Untitled-1

Bréma: repülőjegy árak

Látogatóink ezeket az időpontokat keresték az elmúlt napokban

További ajánlataink repülőjegye mellé

Bréma repülőterei

Bremen Airport
távolság a városközponttól: 0 km
Információ

A Brémai repülőtér közel 30 desztinációra indít közvetlen járatokat, köztük európai és afrikai úti célokra. A reptér különlegessége, hogy mindössze 10 percre található a városközponttól, így nagyon könnyen elérhetjük a repteret a városból, illetve a városból a repteret.

Közlekedés: A reptérről buszok, villamosok és vonatok is indulnak, de 15 perc alatt akár biciklivel is megközelíthetjük a városközpontot. Taxival hozzávetőlegesen 20 perc az út a központig, ez átlagosan 10 euró körüli áron van. 

Irány Bréma!

A Németországbeli Bréma talán a „muzsikusairól” a leghíresebb, ám a számos más látnivaló miatt is érdemes felvenni a bakancslistánkra. A városháza és a Roland-szobor például kihagyhatatlan, nem véletlenül került fel az UNESCO kulturális világörökség listájára.

A város egyre inkább törekszik arra, hogy zöld legyen, így Amszterdamhoz hasonlóan belvárosában leginkább biciklivel lehet és érdemes közlekedni. Így egészen más arcát ismerjük meg a városnak és persze sokkal könnyebben eljuthatunk a kiszemelt helyekre. Mindenképpen javaslott kipróbálni a felfedezést két keréken! Ráadásul mivel a város ezen részére leginkább a szűk kisutcák jellemzőek, a tekerés valamivel praktikusabb is.

Bréma fő látványosságai az óvárosban vannak, szerencsére ezek viszonylag közel helyezkednek el egymáshoz, így könnyen be lehet járni, a már említett módon biciklivel vagy akár gyalog is. Az óvárosban található például az Am Markt nevű régi piactér, ami a legfrekventáltabb területnek számít ma is. De itt áll a város egyik leglátványosabb épülete is, a Városháza, ami már csak azért is különleges, mert túlélte a II. világháborút, amiben pedig a belváros jelentős része lerombolódott.

A listáról természetesen nem maradhat le a Brémai Muzsikusok szobra sem. Az ötvenes évek elején készült szobor, mely az egymás hátán álló szamarat, kutyát, macskát és kakast ábrázolja. A szobor a hiedelem szerint szerencsét is hoz, ehhez mindössze annyit kell tennünk, hogy megsimogatjuk a szamár lábát. Érdekes, hogy habár az emberek többségének ez a Grimm mese jut eszébe a városról, a történet szerint ide csak igyekeztek az állatok, valójában nem itt játszódik a történet.

Szintén kihagyhatatlan a Bréma legszebb részeként számon tartott Martkplatz, azaz a piactér. A már említett Városháza, a 15. században épült gótikus stílusú épület, mely szintén a történeti belvárosban található, így gyakorlatilag el sem tudjuk kerülni. Ez egyébként egész Németország legszebb épületei között foglal helyet. Előtte áll a híres Roland-oszlop, mely műemléket állít az európai polgárság függetlenségének.

Ha pedig kicsit modernebb programokra vágyunk, látogassuk meg a Böttcherstrassét, melyet múzeumok, éttermek és galériák szegélyeznek. Az utca már csak építészetileg is kiemelkedő, hiszen kicsit sem jellemző módon art deco és téglaházak találhatóak itt vegyesen. Az üzletekben a kultúra és a művészet kedvelői pedig biztosan felejthetetlen élményben részesülnek.