Untitled-1

Kiemelt úticélok

Varsó, Lengyelorászg fővárosa egy igazi 21. századi műemlék. Számos helyen megtalálhatóak benne a világháború és a sztálini korszak maradványai. Lakói mégis vidámak, a turistákkal végtelenül kedvesek és segítőkészek. Az értő szem azonnal észreveszi Varsóban járva, hogy Lengyelország milyen dinamikus fejlődésen ment, és megy át, ami legyünk őszinték, irigylésre méltó. A különböző típusú és állapotú épületek között megbújó gyönyörű parkok, patakok, meglepetésszerűen bukkannak elő, remek lehetőséget adva egy kis természet közeli kikapcsolódásra.

Varsó

19 553 Ft-tól

Krakkó egy gyönyörű középkori hangulatot árasztó lengyel város. A Főtere adja a város szívét, amit egykor Európa legnagyobb főterének tartottak. Tovább haladva megpillanthatjuk a régi városháza tornyát, a Mária templomot és Michiewitz monumentális emlékművét, amely lélegzetelállító látványosság. Krakkó városában járva két épületet mindenképpen látnia kell az embernek. Az egyik a székesegyház, a másik a királyi palota. A könnyedebb látnivalókat kedvelők ellátogathatnak a piactérre, a posztócsarnokba, vagy akár a földalatti múzeumba. Az élményekkel teli nap lezárására a legtökéletesebb hely a Starka, ahol igazi helyi ízeket és tradícionális lengyel ételeket kóstolhatunk.

Krakkó

63 425 Ft-tól

Wroclaw Lengyelország negyedik legnagyobb városa. A szinte teljesen lerombolt várost gyönyörűen újjáépítették és ma már tele van kimagasló tornyokkal, templomokkal, múzeumokkal. Maga a város igen érdekes, hiszen a múlt és a jelen egyszerre egy időben jelenik meg benne. A látványos modern kávézók, üzletek, lüktető élet társaságában az elmúlt időszakot idéző boltoknak is maradt hely. Kiemelkedő épülete, a Hala Stulecija, amely hol hangversenyteremként, hol operaházként, hol pedig sportcsarnokként funkcionál, köszönhetően különleges építési tulajdonságainak. Wroclawnak éppen ez a többszínűség adja a varázsát. A Szent Erzsébet templom vöröstéglás falai, a rengeteg színház, a főpályaudvar, vagy az egyetem barokk épületcsoportjai, vagy akár az Odera folyó, mind remek látványosságok.

Wroclaw

77 028 Ft-tól

További úticélok

Bydgoszcz

127 100 Ft-tól

Gdansk

63 500 Ft-tól

Katowice

102 500 Ft-tól

Poznan

63 500 Ft-tól

Rzeszow

96 400 Ft-tól

Szczecin

63 500 Ft-tól

Általános információk

Pénznem: Lengyel Zloty (PLN)

Utazási okmányok: Magyar állampolgárok utazhatnak személyi igazolvánnyal.

Vízum információ: Nincs szükség vízumra.