Untitled-1 hotel

Kharkov: repülőjegy árak

Az elmúlt 15 napban nem történt keresés oldalunkon Kharkov úti célra. A légitársaságok ajánlatainak összehasonlításához válassza ki utazása időpontját és indítson keresést!

Irány Kharkov

Kharkiv vagy oroszul Kharkov a második legnagyobb ukrán város Kijev után. A város alapítása az 1600-as évekre tehető, ekkor még jóformán csak egy erődből állt, de az akkori szerény kisvárosból hamarosan hatalmas gazdasági központ lett. Mostanra pedig kulturális, tudományos, oktatási és közlekedési központ is egyben, ahol számos múzeumot, könyvtárat és színházat találunk.

Kharkiv tökéletes választás, ha elmenekülnénk a nyári melegek elől, hiszen június és augusztus között sem igen haladja meg a hőmérséklet a 20 fokot. Ha mégis a hidegebb hónapokban utaznánk, akkor sincsen ok az aggodalomra, ugyanis nem sokkal alacsonyabb az átlaghőmérséklet, mint például Magyarországon. Utóbbinak nagy előnye, hogy az ukrán télre jellemzőek a nagy havak, így egy Karácsony előtti utazás kimondottan hangulatos lehet.

Repülőjegyek Kharkivba

Ha kultúrára vágyunk, akkor nem kérdés, hogy Ukrajnán belül Kharkivba kell mennünk! A város ugyanis több, mint 20 múzeumnak, 10 színháznak és számos galériának ad otthont. A science fiction és a fantasy irodalom rajongói is okkal választhatják Kharkivot, hiszen számos orosz nyelven író híres szerző él a városban. És ha ez nem lenne elég, 1999 óta tartják Kharkivban az éves Science fiction conventiont.

A város egyik különlegessége, hogy Ukrajna egyik legnagyobb közlekedési központja. Számos várossal áll vasúti, buszos, illetve közúti összeköttetésben, így ha több, környező helyet is meglátogatnánk ottlétünk alatt, könnyedén megtehetjük, autóbérlés nélkül is. Ha városon belül közlekednénk, akkor is igen egyszerű dolgunk van, hiszen buszok, trolik, villamosok és metrók közül is választhatunk.

Ha a kulturális programok után megpihennénk, akkor számos park közül választhatunk, melyek mindegyike hangulatos és tökéletesen alkalmas arra, hogy kifújjuk magunkat. A város leghíresebb parkjai a Gor`ky park, Hydro park és a Feldman ecopark, de a többit is érdemes felfedezni.

Legnépszerűbb légitársaságok Kharkov úticéllal