Untitled-1 hotel

Seattle: repülőjegy árak

Látogatóink ezeket az időpontokat keresték az elmúlt napokban

Repülőjegy árak trendmutatója

Keresések száma Budapest - Seattle útvonalon

Átlagárak Budapest - Seattle útvonalon havi bontásban

Budapest - Seattle útvonal legnépszerűbb légitársaságai

Seattle repülőterei

Seattle Tacoma Intl Arpt
távolság a városközponttól: 0 km
Információ

A Seattle–Tacoma Nemzetközi Repülőtér vagy más néven Sea-Tac Seattle legfőbb összeköttetése több olyan nagyvárossal, mint Washington. Összesen 34 légitársaság indít innen járatokat 91 amerikai és 28 nemzetközi úti célra. Éves forgalma az 50 milliót közelíti.

A repülőtér megközelítése: A Sea-Tac igen sok módon megközelíthető, vonattal, shuttlebusszal, busszal és metróval is, de taxisok is várják az utasokat. 

Irány Seattle

A Washington államban található Smaragdváros becenevű Seattle az Egyesült Államok északnyugati részének legnagyobb városa. Az 1850-es években alapított Seattle nevét egy legendás indián törzsfőnökről kapta.

A Smaragdváros elnevezés egyébként nem csak úgy ráragadt a városra – pályázatot írtak ki rá, a győztes pedig leváltotta az addigi nem hivatalos Jet City elnevezést, melyet az ottani hatalmas Boeing gyár miatt kapott a város. Seattle azonban nem csak a Boeing gyárról híres, innen indult ugyanis a világhírű kávézólánc, a Starbucks. Mindenképpen érdemes ottjártunkkor ellátogatni a híres multi kávézóinak egyikébe, hazájában ugyanis teljesen más a kínálat, mint a többi országban.

Seattle valamelyest híres az esős, felhős időjárásáról is. Utazásunk hónapjától függetlenül nem érdemes nagy melegre számítani – ez azonban egy városnézéssel töltött nap esetében még pozitívum is lehet. Július és Augusztus tartozik a legmelegebb hónapok közé, ilyenkor a maximum hőmérséklet jellemzően 25 fok körül alakul.

Seattle repülőjegy| repjegy.hu

Seattle leghíresebb építménye a Space Needle. Ezt semmiképp sem szabad kihagyni, az viszont előfordulhat, hogy az esős, ködös idő miatt nem tökéletes a kilátás. Ha tehetjük, próbáljunk olyan időpontot választani, mikor minél többet tudunk látni a városból. A CityPass például kétszeri belépésre jogosít 24 órán belül, így ha elsőre nem is találjuk el, este, például naplementekor még mindig van esélyünk. Annál is inkább, mivel reggel nyolctól éjfélig tart nyitva.

Mivel a rengeteg látnivaló mellett Seattle kisebb utcái is számtalan meglepetést rejtegetnek, érdemes csak elindulni és céltalanul nézelődni is, nagyon izgalmas helyekre bukkanhatunk így. A városnézés mellett pedig lehetőségünk van megnézni a nem messze található Mount Saint Helens vulkánt is, illetve a Cascade hegyet. A hegyet gyönyörű erdők, vízesések, nemzeti parkok és gleccserek veszik körül. A környező nemzeti parkok közül az Olympic Nemzeti Park a leghíresebb, ha szeretnénk kicsit közelebb kerülni a természethez, ezt semmiképp se hagyjuk ki.

Ha bizonyítékot szeretnénk Seattle szépségéről, gondoljunk csak a Grace Klinikára és a Twin Peaksre, ezek a híres sorozatok ugyanis itt vagy a környékén játszódnak. Seattle számos rengeteg látnivalót kínál városon belül, ám azon kívül is. Így lehetőségünk van egy nyugodt, sétálgatással töltött vagy egy programokkal zsúfolt nyaralást is eltölteni.