Untitled-1

San Diego: repülőjegy árak

Látogatóink ezeket az időpontokat keresték az elmúlt napokban

Repülőjegy árak trendmutatója

Keresések száma Budapest - San Diego útvonalon

Átlagárak Budapest - San Diego útvonalon havi bontásban

Budapest - San Diego útvonal legnépszerűbb légitársaságai

San Diego repülőterei

Lindbergh Intl Arpt
távolság a városközponttól: 5 km
Információ

San Diego International Airport mindössze 5 km-re helyezkedik el San Diego belvárosától, az évi utasforgalma pedig jóval 20 millió felett van

Tömegközlekedés a repülőtérről a városközpontba:

A belvárost legegyszerűbb talán a 15-30 percenként járó vonatokkal megközelíteni, de a szintén 15-30 percenként járó busz is kényelmes megoldás, vagy a több csomaggal, nagyobb kényelemre vágyók választhatják a taxit vagy az autóbérlést is. 

 

Irány San Diego!

aa

A kaliforniai San Diego az USA 8. legnagyobb városa, ennek ellenére éppen a tökéletes átmenet a kis- és nagyvárosok között: az előbbi minden bájával, míg az utóbbi összes pezsgésével rendelkezik.  Egész évben várja a 100 km hosszú partszakasz, a felhőkarcolók sokasága és a számtalan látnivaló az ide látogatókat.

A kimondottan barátságos San Diego belvárosa könnyen bejárható akár gyalog is, hiszen a szinte kihagyhatatlan látnivalók egymáshoz igen közel helyezkednek el. Rögtön a belváros szívében található a Balboa park, ami a város talán legvonzóbb látnivalója. Ezen a 485 hektárnyi területen található a város legtöbb múzeuma, de meg is pihenhetünk a számtalan pad egyikén vagy körbejárhatjuk a ligeteket és a korzókat. Az El Pradón (ami a park főutcája) található a legtöbb múzeum, ezek egyik leghíresebbike a San Diego Museum of Art, ahol egészen a 13. századtól a 20. századik láthatunk remekműveket főleg Európából és Amerikából, de Ázsiából is fellelhető néhány ritkaság. Szintén itt található a San Diego Museum of Man is, ami antropológiai szemüvegen keresztül mutatja be többek közt az ókori Egyiptomot vagy éppen a maják kultúráját.

A Balboa parkban maradva nagy örömet tudunk szerezni a legkisebbeknek is, hiszen itt található a San Diego Zoo, amiről talán kijelenthetjük, hogy a világ egyik legjobb és leghíresebb állatkertje. Az összesen 40 hektárnyi területű San Diego Zoo-ban több, mint 650 faj él – a természetes élőhelyéhez nagyon hasonlító környezetben - és itt található Kínán kívül a legnagyobb pandapopuláció. Az állatkertben többek közt arra is nagyon figyelnek, hogy az állatfajokat megőrizzék és számos fogságban tartott fajt igyekeznek szabadon engedni.

San Diego

A belvárostól távolodva elérünk az Óvárosba. Az Old Town San Diego State Historic Park régen a belváros volt, most pedig műemléknek számít. Mivel San Diego nagyon közel fekszik a mexikói határhoz, ennek hatása mind az építészetén, mind a kultúráján érződik, így aztán az óvárosban vegyesen megtalálhatóak a viktoriánus és a spanyol-mexikói építmények. Ezek többsége ma már múzeumként vagy étteremként funkcionál, így ide is érdemes lehet ellátogatni a kultúra kedvelőinek.

Érdemes még megemlíteni a Mission Bay öbölt, ami többek között a Sea Worldről híres, ahol különféle tengeri élőlényekkel találkozhatunk, megnézhetjük a különleges akváriumokat, a ritkaságnak számító cápamedencéket, részt vehetünk delfin és pingvin simogatáson, de körbejárhatjuk a kalandparkot is. Végül pedig, ha már jól kifárasztottuk a gyerekeket és magunkat is, akkor érdemes lehet ellátogatni a Point Loma-félszigetre, ahol decembertől februárig, ha szerencsések vagyunk, elcsíphetjük a szürke bálnák vonulását.