Untitled-1 hotel

Kiemelt úticélok

Rómát valószínűleg senkinek nem kell bemutatni. Tradíciók, örömök, viaduktok, fürdők és a hét domb városa. A történelem, a tradíciók és a kultúra, a finom ételek és italok igazi fellegvára. A Colosseum, vagy a Pantheon előtt állva szinte megelevenedik előttünk az ókori Róma. Bazilikák tömege, amelyek közül talán a leghíresebb a Szent Péter bazilika. Gyönyörű épületek, szobrok, ivókutak, egyszóval látnivaló mindenütt. Rómában járva mindenképpen sétáljunk végig a Vatikáni köveken, illetve a spanyol lépcsőtől a Trevi kútig vezető hangulatos gyalogúton.

Róma

10 904 Ft-tól

Aki igazi olaszos hangulatra, nyüzsgésre és látványosságokra vágyik, annak biztos, hogy egyszer el kell utaznia Milánó-ba. Ki ne hallott volna már a milánói operáról, a Teatro alla Scala-ról, vagy Leonardo da Vinci Utolsó vacsora című festményéről, amely a Santa Marie delle Grazie-ben látható. Egy séta a Dóm téren, vásárlás az Arany négyszögben, esetleg egy focimeccs a San Siro stadionban. A milánói kastélyok, paloták, templomok és katedrálisok pedig nem csak a történelem iránt rajongóknak fognak felejthetetlen élményt nyújtani.

Milánó

12 153 Ft-tól

Velence, a szerelem, a romantika, a szenvedély városa. Végig gondolázni a Világörökség részét képző Canal Grande-n, sétálni a Dózse palota termeiben és megízlelni egy tökéletes csokis palacsintát a Cocaeta-ban. A Szent Márk tér a galambokkal, a híres Opraház, a velencei karnevál, ezek az élmények várnak mindazokra, akik Velencébe látogatnak. Mindezek mellett Velence a filmek szerelmeseinek is a fővárosa. A Palazzo del Casino és a Filmpalota kiváló élményeket tartogat, különösen a Velencei Filmfesztivál ideje alatt.

Velence

13 826 Ft-tól

Nápoly Dél-Olaszország ékszerdoboza, egy színes és pezsgő város. A Vezúv lábánál nem csak csodás természeti környezet, de rengeteg látnivaló és gasztronómiai élmény is várja az idelátogatókat. Hangos piacaival, keskeny utcáival szinte egy másik dimenzióba repít, partvidéke és a viszontagságos történelméből fennmaradó építményei pedig ámulatba ejtőek. Erődítmények, várak, templomok, dómok sokasága és kulináris sokszínűsége teszi Nápolyt egyedülállóvá.

Nápoly

11 638 Ft-tól

Az Etna lábánál fekvő bájos kis városka Catania biztos, hogy el fogja kápráztatni. Utcáin sétálgatva gyönyörködhetünk a tenger szépségében, a piacokon megismerkedhetünk a tradícionális olasz ízvilággal. Mindegy, hogy családi vagy romantikus nyarlás kettesben a kedvessel, esetleg egy üzleti út, Catania egész biztosan tökéletes választás. Aki idelátogat, annak mindenképpen érdemes egy napot rászánnia arra, hogy ellátogasson a történelem egyik leghíresebb és a mai napig működő vulkánjához, az Etnához. A kellemesen fárasztó nap után biztosan jól fog esni megpihenni Catania egyik hangulatos éttermében, mint az Uzeta Bistro, vagy a Da Antonio, és válogatni a hagyományos ételek, valamint a különféle tengeri különlegességek között.

Catania

14 655 Ft-tól

Korfu földjére lépve úgy érezhetjük, hogy az európai kultúra bölcsőjét ringató görög istenek kertjében járunk. Változatos történelmének köszönhetően Korfu gazdag építészeti emlékeket sorakoztat fel, melyek között szerepel a velencei időkben épült Régi és Új Erőd, a sziget védőszentjének, Szent Szpiridonnak a temploma, a költői Esplanade sétány és a hófehér Vlachérna kolostor. A természeti erők formálta látványosságok közül kiemelkedik szinte zord szépségével a Korission-tó, mely a sivatag és a tenger találkozásából született; utóbbitól csupán egy keskeny homokdűne választja el. Hazánkhoz való kötődése, hogy szeretett Sissi királynénk kedvenc pihenőhelye is a paradicsomi Korfu volt.

Firenze

53 100 Ft-tól

Az olaszok egyik legrégebbi városa, ahol megtalálható a világ legferdébb látványossága is, Pisa városa. A híres torony megépítése több mint 200 évet vett igénybe, de emellett Pisa rengeteg tudóst, képzőművészt, zenészt, filozófust és vallási döntéshozót adott a világnak. A hírességek között szerepel többek között Galileo Galilei és Leonardo Fibonacci. Ebben a városban biztos, hogy megérint majd minket a reneszánsz életérzés.

Pisa

14 350 Ft-tól

Palermo történelme igazán régre nyúlik vissza, ugyanis helyi ásatások során őskori emberek nyomaira bukkantak. Építészeti és történelmi emlékei a világ egyik legegyedülállóbb városává teszik. Rengeteg templom vár mindazokra, akik szeretnék megérezni a város történelmi diverzitását. A XI. és XII. századból származó, máig fennmaradt épületek előtt állva és bennük sétálva lélegzetellálító élményekkel lehetünk gazdagabbak. A növényvilág szerelmeseinek pedig mindenképpen érdemes ellátogatni a Palermo Botanikus Kertbe, amely 1785-óta várja a látogatókat.

