Untitled-1

Brindisi: repülőjegy árak

Látogatóink ezeket az időpontokat keresték az elmúlt napokban

Legnépszerűbb légitársaságok Brindisi úticéllal

Irány Brindisi!

aa

Olaszország Puglia régiójának egyik legfontosabb kikötővárosa Brindisi, mely Baritól nem messze, az Adriai-tenger partján fekszik. Egyik nagy előnye, hogy az itt töltött napokat könnyedén megoszthatjuk a városnézés és a strandolás között úgy, hogy egyikből se legyen hiányérzetünk.

Ugyan Brindisit a legendák szerint maga Diomédész, a görög hős alapította, a régészeti leletek nem egészen ezt bizonyítják. De bárkinek legyen is köszönhető a város megalapítása, az biztos, hogy hosszú történelme során jó néhány lenyűgöző építészeti vagy éppen kulturális emléknek adott helyet. Ha szeretnénk megismerkedni velük, érdemes a város jelképének számító, a Via Appia végét jelző Római oszlopokkal kezdeni. A Forum Romanumtól induló Via Appia a Római Köztársaság késői időszakában készült és vált nélkülözhetetlenné, ezen az úton érkezett ugyanis az utánpótlás a háborúzó seregeknek.

Ha kicsit jobban belemerülnénk a város történelmébe, akkor látogassunk el a San Pietro degli Schiavoni Régészeti Parkba, ahol az ókori Brindisi romjait ismerhetjük meg közelebbről. A város 11-12. században épült katedrálisa, a Duomo is kihagyhatatlan, ahogyan a San Benedetto-templomot is érdemes megnézni élőben. Templomokban szerencsére egy igazi olasz várostól várható módon Brindisi is bővelkedik. A San Benedetto mellett még a San Giovanni al Sepolcro-templom, a San Paolo-templom és a Santissima Trinitá-templom is kihagyhatatlanok.

Egy 13. és egy 14. századi várat is felfedezhetünk: előbbit, a Castello Svevót II. Frigyes, német-római császár építette, utóbbi, a Castello Alfonsinó a város kikötőjének védelmére került megépítésre. A pugliai utazás nem lehet teljes a gasztronómiai élmények nélkül sem. Ha tehetjük, próbáljunk ki minél több helyi ételkülönlegességet, legyen szó halas ételekről, tésztaételekről vagy éppen a kettő ötvözéséről. Ne tántorítsa el, ha egy étteremnek csak olasz étlapja van vagy éppen csak néhány étel szerepel a kínálatban, ezek ugyanis igen gyakoriak az igazán autentikus olasz helyeken.

Brindisi nagyon nagy örömet szerezhet azoknak az utazóknak, akik amellett, hogy felfedeznek egy-egy várost, nagyon szeretnek egy hosszú nap után a strandon megpihenni – és fordítva. Az olasz konyha szerelmesei számára pedig egyszerűen kihagyhatatlan.