Untitled-1 hotel
COVID-19 információk, Olaszország: Az aktuális beutazási szabályokról és helyi járványügyi előírásokról a Konzuli Szolgálat hivatalos oldalán tájékozódhat!

Treviso: repülőjegy árak

Látogatóink ezeket az időpontokat keresték az elmúlt napokban

Repülőjegy árak trendmutatója

Keresések száma Budapest - Treviso útvonalon

Átlagárak Budapest - Treviso útvonalon havi bontásban

Budapest - Treviso útvonal legnépszerűbb légitársaságai

Treviso repülőterei

Treviso Arpt
távolság a városközponttól: 30 km
Információ

A Treviso-Sant`Angelo Airport a Velencéhez közeli Treviso város nemzetközi repülőtere. A reptér körülbelül 30 km távolságra helyezkedik el Velencétől és többnyire a fapados légitársaságok veszik igényben ezt a repülőteret. Budapestről a Ryanair légitársaság üzemeltet a trevisói repülőtérre közvetlen járatot.

Tömegközlekedés a repülőtérről a városközpontba:

A trevisói reptérről Velence városába autóbusz járatokkal, taxival és transzferbuszokkal is eljuthatunk, forgalomtól függően nagyjából 1 óra 30 perc alatt.


Irány Treviso

Treviso “az örömteli és szorgos föld”, így nevezték egykor a trevisói földet, valószínüleg az akkori lakói szokásainak köszönhetően, akik nem sajnálták az időt az élet élvezetére, de a megélhetéshez szükséges munkára sem. 

Treviso több arcú város is. Történelmi a múlt nagy eseményei miatt, modern a fiatalos összejövetelek miatt, kellemes a lakosok szívélyessége miatt, művészeti a nemzetközi kiállítások miatt és antik a történelmi épületek miatt.

Érdemes a helyi specialitásokat is kipróbálni: a város híres a piros cikóriáról, ami kissé keserű kiváló salátának vagy roston sütve, rizottóba. Treviso környékéről ered a prosecco gyöngyözőbor is és itt találták fel a tiramisut az 1960-as években. A tipikus ételek közül kiemeljük a kolbászt és a borsós rizst, valamint a galamblevest. Ne feledkezzünk meg a régió értékes minőségi borairól sem!

Treviso, Olaszország

 

Treviso azonban nem csak a két folyó közé szorult város, kígyózó utak szelik át, amelyek az antik falakkal körülvett történelmi városközpontnak különleges bájt adnak.

A legfontosabb látnivalók közül említésre méltó a San Nicoló-templom, a Dóm a Battistero-val és a San Francesco-templom. Pulzáló szíve a Piazza dei Signori, a Palazzo dei Trecento és az elegáns Loggia Dei Cavalieri.

Treviso környékén találhatóak a gyönyörű Venetoi villák, amik szinte elvesznek a vidéki tájban a több évszázados fák között. A villák tulajdonosai szívesen fogadják a látogatókat és mutatják meg ezeket a kincseket.