{* *} {* *} Untitled-1

Rimini: repülőjegy árak

Látogatóink ezeket az időpontokat keresték az elmúlt napokban

Repülőjegy árak trendmutatója

Keresések száma Budapest - Rimini útvonalon

Átlagárak Budapest - Rimini útvonalon havi bontásban

Budapest - Rimini útvonal legnépszerűbb légitársaságai

Irány Rimini!

Az olasz tengerparti város rengeteg élményt nyújt egyszerre, ilyen tekintetben nincs is sok hozzá fogható. Elhelyezkedése miatt tökéletes egy strandolós, pihenéssel töltött, de egy mozgalmasabb, akár több egynapos úttal telitűzdelt nyaralásra is.

Rimini egy 143 ezer fős kikötőváros, ahol garantáltan kellemesen telik majd az utazás, nem véletlenül ennyire népszerű nyaralóhely. A hosszú múlttal és színes történelemmel rendelkező város helyén az időszámításunk előtti 3. században alapítottak kolóniát a rómaiak Arimunium néven. Rimini népszerűségét éppen ezért leginkább sokoldalúsága adja: itt lenyűgöző történelmi emlékeket láthatunk, kedvünkre válogathatunk a tengerparti programok, a legkülönfélébb szórakozási lehetőségek és gyerekprogramok között, ráadásul több, népszerű várost is könnyedén elérhetünk innen mindössze pár órás úttal.

Rimini tengerpartja közel 15 kilométer hosszú, közvetlen közelébe pedig rengeteg szálloda települt. A családosoknak kimondottan kedvez, hogy a mindig tisztántartott strandjainál a víz lassan mélyül, így a kicsiknek és a mélyvizet kevésbé kedvelőknek is nagyobb élmény lehet a strandolás. A főszezonban jellemzően elég sokan vannak az egyes partszakaszokon, de májusban és szeptemberben minden esélyünk meg van arra, hogy találjunk egy-egy magányosabb részt. Rimininél vegyesen vannak fizetős és ingyenes strandok is, utóbbiak közül a legnagyobb a Piazzale Boscovich.

Repjegyek Riminibe | Repjegy.hu

A város ismerős lehet a híres rendező, Fellini szülőhelyeként is. Sőt, még egy Fellini múzeum is működik a városban, így a filmek szerelmeseinek közel kihagyhatatlan élmény. A kulturális, városnézős programok vonalán maradva érdemes még elsétálni az Arco di Augusto római diadalívhez, illetve a történelmi városközpontban található a Piazza Cavourhoz, ahol kávézókat és üzleteket találunk. Szintén híres látnivaló a Malatestiano templom, mely a 13. század óta áll mostani helyén.

Számos lehetőség van szórakozásra, egyedülálló mennyiségű éjszaka is nyitva tartó bárt, szórakozóhelyet és éttermet találunk itt, így szinte garantáltan nem kerülhet sor az unalomra. A városon kívül eső dombon is több klub várja a bulizni vágyókat, ide ingyenes buszjáratok fuvaroznak. Azoknak sem kell azonban aggódniuk, akik egy nyugodtabb családi nyaralást terveztek, ugyanis a városközponttól kifelé haladva egyre több családi program vár. Itt található például a gyerekek számára különösen izgalmas aquapark, vidámpark, delfinárium és az akvárium is.

Rimini csodás partszakaszaival várja a pihenni és szórakozni vágyókat. Azokat, akik történelmi épületekre kíváncsiak, és azokat is, akik olyan helyet keresnek, ahol rengeteg program vár a gyerekekre is.