Untitled-1 hotel

Alghero: repülőjegy árak

Látogatóink ezeket az időpontokat keresték az elmúlt napokban

Repülőjegy árak trendmutatója

Keresések száma Budapest - Alghero útvonalon

Átlagárak Budapest - Alghero útvonalon havi bontásban

Budapest - Alghero útvonal legnépszerűbb légitársaságai

Alghero repülőterei

Fertilia Arpt
távolság a városközponttól: 10 km
Információ

Az Alghero–Fertilia Repülőtér Olaszország egyik nemzetközi repülőtere Szardínia északnyugati részén. Egyike Szardínia 3 legfontosabb légikikötőjének. A reptér európai városokból fogadja járatai nagy részét.

Tömegközlekedés a repülőtérről a városközpontba:

Szardínia közlekedési vállalata a reptér és a belváros között közvetlen autóbuszjáratokat üzemeltet, melyekkel könnyedén ellehet jutni a városközpontba. Az út nagyjából 30 percet vesz igénybe.

Irány Alghero

A Szardínia nyugati partján fekvő Alghero különleges az olasz városok között. Lakosságának nagy része ugyanis a katalánok leszármazottja, akik a középkorban foglalták el a térséget, így a nyelvet a lakosság nagy része anyanyelvi szinten beszéli. Ráadásul óvárosát a katalán építészet stílusjegyei jellemzik, így a helyiek Barcelonetának, azaz Kis Barcelonának is nevezik otthonukat.

Ha napozással és fürdőzéssel szeretnénk eltölteni nyaralásunkat, Alghero egy remek választás, hiszen számtalan homokos partszakasz közül választhatunk: a legnépszerűbbek többek között a Le Bombarde és a Maria Pia strandok. Azonban nemcsak tengerparti elhelyezkedése miatt népszerű úti cél, hanem gazdag történelmi emlékei is sok embert csábítanak ide. Például a gótikus stílusban épült, gyönyörű Algherói Katedrális; vagy a lenyűgöző, óvárost védő erődrendszer és annak maradványa, a Torre Porta a Terra. A 23 méter magas toronyban a város múltját bemutató múzeum található, teraszáról pedig pazar kilátás vár ránk. A Torre di San Giovannihoz is érdemes ellátogatni, ahol ideiglenes művészeti kiállításokat szoktak tartani. A művelődésre vágyóknak még a Museo Diocesano d’Arte Sacrát ajánljuk, ahol különböző vallási témájú szobrokat, festményeket és fafaragásokat tekinthetünk meg. Két program között pedig üljünk be egy kávéra a Piazza Civicán, ahol annak idején a közügyeket vitatták meg a spanyol hódítók. A tér mára éttermeknek és kávézóknak ad otthont, ahol pár órát üldögélve igazán megismerhetjük Algherót.

Alghero városa - Szardínia, Olaszország

Ha pedig egy igazi természeti csodát akarunk látni, irány a Riviera del Corallo, azaz a vörös színben pompázó, hatalmas korallzátony, amely évszázadok óta meghatározza Alghero kultúráját és gazdaságát is. Ugyanígy kihagyhatatlan a várostól pár kilométerre található, gyönyörű cseppkövekből álló Neptun barlangja, amelyet csoportokban, idegenvezetővel lehet látogatni.

Összefoglalva tehát Algheróban mindenki megtalálhatja a számítását, akik lenyűgöző történelmi emlékeket és természeti képződményeket akarnak felfedezni, a homokos tengerparton töltött pihenés mellett.

Magazin

56 célállomásra kínál járatokat a nyári időszakban a Ryanair Budapestről

Hírek <p>A Ryanair bejelentette 2023-as nyári menetrendjét: a fapados légitársaság 56 útvonalat kínál majd a magyar fővárosból nyolc, Ferihegyen állomásozó repülőgéppel és heti 500 járattal.</p>

Megérkezett a nyári menetrend: 122 útvonal lesz elérhető Budapestről

Hírek <p>Elindult a budapesti repülőtér nyári menetrendje. Összesen 34 légitársaság kínál járatokat 122 útvonalra.</p>