{* *} {* *} Untitled-1

Kiemelt úticélok

Stuttgart városát áthatja a modern hangulat és a természet közelsége. Amivel biztos nem találkozunk Stuttgartban, az a klasszikus nagyvárosi betondzsungel. Amivel viszont igen, az a Kastély-tér (Schlossplatz) lenyűgöző szépsége, ahol érdemes egy kicsit megpihenni és élvezni a látványt. A modernebb látnivalók kedvelőinek sem fog csalódást okozni a város, ugyanis itt található a híres Mercedes és Porsche múzeum is.

Stuttgart

21 712 Ft-tól

München egyszerre ad otthont reneszánsz és barokk épületeknek, a klasszicizmus stílusjegyeinek, valamint a jugendstil újdonságainak. Nem csak az építészet szerelmeseinek kedvelt úticélja a város, hiszen a Szent Péter templom, a A Miasszonyunk-templom, a régi és az új városháza látványa mindenkit lenyűgöz. Aki érdeklődik a bajor kultúra iránt, az kezdheti a városnézést a Hofbräuhaus sörfőzdéjében, ha pedig a sportokért rajong, korcsolyázzon az Olimpiapark jégpályáján. München fesztiválok szempontjából is elsőrangú, hiszen egész évben számos rendezvénnyel várja az érdeklődőket.

München

65 200 Ft-tól

Berlin, az ország fővárosa és az egyik leghangulatosabb és legszínesebb német város. Ellátogatva a Berlini fal megmaradt részéhez, bepillantást nyerünk nem csak a német, de hazánk történelmének baljós időszakába is. Berlin maga az élő történelem, a múzeumok és a kultúra citadellája, melyet a Múzeum-sziget 5 lenyűgöző létesíténye is bizonyít. Mindezek mellett ízlésesen vonták be a modern építészet. A Schloss Charlottenburg palota és csodálatos parkja, a Tegel-i, vagy a Spandau-i erdő, a Szent Hedvig katedrális, csak néhány Berlin csodálatos látványosságai közül. Berlinben járva érdemes időt szentelnünk a Brandenburgi kapu megtekintésére, amely az akropoliszi mintára készült oszlopaival nemcsak Berlin, de egész Németország jelképe is.

Berlin

18 345 Ft-tól

Aki egy gyorsan felfedezhető városba szeretne utazni, távol a nagyvárosok nyüzsgő forgatagátó, annak Frankfurt a tökéletes választás. Kellemesen sétálva is bejárhatjuk a várost, és hódolhatunk a helyiek kedvenc tradíciójának, a kávé és sütemény fogyasztásnak. Frankfurtban járva érdemes legalább egyszer ellátogatni az Alte Oper, azaz a régi operaház épületéhez, valamint sétálni a legforgalmasabb terén, a Hauptwache-n, amely egyben a vásárlóutca kezdete is. Mindezek után ha vetnénk egy pillantást madártávlatból a városra, gyönyörködnénk a környező hegyekben, a Majna vizében, akkor irány a Main Tower!

Frankfurt

22 343 Ft-tól

Köln egy 2000 éves történelemmel rendelkező város, így épületei különböző stílusok lenyomatait hordozzák magukon. A város szimbóluma a kölni dóm, egy látványos gótikus székesegyház. Kölnben járva semmiképpen se hagyja ki a programjából a Ludwig múzeumot, vagy az édes élményeket nyújtó csokoládémúzeumot. A város mindezek mellett irodalmi szempontból is jelentős, főként Goethe verseiben találkozhatott vele, illetve Bartók Béla, A csodálatos mandarin című balettjét is itt mutatták be.

Köln

67 928 Ft-tól

A mára metropolisszá fejlődött Dortmund figyelemre méltó épületei közé tartozik az üvegfestményekkel díszített Reinoldi-templom, melynek tornyából gyönyörű panoráma tárul elénk, valamint a templom harangjait is megcsodálhatjuk. A városban olyan tematikus múzeumok sora várja az érdeklődőket, mint például a German Football Museum vagy a DASA. A téli időszakban is érdemes ellátogatni ide, hiszen decemberben varázslatos hangulat keríti majd hatalmába a karácsonyi vásáron. Végül, de nem utolsó sorban, Dortmund adott otthont Németország egyik első sörfőzdéjének, így a dortmund-i sörkóstolás is egy kihagyhatatlan program.

Dortmund

34 755 Ft-tól

Hamburg Európa egyik legnagyobb kikötője. A csatornákban gazdag városban sétálgatva olyan érzésünk lehet, mintha Velencében járnánk. Persze amint az Altonai Halpiacra érünk, vagy elsétálunk a mutatványosokkal és játékokkal teli Dómpiacra, már tudjuk, hogy ez bizony Hamburg, ahol a híres Macskák című musical német ősbemutatóját tartották. Ha itt járnak, mindenképpen látogassanak el a Musicalteather-be, vagy a város számtalan múzeumainak egyikébe.

Hamburg

60 823 Ft-tól

Németország egyik kiemelkedő üzleti és pénzügyi központja Düsseldorf. Az egész város szinte látványosságokból áll. Itt találjuk a világ leghosszabb pultját, a közel 300 vendéglőből, sörözőből és kávézóból álló utcát. A Rajna partján találjuk az Operaházat, rengeteg színház és koncertterem mellett. A modern és a kortárs művészetek szerelmesei egyaránt kedvükre válogathatnak az igényes múzeumok és galériák sokasága között. A legismertebbek, az Észak-Rajna-Vesztfáliai Művészeti Gyűjtemény, és a Remise autómúzeum. Hajózhatunk a Rajnán, vagy végigsétálhatunk a Königsallee-n (KÖ), Németország legelegánsabb boulvardján. A Hofgarten hatalmas és gyönyörű parkja, a régies hangulatú sörözők, és az óváros további temérdek látnivalót tartogat számunkra.

Düsseldorf

51 003 Ft-tól

A Leine folyó partján fekvő Hannover, a 40-es évek óta a híres ipari vásár színhelye. A városban járva figyelje a járdákra festett vörös vonalat, mely elvezeti Önt Hannover legnépszerűbb látnivalóihoz. Érdemes meglátogatni a vásártéren található Marktkirche gótikus templomot, a 17. századi Leine-kastélyt, vagy a Wilhelm Busch Múzeumot.

Hannover

80 436 Ft-tól

Nürnberg igazi bajor város. Rengeteg látnivalóval, mint például a Kaiserburg kastély, vagy akár a Miasszonyunk temploma és a Szent-Lőric templom. Mellette pedig megcsodálhatjuk, milyen is lehetett a 20. század elején a városka, mert a régi épületek közt sétálva a hangulat garantált. Nürnberg nyugodt és barátságos légköre marasztalni fogja az ide látogatókat. ű

Nürnberg

21 960 Ft-tól

Bréma

Bréma

73 000 Ft-tól

További úticélok

Drezda

70 650 Ft-tól

Münster

123 450 Ft-tól

Westerland

131 100 Ft-tól

Lipcse

112 314 Ft-tól

Paderborn

78 700 Ft-tól

Általános információk

Pénznem: Euró (EUR)

Utazási okmányok: Magyar állampolgárok személyi igazolvánnyal utazhatnak

Vízum információ: Nincs szükség vízumra.