Untitled-1

Denver: repülőjegy árak

Látogatóink ezeket az időpontokat keresték az elmúlt napokban

Repülőjegy árak trendmutatója

Keresések száma Budapest - Denver útvonalon

Átlagárak Budapest - Denver útvonalon havi bontásban

Budapest - Denver útvonal legnépszerűbb légitársaságai

Denver repülőterei

Denver Intl Arpt
távolság a városközponttól: 0 km
Információ

A Denver Nemzetközi Repülőtér Észak-Amerika legnagyobb, a világ harmadik legnagyobb repülőtere. Jelenleg több, mint 20 légitársaság legalább 250 úti céljára indul innen közvetlen járat. Éves forgalma meghaladj a 65 millió utast. 

Tömegközlekedés: a repülőteret nem csak Denverből érhetjük el, több buszjárat is közeledik a környező városok és a reptér között. A több, különböző busztársaság járatai mellett választhatjuk a helyi vonatot is. 

Irány Denver!

aa

A Colorado államban található Denver a Közép-Nyugati régió egyik legjelentősebb gazdasági központja. A számos látnivaló mellett Denverben az év legnagyobb részében csodás, napsütéses idő és nyüzsgés vár.

Colorado állam fővárosa kulturális és gazdasági központ is egyben, a régió egyetlen igazi metropolisza. Gyakran nevezik a Mérföldes városnak is, pontosan egy mérfölddel fekszik ugyanis a tengerszint felett. Erről a magasságról ad tanúbizonyságot a Colorado State Capitol 15. lépcsőfoka is, mely az egy mérföldet jelzi. Az 1890-es években épült kapitólium a város legszebb épületei közé tartozik.

Denver egyik legszebb utcája, a belvárosi 16. utca az európai sétálóutcák mintájára épült, hogy megtörje sok felhőkarcoló egyhangúságát. A 16. utcát több, mint 200 fa szegélyezi, melyek árnyékában a padok egyikén megpihenhetünk. A bevásárlóutcából az autós forgalom ki van zárva, csak shuttlebuszok közlekednek, melyek ingyenesen igénybevehetőek. Az este közeledtével pedig hangulatos lovaskocsik váltják le a buszokat.

Denver repülőjegy | repjegy.hu

Akit érdekelnek a polgárháborús emlékek, nagyon jól fogják magukat érezni a Larimer téren, ahol szinte kizárólag ebből a korszakból származó épületek állnak. A hangulatos tér igazi nyüzsgő, központi része lett Denvernek. A folyamatosan fejlődő téren jellemzően kávézók, éttermek és galériák várják a turistákat, akik kimondottan szeretik a város ezen részét.

Az Egyesült Államokban összesen hat pénzverde van, egyikük Denverben. Amellett, hogy napi 50 millió érmét készítenek még az ország aranykészleteinek egy részét is itt őrzik. A pénzverde ingyenesen látogatható és napi hat vezetett túra közül választhatunk. Érdemes előre megnézni, mit vihetünk magunkkal és mit nem, ugyanis elég szigorú szabályok vonatkoznak a látogatókra. A gyűjtőknek pedig különösen megéri ellátogatni, ugyanis lehetőség nyílik a legkülönfélébb pénzérmék megvásárlására is.

Az izgalmas programok azonban itt nem állnak meg! A Természettudományos és Tudományos Múzeum az egyik legizgalmasabb Denverben, ahol többek között dinoszaurusz csontvázak és jégkorszaki állatok várnak, de egy aranyrög is a kiállítás részét képezi. Akit érdekel az amerikai és kanadai területeken élt indiánok története és kultúrája, annak mindenképpen érdemes ellátogatni a Művészeti Múzeumba, ahol még különböző európai, amerikai, óceáni népek és amerikai indiánok művészeti alkotásait is megnézetjük.

A városnézős programok mellett érdemes betervezni a denveri állatkertet, különösen, ha gyerekekkel érkeztünk. Az állatkertben több, mint 700 állatfaj él, különlegességét pedig azt adja, hogy az állatok kifutóját igyekeztek az eredeti élőhelyük legpontosabb mására kialakítani.