{* *} {* *} Untitled-1

Wroclaw: repülőjegy árak

Látogatóink ezeket az időpontokat keresték az elmúlt napokban

Repülőjegy árak trendmutatója

Keresések száma Budapest - Wroclaw útvonalon

Átlagárak Budapest - Wroclaw útvonalon havi bontásban

Budapest - Wroclaw útvonal legnépszerűbb légitársaságai

Irány Wroclaw!

A magyarok általában nem merészkednek tovább Krakkónál, pedig számos gyönyörű, és gazdag történelmű város található még Dél-Lengyelországban.

Wroclaw olyan város, ahol idegenvezetőink apró törpék. A városban minden műemléknél találkoztunk velük és nehéz eldönteni, hogy hová nézzünk, a történelmi gyönyörű műemlékekre, vagy keressük inkább a törpéket. 2016-ban a várost Európa Kulturális Fővárosává is választották. Érdemes eljönni meglátogatni, minden egyéb európai városnál olcsóbban lehet imegsmerni a helyi kultúrát.

Wrocławot, Alsó-Szilézia központját nem véletlenül tartják az egyik legszebb városnak. Az Odera-folyó partján kiépült várost 12 kis sziget alkotja, melyeket 130 híd kapcsol össze, a folyóparti parkok, az építészeten érezhető cseh, osztrák és porosz hatás, a szép egyházi épületek miatt a turisták kezdik újra felfedezni maguknak Lengyelország egyik elfeledett gyöngyszemét.

A belváros még hétfő éjjel is tele van élettel - köszönhetően a Wroclaw egyetemein tanuló, több tízezer fiatalnak. A városházától sétatávolságnyira több mint 200 étterem, kocsma bár és szórakozóhely van. Wroclaw igazi specialitásai a pincekocsmák. A belváros kereskedőházai alatt csodálatos, csúcsíves, téglaépítésű pincék vannak. A több mint ötszáz éves pincékbe számos kocsma és étterem települt. A városháza alattiban még sört is főznek.

Wroclaw, Lengyelország

A Dóm-szigeten áll Wroclaw háromhajós székesegyháza, mely a város első téglaépülete volt. A legfőbb attrakciója a tornyából nyíló panoráma, amihez nem kell gyalog leküzdeni a 91 m-es magasságot, mert lift viszi fel a látogatókat.

Wroclaw központi teréről rácsodálkozunk a város szépségére. A Rynek nemcsak földrajzilag fekszik a város központjában, de minden értelemben ez Wroclaw szíve. Kialakítását a 13. században kezdték meg, miután a tatárok a földdel tették egyenlővé a települést. Az azóta eltelt évszázadok során a tér mindvégig megőrizte eredeti alakját és méreteit, a körülötte álló épületek a folyamatos felújítások következtében többféle stílust vonultatnak fel. Rynek még sohasem ragyogott olyan szépen, mint napjainkban.

Wroclaw legrégebbi parkja 110 hektáron terül el, magában foglalva az Odera mindkét partját. A park fő attrakciója az 1913-ban létrehozott Japán Kert, melyet a japán kultúra megszállott rajongója, Fritz von Hochberg gróf építtetett a híres japán kertésszel, Mankichi Araival.