óra utazás után is kipihenten,minden aggodalom nélkül szálltam le a repülőről. 2017. januárjában szinten a Condor légitársasággal fogunk a Dominikai Köztársaságba utazni,most már feszültség és szorongás nélkül merek nekivágni a hosszú útnak,hála a Condor légitársaság kifogástalan szolgáltatásának. Köszönöm! :)
Szandra1992 - 2016-12-07
Kisebb körutazáson vettem részt idén nyáron. Németország és Spanyolország volt az cél. Münchenből Jerez de La Fronteiraba találtam repjegyet, meglepően olcsón (12 000 Ft), ár érték arányban igen kiemelkedő volt az előző utaimhoz képest. Nagyon tágas Boeinggel utaztunk, nem úgy mint a konkurens fapados járatokon és korlátlan kávét, teát lehetett fogyasztani, még egy gofrit is adtak ajándékba a 3 órás repülőúton.
hegviktor - 2016-12-07
Kubába utaztunk, kifele a személyzet nagy hetyke volt, visszafele segítőbbek voltak. Oda fele pontosan érkeztünk, visszafelé 3 óra késés volt.
Bodnár ÉVa - 2016-12-07
A légitársasággal már 2 alkalommal utaztunk Bécsi indulással a legnagyobb elismeréssel tudok nyilatkozni . A jövőben is a hosszúutazásokra CONDOR-t választom .
PistI57 - 2016-12-07
Minden tökéletes volt, nagyon kedves és profi volt a személyzet. A business-class külön élmény volt.
Horváth Veronika - 2016-12-07
November vegen indultunk Becsböl Punta Cana-ba a Condorral. Mar Chek-In-nel csalodtunk, nem az igert gep volt a Condortol, hanem egy kisegitögep, egy portugal legitarsasagtol. (amit nem szemelyesen közöltek, hanem a kitett infopapir alapjan jöttünk ra..Hifly legitarsasag) Ülöhelyfoglalasunk igy mar targytalan is volt...A gep nagyon regi volt, viszont ennek elönye is van, nagyobb ülesek,nagyobb ülestavolsag, es nekünk szerencsenk volt, h hatul ültünk, igy csak 2en ültünk egymas mellett (2-4-2 osztasu volt, a gep közepetöl elöre pedig 3-4-3), illetve nekünk legalabb volt egy nagyon regi monitorunk az elöttünk levö üles tamlajaban. Kiszolgalas jo volt, meglepöen jo szem ...
Eszter - 2016-12-07
Csodálatosan kedvesek és segitökszek! Ha lehet mindig velük utaznék!
koncz.kalman48 - 2016-12-07