Untitled-1

Kiemelt úticélok

Rómát valószínűleg senkinek nem kell bemutatni. Tradíciók, örömök, viaduktok, fürdők és a hét domb városa. A történelem, a tradíciók és a kultúra, a finom ételek és italok igazi fellegvára. A Colosseum, vagy a Pantheon előtt állva szinte megelevenedik előttünk az ókori Róma. Bazilikák tömege, amelyek közül talán a leghíresebb a Szent Péter bazilika. Gyönyörű épületek, szobrok, ivókutak, egyszóval látnivaló mindenütt. Rómában járva mindenképpen sétáljunk végig a Vatikáni köveken, illetve a spanyol lépcsőtől a Trevi kútig vezető hangulatos gyalogúton.

Róma

19 378 Ft-tól

Aki igazi olaszos hangulatra, nyüzsgésre és látványosságokra vágyik, annak biztos, hogy egyszer el kell utaznia Milánó-ba. Ki ne hallott volna már a milánói operáról, a Teatro alla Scala-ról, vagy Leonardo da Vinci Utolsó vacsora című festményéről, amely a Santa Marie delle Grazie-ben látható. Egy séta a Dóm téren, vásárlás az Arany négyszögben, esetleg egy focimeccs a San Siro stadionban. A milánói kastélyok, paloták, templomok és katedrálisok pedig nem csak a történelem iránt rajongóknak fognak felejthetetlen élményt nyújtani.

Milánó

15 426 Ft-tól

Velence, a szerelem, a romantika, a szenvedély városa. Végig gondolázni a Világörökség részét képző Canal Grande-n, sétálni a Dózse palota termeiben és megízlelni egy tökéletes csokis palacsintát a Cocaeta-ban. A Szent Márk tér a galambokkal, a híres Opraház, a velencei karnevál, ezek az élmények várnak mindazokra, akik Velencébe látogatnak. Mindezek mellett Velence a filmek szerelmeseinek is a fővárosa. A Palazzo del Casino és a Filmpalota kiváló élményeket tartogat, különösen a Velencei Filmfesztivál ideje alatt.

Velence

20 548 Ft-tól

Nápoly Dél-Olaszország ékszerdoboza, egy színes és pezsgő város. A Vezúv lábánál nem csak csodás természeti környezet, de rengeteg látnivaló és gasztronómiai élmény is várja az idelátogatókat. Hangos piacaival, keskeny utcáival szinte egy másik dimenzióba repít, partvidéke és a viszontagságos történelméből fennmaradó építményei pedig ámulatba ejtőek. Erődítmények, várak, templomok, dómok sokasága és kulináris sokszínűsége teszi Nápolyt egyedülállóvá.

Nápoly

22 084 Ft-tól

Az Etna lábánál fekvő bájos kis városka Catania biztos, hogy el fogja kápráztatni. Utcáin sétálgatva gyönyörködhetünk a tenger szépségében, a piacokon megismerkedhetünk a tradícionális olasz ízvilággal. Mindegy, hogy családi vagy romantikus nyarlás kettesben a kedvessel, esetleg egy üzleti út, Catania egész biztosan tökéletes választás. Aki idelátogat, annak mindenképpen érdemes egy napot rászánnia arra, hogy ellátogasson a történelem egyik leghíresebb és a mai napig működő vulkánjához, az Etnához. A kellemesen fárasztó nap után biztosan jól fog esni megpihenni Catania egyik hangulatos éttermében, mint az Uzeta Bistro, vagy a Da Antonio, és válogatni a hagyományos ételek, valamint a különféle tengeri különlegességek között.

Catania

32 532 Ft-tól

Korfu földjére lépve úgy érezhetjük, hogy az európai kultúra bölcsőjét ringató görög istenek kertjében járunk. Változatos történelmének köszönhetően Korfu gazdag építészeti emlékeket sorakoztat fel, melyek között szerepel a velencei időkben épült Régi és Új Erőd, a sziget védőszentjének, Szent Szpiridonnak a temploma, a költői Esplanade sétány és a hófehér Vlachérna kolostor. A természeti erők formálta látványosságok közül kiemelkedik szinte zord szépségével a Korission-tó, mely a sivatag és a tenger találkozásából született; utóbbitól csupán egy keskeny homokdűne választja el. Hazánkhoz való kötődése, hogy szeretett Sissi királynénk kedvenc pihenőhelye is a paradicsomi Korfu volt.