Palermo

21 068 Ft-tól

Az UNIBO, az Alma Mater Studiorium Universita di Bologna, azaz a világ legrégebbi, 1088-ban alapított egyeteme. Bologna egyetemének különlegessége, hogy mind a világi, mind az egyházi hatalmasságoktól függetlenül működhetett. AZ UNIBO mellett a Piazza Maggiore és a Bazilika a város leglátogatottabb látványosságai, de a Santo Domenico gótikus kápolnái is kihagyhatatlan építészeti remekművek. Ha valakit kevésbé érdekel a történelem és az építészet, akkor hódolhat a még Olaszországban is egyedülállónak számító bolognai gasztronómiának. Az autócsodák szerelmeseinek pedig a Maserati, a Ducati és a Lamborghini otthonaként funkcionál a város. Aki pedig igazi ferde tornyot szeretne látni, az látogasson el a Garisenda-toronyhoz.

Bologna

12 397 Ft-tól

Bergamo

Bergamo

12 153 Ft-tól

Bari Dél-Olaszország második legnagyobb városa, és egyben a legfejlettebb is. Hangulata fiatalos, élettelteli és pezsgő, kifejezetten a kikötő és az óváros, Città Vecchia részén. Aki Bari-ba látogat és városnézésre vágyik, annak ez utóbbi rengeteg élményt fog nyújtani.

Bari

10 344 Ft-tól

A Földközi-tenger legszebb kikötővárosának kikiáltott Cagliari, gazdag történelmi múltjának köszönhetően nemcsak a lenyűgöző természeti képződményekben gazdag. Építészeti emlékei a sziget történelmének esszenciáját adják; a mindenkori utazó lába előtt lépésről-lépésre elevenedik meg a múlt. Az Anfiteatro Romano 2. századi épülete az ókorba vezeti az utazót, a Piazza Palazzo-ról, vagy a Terazzo Umberto I. kávéházának teraszáról körültekintve pedig birodalmak és uralkodóházak felemelkedésének és bukásának lehetünk tanúi Cagliari óvárosát, az öblöt és a kikötőt csodálva. Önkéntelen mozdulattal nyúlunk a fényképezőgép után a Torre di S. Pancrazio és az Elefánttorony láttán. Mindkét épület a középkori szárd építészet leleményességét dicséri.

Cagliari

12 153 Ft-tól

Genova igazi kikötőváros. Így a kikötő maga, a 76 méter magas világítótorony és az óváros igazi látványosságok. Hol máshol születhetett volna Kolumbusz Kristóf, mint itt! Az egykori tengeri hatalom városának látképét a kékség mellett meghatározzák a Genova-t körülölelő hegyek, egyszóval a táj kimondottan festői. Mindemellett Genova igazi nagyváros, folyamatosan pulzál és lüktet. Kifejezetten azoknak ajánljuk, akik szeretnének kipróbálni valami újat és nem a megszokott múzeum látogatások mellett teszik le a voksukat. Genova városát meg kell élni, hogy érezzük a varázsát!

Genova

70 600 Ft-tól

Treviso egy hangulatos, kedves olasz kisváros. Olajzöld folyóján romantikus kis hidakon lehet átkelni. A macskaköves utcák, színes házfalak, régi stílusú házak szinte a múltba repítik vissza a látogatókat. A házfalakat szinte lepelként beborító kúszónövények, a nagy cserepekben kitett rengeteg színes virág szemkápráztató látványt nyújt. Trevisoban bolyongva könnyű beleszeretni ebbe a meghit, csendes, rohanás nélküli kisvárosba, ahol az üzletek sora stílusos elegancájával hívja fel magára a figyelmet. Bárhová térünk is be, étterem, kávézó, vagy butik azonnal segítségünkre lesznek. Mindezek mellett számos, a város építészeti múltját dícsérő templom található Trevisoban, amelyek rengeteg érdekességet tartogatnak az odalátogatók számára.

Treviso

13 826 Ft-tól

Olbia

Olbia

80 114 Ft-tól

Torino

Torino

14 521 Ft-tól

Verona, Észak-Itália közigazgatási központja. Ősi város az Adige folyó kanyarultában és a Garda tó közelében. Verona híres látnivalói a rózsaszín mészkőből épült palota, az anfiteátrum (Arena Verona) és a Piazza Bra, ahonnan könnyen bejárható az egész város is. A számos, hangulatos épület és operaház hangulata varázslatos, ezektől vált Európa egyik legromantikusabb városává Verona. Történelmi értékei Világörökségi részét képzik. Veronából kirándulhatunk a környező városokba is. Milánó, Padova és Velence, illetve a Garda tó közelsége tökéletes kiindulóponttá teszi Verona-t.

Verona

87 200 Ft-tól

Egy igazán bájos észak-olasz kikötőváros Trieszt, ahol aranyszínű, homokos tengerpart várja a pihenni vágyókat. A tengerpart melletti tiszta és hangulatos belváros vár ránk, ahol mindent megkapunk, amire szükségünk lehet. Egy kellemesen fárasztó nap után jól fog esni a Trattoria alla Speranza tengeri ételcsodáival kényeztetni magunkat. A strandolás mellett érdemes a helyi nevezetességeket is felkeresni, hiszen Trieszt rengeteg látnivalót tartogat számunkra. Jónéhány templomot, múzeumot, kastélyt - mint amilyen a Palazzo Della Borsa, amit tőzsdepalotaként ismernek - fedezhetünk fel. Annak, aki könnyedebb kikapcsolódásra vágyik, a trieszti Akvárium tartogat élményekkel teli meglepetéseket.

Trieszt

60 100 Ft-tól

További úticélok

Ancona

46 900 Ft-tól

Brindisi

33 418 Ft-tól

Általános információk

Pénznem: Euró (EUR)

Utazási okmányok: Magyar állampolgárok személyi igazolvánnyal utazhatnak.

Vízum információ: Nincs szükség vízumra.