Untitled-1

Odessza: repülőjegy árak

Az elmúlt 15 napban nem történt keresés oldalunkon Odessza úti célra. A légitársaságok ajánlatainak összehasonlításához válassza ki utazása időpontját és indítson keresést!

Irány Odessza!

A Fekete-tenger mellett fekvő Odessza egyre ismertebbé válik az utazók köreiben. Nyáron homokos partjaival tökéletesen alkalmas a strandolásra, de ugyanennyire a városnézésre is. Belvárosában számos régi, cári időkből származó épületet láthatunk, míg a külváros emlékeztet arra, hogy egy milliós városban járunk.

A városban az ukrán a hivatalos nyelv, a többség mégis oroszul beszél. Érdemes a két nyelv főbb kifejezéseiből utazás előtt felkészülni, tájékozódni. Időjárás tekintetében fontos, hogy milyen céllal érkezünk. Amennyiben megmártóznánk a Fekete-tengerben, érdemes a nyári hónapokat választani, akkor is leginkább júliusban érdemes, ekkor van ugyanis a legmelegebb, de június és augusztus is kimondottan alkalmas a nyaralásra. A többi hónapban klímája alapvetően enyhe és száraz.

Odessza legnépszerűbb látnivalója az 1887-ben épült lenyűgöző Opera, mely a bécsi tervezők eklektikus, neobarokk stílusát tükrözi. Az Opera híres a különlegesen jó akusztikájáról.  Itt mindenképpen érdemes megnézni egy előadást, ha van rá lehetőségünk, majd körülnézni a környéken, ez ugyanis Odessza legszebb része. A közelben található II. Katalin orosz cárnő szobra is, akinek, ha lehet hinni az elbeszéléseknek Odessza a nevét köszönheti.

Odessza repülőjegy

Ha már lenyűgöző épületekről beszélünk: a városban a mai napig állnak – és látogathatóak – a régi gazdag családok, a Tolsztojok, a Voroncovok és a Potockiak palotái. A filmtörténet ismerői biztosan tudják, hogy Odesszában van a híres Patyomkin lépcső, mely Eisenstein Patyomkin Páncélos című 1925-ös korszakalkotó filmjében fontos szerepet kap. A lépcső egyébként eredetileg 200 lépcsőfokból állt, mára 192-ből.

Ahogyan a legtöbb nagyváros, úgy Odessza sem maradhat sétálóutca nélkül. A Deribaszovszkaja utca egy hangulatos sétáló sugárút, mely híres lenyűgöző épületeiről és hívogató kávézóiról, éttermeiről, bárjairól. A város a pihenés és a felfedezés mellett a szórakozni vágyóknak is tartogat egyet s mást, ehhez nem kell mást tennünk, mint látogatást tenni az Arcadia negyedbe.

Évszaktól függetlenül biztosan el tudjuk majd foglalni magunkat, hiszen a városban rengeteg fiatal tanul, így a nyüzsgés garantált.

További ajánlataink repülőjegye mellé