Firenze

75 900 Ft-tól

Az olaszok egyik legrégebbi városa, ahol megtalálható a világ legferdébb látványossága is, Pisa városa. A híres torony megépítése több mint 200 évet vett igénybe, de emellett Pisa rengeteg tudóst, képzőművészt, zenészt, filozófust és vallási döntéshozót adott a világnak. A hírességek között szerepel többek között Galileo Galilei és Leonardo Fibonacci. Ebben a városban biztos, hogy megérint majd minket a reneszánsz életérzés.

Pisa

23 508 Ft-tól

Palermo történelme igazán régre nyúlik vissza, ugyanis helyi ásatások során őskori emberek nyomaira bukkantak. Építészeti és történelmi emlékei a világ egyik legegyedülállóbb városává teszik. Rengeteg templom vár mindazokra, akik szeretnék megérezni a város történelmi diverzitását. A XI. és XII. századból származó, máig fennmaradt épületek előtt állva és bennük sétálva lélegzetellálító élményekkel lehetünk gazdagabbak. A növényvilág szerelmeseinek pedig mindenképpen érdemes ellátogatni a Palermo Botanikus Kertbe, amely 1785-óta várja a látogatókat.

Palermo

34 868 Ft-tól

Az UNIBO, az Alma Mater Studiorium Universita di Bologna, azaz a világ legrégebbi, 1088-ban alapított egyeteme. Bologna egyetemének különlegessége, hogy mind a világi, mind az egyházi hatalmasságoktól függetlenül működhetett. AZ UNIBO mellett a Piazza Maggiore és a Bazilika a város leglátogatottabb látványosságai, de a Santo Domenico gótikus kápolnái is kihagyhatatlan építészeti remekművek. Ha valakit kevésbé érdekel a történelem és az építészet, akkor hódolhat a még Olaszországban is egyedülállónak számító bolognai gasztronómiának. Az autócsodák szerelmeseinek pedig a Maserati, a Ducati és a Lamborghini otthonaként funkcionál a város. Aki pedig igazi ferde tornyot szeretne látni, az látogasson el a Garisenda-toronyhoz.

Bologna

16 208 Ft-tól

Bergamo

Bergamo

15 426 Ft-tól

Bari Dél-Olaszország második legnagyobb városa, és egyben a legfejlettebb is. Hangulata fiatalos, élettelteli és pezsgő, kifejezetten a kikötő és az óváros, Città Vecchia részén. Aki Bari-ba látogat és városnézésre vágyik, annak ez utóbbi rengeteg élményt fog nyújtani.

Bari

28 780 Ft-tól

A Földközi-tenger legszebb kikötővárosának kikiáltott Cagliari, gazdag történelmi múltjának köszönhetően nemcsak a lenyűgöző természeti képződményekben gazdag. Építészeti emlékei a sziget történelmének esszenciáját adják; a mindenkori utazó lába előtt lépésről-lépésre elevenedik meg a múlt. Az Anfiteatro Romano 2. századi épülete az ókorba vezeti az utazót, a Piazza Palazzo-ról, vagy a Terazzo Umberto I. kávéházának teraszáról körültekintve pedig birodalmak és uralkodóházak felemelkedésének és bukásának lehetünk tanúi Cagliari óvárosát, az öblöt és a kikötőt csodálva. Önkéntelen mozdulattal nyúlunk a fényképezőgép után a Torre di S. Pancrazio és az Elefánttorony láttán. Mindkét épület a középkori szárd építészet leleményességét dicséri.

Cagliari

35 239 Ft-tól

Genova igazi kikötőváros. Így a kikötő maga, a 76 méter magas világítótorony és az óváros igazi látványosságok. Hol máshol születhetett volna Kolumbusz Kristóf, mint itt! Az egykori tengeri hatalom városának látképét a kékség mellett meghatározzák a Genova-t körülölelő hegyek, egyszóval a táj kimondottan festői. Mindemellett Genova igazi nagyváros, folyamatosan pulzál és lüktet. Kifejezetten azoknak ajánljuk, akik szeretnének kipróbálni valami újat és nem a megszokott múzeum látogatások mellett teszik le a voksukat. Genova városát meg kell élni, hogy érezzük a varázsát!

