Változás a Ryanair poggyász-szabályzatában
FőoldalHírek Változás a Ryanair poggyász-szabályzatában

Változás a Ryanair poggyász-szabályzatában

2017 szeptember 6

Frissítés: A légitársaság az eredetileg november 1-el hatályba lépő poggyász szabályzat módosítását 2018. január 15-ig elhalasztja.

------------------------------------------
Az ír diszkont légitársaság 2018. január 15-től módosítja a kézi és feladott poggyászokra vonatkozó szabályait. Árcsökkenés, súlyhatár-emelkedés és darabszám korlátozás várható.

A Ryanair járatok fedélzetére eddig 1 db 55 x 40 x 20 cm-es kisbőröndöt és 1 db 35 x 20 x 20 cm-es személyes táskát lehetett felvinni. Ezen most módosított a légitársaság és január 15-től az utasok csak a kisebb méretű, legfeljebb 35 x 20 x 20 cm-es táskát vihetik fel magukkal a fedélzetre. A normál méretű, 55 x 40 x 20 cm-es bőröndöt pedig a csomagtérben helyezhetik el, viszont továbbra is díjmentesen.

A gyakorlatban a normál méretű kézipoggyászok jó része eddig is lekerült a csomagtérbe, abban az esetben, ha a csomagok nem fértek fel az utastérbe. Az új szabályozás alapján, november 1-től már az összes nagyobb méretű kézipoggyász a csomagtérbe fog kerül.

Ezeket a poggyászokat nem kell külön leadni a check-in pultoknál. Az utasok továbbra is magukkal vihetik egészen a beszállókapuig, ahol a légitársaság munkatársai elveszik, és elhelyezik a csomagtérben. A nagyobb méretű kézipoggyász utastérben való elhelyezésére – a kis táska mellett - kizárólag akkor lesz lehetőség novembertől, ha az utas elsőbbségi beszállást vásárol.

A kézipoggyászokat érintő változás mellett a feladott poggyászok szabályzatán is módosított a légitársaság. Csökkenti a feladott poggyászok díját, illetve növeli azok súlyhatárát. Így novembertől nagyobb poggyászt olcsóbban adhatnak fel az utasok a Ryanair járatokra. A súlyhatár az eddigi 15 kg-ról 20 kg-ra emelkedik.

A változás január 15-től lép életbe, így az ezt követő utazásokat érinti. A január előtti foglalásokra abban az esetben érvényes az új szabályozás, ha az utazás időpontja január 15. utáni.

Ryanair légitársaság, repülőjegyek, információk - repjegy.hu


Kapcsolódó tartalmak:

>> Ryanair légitársaság: poggyász és check-in információk, hasznos tudnivalók, repült útvonalak, utasértékelések, repülőjegy-foglalás

>> Októbertől ingyenes lesz a nagyméretű kézipoggyász a Wizz Air járatokon 

>> Palermo, Marrákes és Nápoly is szerepel a Ryanair legújabb Budapestről elérhető úti céljai között

>> Három új úti céllal bővíti budapesti kínálatát a Ryanair: Valencia, Prága, Edinburgh

további híreink

A Qatar Airways heti 4 alkalommal már napi 3 járatot fog közlekedtetni Budapest és Doha közt, ezzel még jobb csatlakozási és foglalási lehetőséget biztosítva az utasok számára.

A világ egyik legnagyobb logisztikai vállalata, a Magyarországon piacvezető Kühne + Nagel úgy döntött, hogy csatlakozik a budapesti repülőtéren légiáru kiszolgálást végző cégek táborához - áll a repülőtér-üzemeltető közleményében.

Repülőjegy keresés

felnőtt
12 év felett

gyerek
2-12 év között

csecsemő
2 év alatt

Egy fogalásban maximum 9 utas jegyét foglalhatja le! A csecsemők száma nem haladhatja meg a felnőttekét!