{* *} {* *} Untitled-1

Bemutatkozása

Az Ethiopian Airlines Etiópia nemzeti – és immár Afrika vezető - légitársaságaként 1945 óta üzemel.
Központi repülőtere az Addisz-Abebában található ultramodern Bole International Airport, mely az afrikai kontinens legnagyobb repülőtere.

A tulajdonos törekvése, hogy a légitársaságot – beleértve a  gépparkot, a kiszolgálás színvonalát és az útvonalhálózatot is - folyamatosan fejlessze, modernizálja. Ennek köszönhető, hogy  jelenleg az Ethiopian Airlines  Afrika legjelentősebb légitársaságává nőtte ki magát, fiatalos és modern flottájával rendelkezik, 5 kontines több mint 100 városába – ezen belül Afrikában 55 városba - indít járatokat és a bevételeket tekintve is övé a vezető szerep.

Vacsorázzon Európában és ebédeljen Afrika bármely pontján!

Az Ethiopian Airlines szlogenje a valóságban is működik, hiszen a jó csatlakozást kínáló menetrendeknek köszönhetően a magyar utasok Bécsből felszállva csupán 1 átszállással a legtöbb afrikai várost – beleértve a Seychelle-szigeteket is – kényelmesen elérhetik.

A B787-es Dreamliner teljesíti a közvetlen Bécs-Addisz-Abeba útvonalat, ahonnan több mint 50 afrikai célállomásra lehet eljutni a légitársaság gépein. Ezek közé tartozik például Antananarivo, Bamako, Cape Town, Comoros, Djibouti, Johannesburg, Kilimanjaro, Lagos, Mombasa, Nairobi, Victoria Falls, Windhoek, Durban és Seychelles is.

Ethiopian Airlines - repjegy.hu

Az Ethiopian Airlines jelenleg hetente 5 járatot indít Bécs és Addisz Abeba között, júniustól napi járatra bővül a menetrend.

Ezzel a járattal a  magyar utasok számára a légitársaság  könnyű és egyszerű csatlakozást kínál a Bécsből induló ultramodern Boeing 787-es Dreamliner gépekkel Addisz-Abebába és onnan a további afrikai desztinációkba.

5 érdekesség a légitársaságról

  1. Az Ethiopian Airlines az a légitársaság, amely komolyan veszi a nemek közötti egyenlőséget. A légtársaság 8000 alkalmazottjából 3000 a nő, de a nők arányát tovább szeretnék növelni. 

  2. A közelmúltban két alkalommal is olyan járatot indított a légitársaság, ahol a járat teljes személyzetét hölgyek alkották, a földi kiszolgálást és a légi irányítást sem bízták a férfiakra és a fedélzeten is csupa női személyzet volt.

  3. Az Ethiopian Airlines-nak van a legfiatalabb flottája Afrikában, a gépek átlagos életkora mindössze 5 év.

  4. Az Ethiopian Airlines központi repülőtere az impozáns addisz-abebai Bole nemzetközi repülőtér, ahol  2017 októberétől az utasok részére bevezették az ingyen wifit.

  5. A légitársaság nagyvonalú a feladott poggyász tekintetében: turistaosztályon 2x23 kg, míg business osztályon 2 x32 kg vagy 3x23 kg csomag adható fel.

Checkin információk

Az online utasfelvétel elérhető a légitársaság weboldalán 36 órával indulás előtt, melynek során elkészítheti és kinyomtathatja beszállókártyáját. A repülőtéri utasfelvétel is díjmentes!

Utasaink véleményei

Kellemes csalódás! Maximális kényelem! Udvarias Kiszolgálás! Bárkinek szívesen ajánlanám!!
Quper - 2017-10-25
Tiszta, kényelmes gép. Barátságos személyzet.
Attila - 2017-10-24
Idén csak belföldi járataikhoz volt szerencsém. Azokra az egy-másfél órás utakra - összesen hat alkalomról van szó - egy szóval lehet reagálni: korrekt.
Ati - 2016-12-07
Biztos sokan húzódoznak az Ethipian Arilines neve hallatán, pedig fölösleges. Nagyon jól felszerelt gépekkel, kedves, figyelmes személyzettel dolgoznak. A négy út alatt egyszer sem volt probléma a beszállással, kiszolgálással és a pontossággal.
Laura - 2016-12-07
2 gyerekkel utaztunk és ezt az ültetésnél teljesen figyelmen kívül hagyták! A repülő négy különböző pontjába ültettek bennünket! Szóltunk a repülőn a személyzetnek, de nem nagyon foglalkozott vele! Saját magunknak kellet helyet cserélgetnünk!
Kildiko - 2016-12-07