Untitled-1

Kiemelt úticélok

Palermo

Palermo

már 33 758 Ft-tól

Catania

Catania

már 29 015 Ft-tól

Szicíliáról

Szicília Olaszország legnagyobb területű régiója és éppen az olasz csizma orránál, az ország déli részén helyezkedik el. De ha már a legeknél tartunk, meg kell említenünk, hogy Szicília a Földközi-tenger legnagyobb szigete és csaknem 5 millióan lakják. Emellett itt magaslik Európa leghatalmasabb vulkánja, a mai napig aktív, Etna tűzhányó.

Közlekedés

A távolsági buszok mrenetrendjében ritka az este nyolc óra utáni idulás. Utána már taxizásra kényszerülünk, ha nincs bérelt autónk. A járatok nem követik a feltüntetett időpontokat, előfordulhatnak jelentős késések!

A szicíliai autópálya hálózat csupán a sziget egy részét hálózza be. Agrigento (ágridzsento) és Siracusa kivételével minden nagyobb sziciliai város között van kétsávos autópálya.

Távolságok autóval:
Catania - Palermo: kb. 200 kilométer
Catania - Siracusa: kb. 60 kilométer
Catania - Taormina: kb. 50 kilométer
Palermo - Cefalú: 65-70 kilométer

Szicília

Időjárás

Az időjárás kedvez a késői nyaralóknak is, még az őszi hónapokban is kellemes földközi-tengeri klíma fogadja az utazókat. A legmegfelelőbb látogatási időszak a május és a június, valamint a szeptember és az október. Ilyenkor a nap szépen süt, ritkán esik az eső, nyugodtabban lehet űzni szabadtéri programokat. A március, április és a november is kellemes, de magasabb az időjárási bizonytalanság. Július és augusztus csak azoknak javasolt, akik kifejezetten nyaralás, tengerparti fürdőzés céljából akarnak odautazni, mivel ilyenkor általában kánikula van.

Turizmus

Szicília igencsak népszerű úti cél az európai utazók körében, de az olaszok is szívesen töltik itt szabadságukat, így például július-augusztus hónapokban elég jelentős turistatömegekre lehet számítani a szigeten. A napfényes Szicíliában minden megtalálható, amit egy turista keres: kellemes időjárás, szép tengerpart, égig érő hegyek, izgalmas városok, bájos óvárosok, mediterrán hangulat, aktív vulkán, túrázási lehetőség és még sorolhatnánk. Ha egy különleges úti célt keres, ahová egyszerűen és jó áron el lehet jutni, ráadásul még kellemes az időjárás is, Szicília ideális választás!

A sziget keleti partjain a strandok zömében kavicsosak. Aki homokos strandokat keres, annak ott van pl. Giardini Naxos. A keleti strandok többnyire kicsik és zsúfoltak.

Szicília

Étkezés

Nem árt tudni étkezéseinek időzítésével kapcsolatban, hogy a szicíliaiak meglehetősen későn ebédelnek és a vacsoráznak. Ennek megfelelő sok vendéglő nyitva tartása is, mivel a helyiek szívesen frekventálják az éttermeket.

Éttermekben a nyitva tartás:
12.00 - 14.30: ebéd, 
15.00 - 19.00: között legfeljebb gyorsbüfékben tudunk enni, 

17.00 - 19.00: aperitív,
19.00 - 23.00: vacsora.

A szicíliai emberek étrendjében minden megtalálható, ami az „olasz konyhára” jellemző, és könnyű is beszerezni: minden utca sarkon vagy egy zöldségárus vagy halas, aki friss portékát kínal. Mindenesetre ami nem hiányozhat egy szicíliai konyhából: tengeri herkentyűk, ricotta azaz, birkatúró, cacio cavallo (sajtféle), padlizsán, articsóka, friss fűszerek (fenyőmag, petrezselyem zöld, bazsalikom stb), mandula és természetesen a frisssen sajtolt házi extra szűz olívaolaj és a paradicsom.

Általános információk

Pénznem: Euró (EUR)

Utazási okmányok: Magyar állampolgárok érvényes személyi igazolvánnyal utazhatnak.

Vízum információ: Nincs szükség vízumra.

Kötelező védőoltások: Nincs kötelező védőoltás.