San Diego

Budapestről: 215 500 Ft-tól

Az induló állomás megadása kötelező!
Az érkező állomás megadása kötelező!

felnőtt
12 év felett

gyerek
2-12 év között

csecsemő
2 év alatt

Egy fogalásban maximum 9 utas jegyét foglalhatja le! A csecsemők száma nem haladhatja meg a felnőttekét!

A legolcsóbb repülőjegyek
Budapest - San Diego útvonalra

legjobb ár : 298 900 Ft
 
Odaút
Visszaút
Ár
British Airways
aug. 12.
aug. 19.
298 900 Ft
British Airways
aug. 1.
aug. 18.
306 200 Ft
Air Canada
aug. 3.
aug. 17.
322 700 Ft
legjobb ár : 246 367 Ft
 
Odaút
Visszaút
Ár
Air France
szep. 22.
szep. 29.
246 367 Ft
Air France
szep. 27.
okt. 18.
253 400 Ft
Alitalia
szep. 23.
szep. 29.
265 000 Ft
legjobb ár : 233 900 Ft
 
Odaút
Visszaút
Ár
Air France
okt. 18.
nov. 1.
233 900 Ft
Alitalia
okt. 19.
nov. 2.
242 100 Ft
legjobb ár : 215 500 Ft
 
Odaút
Visszaút
Ár
Air France
nov. 20.
nov. 30.
215 500 Ft
legjobb ár : 728 600 Ft
 
Odaút
Visszaút
Ár
Air Canada
dec. 19.
jan. 2.
728 600 Ft
legjobb ár : 771 100 Ft
 
Odaút
Visszaút
Ár
Air Canada
jan. 2.
jan. 16.
771 100 Ft
A fenti árak a látogatóink által az elmúlt 15 napban futtatott keresésekből származnak. A jegyárak változásai miatt elképzelhető, hogy egy most indított keresés eltérő árakat eredményez.

A kaliforniai San Diego az USA 8. legnagyobb városa, ennek ellenére éppen a tökéletes átmenet a kis- és nagyvárosok között: az előbbi minden bájával, míg az utóbbi összes pezsgésével rendelkezik.  Egész évben várja a 100 km hosszú partszakasz, a felhőkarcolók sokasága és a számtalan látnivaló az ide látogatókat.

A kimondottan barátságos San Diego belvárosa könnyen bejárható akár gyalog is, hiszen a szinte kihagyhatatlan látnivalók egymáshoz igen közel helyezkednek el. Rögtön a belváros szívében található a Balboa park, ami a város talán legvonzóbb látnivalója. Ezen a 485 hektárnyi területen található a város legtöbb múzeuma, de meg is pihenhetünk a számtalan pad egyikén vagy körbejárhatjuk a ligeteket és a korzókat. Az El Pradón (ami a park főutcája) található a legtöbb múzeum, ezek egyik leghíresebbike a San Diego Museum of Art, ahol egészen a 13. századtól a 20. századik láthatunk remekműveket főleg Európából és Amerikából, de Ázsiából is fellelhető néhány ritkaság. Szintén itt található a San Diego Museum of Man is, ami antropológiai szemüvegen keresztül mutatja be többek közt az ókori Egyiptomot vagy éppen a maják kultúráját.

A Balboa parkban maradva nagy örömet tudunk szerezni a legkisebbeknek is, hiszen itt található a San Diego Zoo, amiről talán kijelenthetjük, hogy a világ egyik legjobb és leghíresebb állatkertje. Az összesen 40 hektárnyi területű San Diego Zoo-ban több, mint 650 faj él – a természetes élőhelyéhez nagyon hasonlító környezetben - és itt található Kínán kívül a legnagyobb pandapopuláció. Az állatkertben többek közt arra is nagyon figyelnek, hogy az állatfajokat megőrizzék és számos fogságban tartott fajt igyekeznek szabadon engedni.

San Diego

A belvárostól távolodva elérünk az Óvárosba. Az Old Town San Diego State Historic Park régen a belváros volt, most pedig műemléknek számít. Mivel San Diego nagyon közel fekszik a mexikói határhoz, ennek hatása mind az építészetén, mind a kultúráján érződik, így aztán az óvárosban vegyesen megtalálhatóak a viktoriánus és a spanyol-mexikói építmények. Ezek többsége ma már múzeumként vagy étteremként funkcionál, így ide is érdemes lehet ellátogatni a kultúra kedvelőinek.

Érdemes még megemlíteni a Mission Bay öbölt, ami többek között a Sea Worldről híres, ahol különféle tengeri élőlényekkel találkozhatunk, megnézhetjük a különleges akváriumokat, a ritkaságnak számító cápamedencéket, részt vehetünk delfin és pingvin simogatáson, de körbejárhatjuk a kalandparkot is. Végül pedig, ha már jól kifárasztottuk a gyerekeket és magunkat is, akkor érdemes lehet ellátogatni a Point Loma-félszigetre, ahol decembertől februárig, ha szerencsések vagyunk, elcsíphetjük a szürke bálnák vonulását.

San Diego repülőterei

Lindbergh Intl Arpt
Távolság a városközponttól : 5 km.

San Diego International Airport mindössze 5 km-re helyezkedik el San Diego belvárosától, az évi utasforgalma pedig jóval 20 millió felett van

Tömegközlekedés a repülőtérről a városközpontba:

A belvárost legegyszerűbb talán a 15-30 percenként járó vonatokkal megközelíteni, de a szintén 15-30 percenként járó busz is kényelmes megoldás, vagy a több csomaggal, nagyobb kényelemre vágyók választhatják a taxit vagy az autóbérlést is. 

 

Szállásfoglalás San Diego városába
Advertisement

Légitársaságok átszállásos járattal Budapestről San Diego városába

Finnair | American Airlines | British Airways | KLM | Air Canada | United | Turkish Airlines | Air France | Iberia | Qatar Airways | Lufthansa | Alitalia | Condor | Delta | SWISS | TAP Air Portugal | LOT | Austrian Airlines | Brussels Airlines |

iratkozzon fel hírlevelünkre!

Feliratkozom