Untitled-1

Rotterdam: repülőjegy árak

Látogatóink ezeket az időpontokat keresték az elmúlt napokban

További ajánlataink repülőjegye mellé

Rotterdam repülőterei

Rotterdam Arpt
távolság a városközponttól: 6 km
Információ

A Rotterdam The Hague repülőtér Hollandia harmadik legnagyobb reptere. Rotterdam városán kívül Hágát és annak környékét is kiszolgálja, ezen felül számos repülős iskola és klub is működik a repülőtéren.

Tömegközlekedés a repülőtérről a városközpontba:

Rotterdam belvárosába buszjáratokkal van lehetőség eljutni.

terkep
Repterek megjelenítése
Az interaktív térkép megtekintéséhez kattintson az ikonra!

Irány Rotterdam!

Hollandia egyik legfontosabb városa, Rotterdam igazi főnix az ország történelmében: magabiztosan fejlődött, és egy mindezt derékba törő tragédia után is képes volt folytatni.

A Nieuwe Maas folyó két partján fekvő város élete 1872-ben indult meg. Ekkor adták át a Nieuwe Waterweget, amely máig Európa legnagyobb kikötője, és ugrásszerű növekedést hozott a térség gazdaságának. Ennek köszönhető például a Witte Huis irodaház, amelyben egyszerre vannak jelen a XIX. századi építészeti stílusok a modern felhőkarcolók jellegzetességeivel.

Aztán jött a tragédia: a Rotterdam Blitz, azaz az 1940. május 14-i bombatámadás, mely során több ezer ember vesztette életét, a belváros pedig gyakorlatilag a földdel vált egyenlővé. A következő évtizedek az újjáépítésről szóltak, így Rotterdam igazi egyveleg lett: amit csak lehet, kincsként őriznek, ám a régibe modern stílusú lakó- és irodaházak vegyülnek. Ha ide vesszük az irányt, számoljunk ezzel a kettőséggel. Minden, ami 1940 előttről való, felértékelődött, például a Városháza épülete. Legismertebb jellegzetessége 75 méter magas tornya, tetején egy arany nőalakkal, aki a békét szimbolizálja.

A híres és absztrakt épületegyüttes, a Kockaházak.

Minden kétséget leszámítva a város leghíresebb lakója Erasmus volt, akire újra és újra emlékeztetnek egy cél nélküli felfedező túrán is. Az egyik ilyen a róla elnevezett világítótorony, amelynek különlegessége, hogy csigaalakban járnak a liftek, így utazás közben a teljes panorámát megcsodálhatjuk. Az újjáépített Szent Lőrinc-templom előtt találjuk viharos történetű szobormását, amely XVI. századi eredete révén a legrégebbi, épségben megmaradt szabadtéri alkotás. Szintén a filozófus után kapta a nevét az Erasmusburg híd, amely szokatlan, ferdekábeles megoldásával már az újjászületett Rotterdamot képviseli.

Ha pedig lazább, felhőtlenebb kirándulásra vágyunk, feltétlenül látogassunk el a közeli Kinderdijk (azaz a gyermek gátja) nevű faluba, ahol azokat a messzeföldön híres holland szélmalmokat csodálhatjuk meg.

Rotterdam tehát nem azt a hagyományos kikapcsolódást jelenti, hanem egy olyan kitartó, soha fel nem adó életérzést sugároz, ami erővel és energiával tölti fel az ideutazót.

Általános információk

  • Pénznem: Euró (EUR)

  • Utazási okmányok: Magyar állampolgárok személyi igazolvánnyal utazhatnak.

  • Vízum információ: Nincs szükség vízumra.

  • Időeltolódás: Nincs időeltolódás.