Untitled-1

Genova: repülőjegy árak

Látogatóink ezeket az időpontokat keresték az elmúlt napokban

Repülőjegy árak trendmutatója

Keresések száma Budapest - Genova útvonalon

Átlagárak Budapest - Genova útvonalon havi bontásban

Budapest - Genova útvonal legnépszerűbb légitársaságai

Irány Genova!

aa

Gustav Flaubert úgy fogalmazott, hogy Genova szépségétől meghasad a lélek – ilyen ajánlással biztos lehetünk benne, hogy meglátogatni Itália legnagyobb kikötővárosát örök élményt jelent.

Az Olaszország északi részén fekvő Genova legismertebb építménye az UNESCO Világörökség részeként számon tartott Palazzi dei Rolli, amely összesen 42 palotát takar szerte a városban. A Palazzo Reale-ban például gyönyörű kerteket és egy tükrökből álló termet járhatunk be; a Palazzo Angelo Giovanni Spinola egyedei freskóiról ismert; a Musei di Strada Nuova három palotát takar, amelyek együtt alkotnak egy szépművészeti galériát.

Genova, Olaszország - repjegy.hu

A város másik szimbóluma a Lanterna, azaz a világítótorony, amely 1543 óta része a kikötőnek. 76 méteres magasságával évszázadokig a legnagyobbnak számított, emellett ez a harmadik legrégibb világítótorony a világon. A tetejére 172 lépcsőfok vezet, amelyeket mindenképp érdemes bevállalni: odafent Pazar panorámában lesz részünk. A mellette található Museo della Lanternába is ajánlott betérni, hiszen itt megismerhetjük a város és a kikötő történelmét.

Mindenképpen látogassuk meg a Cattedrale di San Lorenzót is, amely jellegzetes zebracsíkjaival, a román és a gótikus stílus ötvözetével dominálja a városképet. Érdemes elzarándokolni még a Casa della Famiglia Colombóhoz, amelyet nem másnak, mint Kolumbusz Kristóf szülőházának tulajdonítanak. Igazi nyugalmat pedig a Villa Durazzo-Pallavicini angol romantikus stílusú, díszes parkjában, valamint botanikus kertjében találhatunk.

Könnyedebb programnak a híres akváriumot, az Acguario di Genovát ajánljuk, ahol több mint 5000 vízi élőlényt, többek között cápákat és gyönyörű korallokat is láthatunk. És természetesen, ha Olaszországról van szó, mindenképpen próbáljuk ki a helyi éttermeket – némi pesto szósszal, ami genovai specialitás.

Genovát lenyűgöző történelme miatt Büszke városnak is hívják, amely ma is Olaszország egyik legfontosabb gazdasági központja. Száz szónak is egy a vége: irány Genova!

Általános információk

  • Pénznem: Euró (EUR)

  • Utazási okmányok: Magyar állampolgárok személyi igazolvánnyal utazhatnak.

  • Vízum információ: Nincs szükség vízumra.

  • Időeltolódás: Nincs időeltolódás.