FőoldalHírek Szélestörzsű, Airbus 330-as géppel bővül a QR flotta a Budapest és Doha között

Szélestörzsű, Airbus 330-as géppel bővül a QR flotta a Budapest és Doha között

2018 január 12

A Qatar Airways idén augusztustól A330-as repülőgépet is üzemeltet Budapest és Doha között.

Az Airbus A330 megkétszerezi a kapaciást

Az országba irányuló és onnan induló utazások iránti kereslet növekedése, valamint a légitársaság magyar piac iránti elkötelezettsége eredménye, hogy az új Airbus A330 a napi két járat egyikeként teljesít majd szolgálatot Budapest és Doha között.

Az Airbus A330-as géptípus menetrendbe állítása több mint 53 %-os kapacitásnövekedést jelent a jelenlegi napi két A320-as járat kapacitásához viszonyítva, hiszen az Airbus A320 gép 144 ülése helyett 272 férőhelyet kínál a légitársaság ezen a frekvencián. További jó hír az utazóknak, hogy már áprilistól a második gépet A320-ról A321-re cseréli a légitársaság, köszönhetően a megnövekedett igényeknek.

Qatar Airways

Kényelmesebb belső tér 

Az A330-as Business osztályán az ülések 180 fokban dönthetőek, így biztosítva a kényelmes alvás élményét, illetve hatféleképpen állítható fejtámlával, négyirányú állítható deréktámasszal, különféle személyes tárolórekeszekkel, illetve elválasztókkal friss, modern stílusban szolgálják az utasok kényelmét.

Az ülések PC-teljesítményt, USB-portokat és intelligens eszközök csatlakoztatását is kínálják. Ezen felül a kabinban 40 cm-es intelligens monitorok és érintőképernyős távirányító készülékek is rendelkezésre állnak, és több mint 3000 féle szórakozási program nyújt szórakozási lehetőséget a repülés időtartama alatt. Az A330-as repülőgép fedélzetén lehetőség van internetezésre, illetve SMS és MMS üzenetek küldésére és fogadására. Ezek a funkciók összhangban vannak a Qatar Airways hosszú távú útvonalain közlekedő szélestörzsű gépeinek komfortjával.

A turista osztályú ülőhelyek nagyobb kényelmet és nagyobb személyes teret biztosítanak, és minden ülés rendelkezik beépített 27 cm-es monitorral ás távirányítóval.

Hamad Nemzetközi Repülőtér

A Budapestről induló napi járatok a dohai Hamad Nemzetközi Repülőtéren keresztül kényelmes, akár pár órás átszállási idővel kapcsolódnak a Qatar Airways globális hálózatának kedvelt üzleti és szabadidős célállomásaihoz. 

 

Kapcsolódó tartalmak:

>> Qatar Airways légitársaság: repült útvonalak, hasznos tudnivalók, poggyász és check-in információk, utasértékelések

>> Új egzotikus úti célok a Qatar Airways hálózatában: Chiang Mai és Penang

>> Egzotikus úti célok - fedezze fel a világ legizgalmasabb helyeit!

további híreink

Januártól már vendégeket fogad hazánk első, közvetlen terminál összeköttetéssel rendelkező és 145 szobával és konferencia létesítményekkel felszerelt repülőtéri szállodája, az ibis Styles Budapest Airport Hotel.

Jó hír az utazóknak: 2018 rengeteg hosszú hétvégét hozott magával, így az új év számos új utazással is kecsegtet. Összegyűjtöttük melyek ezek a hétvégék, érdemes utazástervezéskor figyelembe venni.

Repülőjegy keresés

felnőtt
12 év felett

gyerek
2-12 év között

csecsemő
2 év alatt

Egy fogalásban maximum 9 utas jegyét foglalhatja le! A csecsemők száma nem haladhatja meg a felnőttekét!