Untitled-1 hotel

Lviv: repülőjegy árak

Látogatóink ezeket az időpontokat keresték az elmúlt napokban

Repülőjegy árak trendmutatója

Keresések száma Budapest - Lviv útvonalon

Átlagárak Budapest - Lviv útvonalon havi bontásban

Budapest - Lviv útvonal legnépszerűbb légitársaságai

Irány Lviv

A viharos múltú Lviv (vagy Lvov, esetleg Lemberg) izgalmas és hangulatos város, mely magán viseli a lengyel, szovjet, de az osztrák kultúra és építészet jegyeit is. Így aztán igazi közép-európai keverékre számíthatunk, mely biztosan nem fog csalódást okozni.

Lviv egyik nagy előnye, hogy lényegesen olcsóbbak mind az éttermek, mind a múzeumok, de még a szállás is, mint Budapesten. Így ha olyan utazásra vágyunk, ami nem terheli meg túlzottan a pénztárcánkat, akkor mindenképpen érdemes számolni Lvivvel. A város egyik különlegessége, hogy híresen sok helyen ihatunk kávét: a 730 ezres lakosságra jut mintegy 1500 kávézó. A kávé mellett érdemes a gasztronómia miatt is célba venni Lvivet, ahol az ukrán konyha mellett belekóstolhatunk a lengyel, grúz, sőt akár az olasz konyha remekeibe is.

Lviv arra is tökéletesen alkalmas, hogy városnézéssel töltsünk jó néhány napot, de ne hagyjuk ki múzeumait sem: mind a Természettudományi Múzeum, mind a Művészeti Galéria nagyon jó választás. A Skanzenre pedig egy egész napot is érdemes rászánni, hiszen rengeteg a látnivaló és különféle izgalmas programokon is részt vehetünk ottlétünk alatt.

Lviv óvárosa

Ha tudunk, akkor foglaljunk szállást a városközpontba, a város ezen része ugyanis egész egyszerűen lenyűgöző. Az óvárosban egymást váltják a 15. századtól egészen a 18. századig épült lakóházak és templomok, de jó néhány palota is szegélyezi utunkat. Az óvároson is érződik a hányattatott sors, ez azonban ebből a szempontból inkább előny, mint bármi más: stílusában egyaránt hasonlít Prágára, Varsóra, de Krakkóra is.

Az unalomtól Lvivben biztosan nem kell tartanunk, hiszen örökösen zajlik az élet, különösen az óvárosi részen. A már említett fontos szerepet játszó kávé mellett kézműves söröket és különféle, izgalmas ételeket is kóstolhatunk. Habár Európa többi részén Lviv még felfedezésre vár, az ukrán és lengyel turisták előszeretettel utaznak ide, így habár nincs tömeg, a város mégsem üres.

Azoknak érdemes meglátogatni Lvivet, akik szívesen megismerkednének egy olyan várossal, amely jócskán hajaz néhány nagyon népszerű európai városra, mégis különleges és egyedi. Egyik legnagyobb előnye, hogy az Európában megszokottnál sokkal alacsonyabb árra kell számítani, így a szokásos nyaralási időnél akár tovább is ott tartózkodhatunk.