Genova

112 400 Ft-tól

Ha úgy dönt, hogy Alghero lesz kikapcsolódásának színhelye, ne hagyja ki az Osteria Barcellonettát. A helyi kisvendéglőben istenien készítik el a culurgione-t, ami a ravioli szárd megfelelője. Ahogy azt a vendéglő neve is sugallja, hiába járunk egy Olaszországhoz tartozó szigeten, Alghero óvárosának hét különleges toronnyal őrzött falai egy hamisítatlan, vidám, színes házakból álló katalán települést rejtenek. Az olajfaültetvények és píneaerdők zöld lombjai közül igen látványosan emelkedik ki a Piazza Duomo és a Sulis-torony, de akkor se hagyjuk a szálláshelyen a fényképezőgépet, ha Torre la Maddalenába ruccanunk le. A Capocaccia sziklatömbjét mintha az istenek ejtették volna a tengerbe, kifejezetten Alghero vendégeinek kedvéért.

Alghero

35 005 Ft-tól

Treviso egy hangulatos, kedves olasz kisváros. Olajzöld folyóján romantikus kis hidakon lehet átkelni. A macskaköves utcák, színes házfalak, régi stílusú házak szinte a múltba repítik vissza a látogatókat. A házfalakat szinte lepelként beborító kúszónövények, a nagy cserepekben kitett rengeteg színes virág szemkápráztató látványt nyújt. Trevisoban bolyongva könnyű beleszeretni ebbe a meghit, csendes, rohanás nélküli kisvárosba, ahol az üzletek sora stílusos elegancájával hívja fel magára a figyelmet. Bárhová térünk is be, étterem, kávézó, vagy butik azonnal segítségünkre lesznek. Mindezek mellett számos, a város építészeti múltját dícsérő templom található Trevisoban, amelyek rengeteg érdekességet tartogatnak az odalátogatók számára.

Treviso

20 548 Ft-tól

Olbia

Olbia

85 609 Ft-tól

Torino

Torino

89 900 Ft-tól

Repülőjegy - Olaszország - Rimini

Rimini

29 826 Ft-tól

Verona, Észak-Itália közigazgatási központja. Ősi város az Adige folyó kanyarultában és a Garda tó közelében. Verona híres látnivalói a rózsaszín mészkőből épült palota, az anfiteátrum (Arena Verona) és a Piazza Bra, ahonnan könnyen bejárható az egész város is. A számos, hangulatos épület és operaház hangulata varázslatos, ezektől vált Európa egyik legromantikusabb városává Verona. Történelmi értékei Világörökségi részét képzik. Veronából kirándulhatunk a környező városokba is. Milánó, Padova és Velence, illetve a Garda tó közelsége tökéletes kiindulóponttá teszi Verona-t.

Verona

96 200 Ft-tól

Egy igazán bájos észak-olasz kikötőváros Trieszt, ahol aranyszínű, homokos tengerpart várja a pihenni vágyókat. A tengerpart melletti tiszta és hangulatos belváros vár ránk, ahol mindent megkapunk, amire szükségünk lehet. Egy kellemesen fárasztó nap után jól fog esni a Trattoria alla Speranza tengeri ételcsodáival kényeztetni magunkat. A strandolás mellett érdemes a helyi nevezetességeket is felkeresni, hiszen Trieszt rengeteg látnivalót tartogat számunkra. Jónéhány templomot, múzeumot, kastélyt - mint amilyen a Palazzo Della Borsa, amit tőzsdepalotaként ismernek - fedezhetünk fel. Annak, aki könnyedebb kikapcsolódásra vágyik, a trieszti Akvárium tartogat élményekkel teli meglepetéseket.

Trieszt

16 158 Ft-tól

Lamezia Terme egy valódi olasz kincs, ahol olyan látnivalók várják, mint a Castello, a Máltai Lovagok Bástyája vagy a San Pancrazio-templom. Kanyargós kis utcáin sétálva az embert rabul ejti az igazi dél-olasz hangulat, különösen az esti órákban. Az élményt tovább fokozza egy pohár finom bor. Lamezia Terme partszakaszán karibi szépségű, csillogó, kék tengervíz mellett pihenheti ki a városnézés fáradalmait, a külvárosban pedig fantasztikus cukrászdákat talál ínycsiklandó fagylalt csodákkal.

Lamezia Terme

101 199 Ft-tól

További úticélok

Ancona

88 000 Ft-tól

Brindisi

101 800 Ft-tól

Perugia

411 200 Ft-tól

Reggio Calabria

128 400 Ft-tól

Általános információk

Pénznem: Euró (EUR)

Utazási okmányok: Magyar állampolgárok személyi igazolvánnyal utazhatnak.

Vízum információ: Nincs szükség vízumra.