Rekord utasforgalom a Debreceni Repülőtéren

2018. február 14.

26%-kal többen, mintegy 24 070-en vették igénybe Magyarország második legforgalmasabb repülőterét, a Debrecen Airportot 2018 januárjában. 

Ez minden idők legerősebb januári utasforgalma volt a repülőtér történetében.

Tamás László, a Debrecen Airport járatfejlesztési igazgatója a 2018-as januári eredményeket így foglalta össze: "A Debrecen Airport utasforgalmának stabil növekedése januárban is egyértelműen a stratégiai partnereinknek, a Wizz Air és a Lufthansa City Line légitársaságok debreceni utasforgalmi növekedésének köszönhető."

Debrecen Airport

2017. december 18. óta már Európa és Izrael  8 gazdasági és turisztikai szempontból is rendkívül fontos régiójával van közvetlen légi összeköttetése a cívis városnak és így a kelet-magyarországi régióknak. 2018-ban további növekedésre számítunk a külföldi turisták által eltöltött vendégéjszakák számát illetően, ezáltal a régió szállodáinak kihasználtsága is tovább javulhat.

A vendéglátóhelyek, szabadidős és rekreációs szolgáltatók, illetve a taxi- és más személyszállító cégek forgalma, továbbá az ÁFA- és IFA-bevételek is jelentősen fognak növekedni a régiónkban.

Az idei évben is tovább bővül a Debrecen Airport kínálata, hiszen 2018. március 29-től a Lufthansa már hetente ötször szállít utasokat Debrecenbe.

A nyári charterszezonban a rendszeres német beutazó chartergépek mellett Törökországba már heti kétszer, Görögországban Zakinthoszra és a bulgáriai Burgaszba utazhatnak tőlünk a környék lakói. Az egyiptomi Hurghadába nagyobb gépkapacitással biztosítunk nyári járatokat.

A nyár abszolút újdonsága és slágerdesztinációja Barcelona lesz, ahová 2018. június közepétől szeptember végéig közlekednek a járatok.

2017-ben elkezdődtek azok az infrastruktúrával összefüggő beruházások (ILS2 rendszer kiépítése, az irányított légtér bevezetésének előkészítése és az autópálya-összeköttetés) amelyekkel a repülőter a régió meghatározó repülőtérré válhat a következő években.


További híreink

Október 21-től újra indulnak az Emirates járatai – ezekre lesz érdemes figyelnie

Hírek <p><span>Jó hírek érkeztek az Emirates háza tájáról, hiszen kiderült, hogy a légitársaság október 21-től újraindítja járatait, így ismét útnak indulhat a Budapest – Dubai járat is!</span></p>

Jó hírek érkeztek az Emirates háza tájáról, hiszen kiderült, hogy a légitársaság október 21-től újraindítja járatait, így ismét útnak indulhat a Budapest – Dubai járat is!

A legfrissebb hírek a budapesti reptérről

Hírek <p>A légiközlekedés világát eddig szinte soha nem látott módon sújtó válsága, melynek okozója a koronavírus világjárvány, a Liszt Ferenc Nemzetközi Repteret is mélyen érinti. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint a Budapest Airport a tavalyi hasonló időszakához mért 75%-os utasszám csökkenése!</p>

A légiközlekedés világát eddig szinte soha nem látott módon sújtó válsága, melynek okozója a koronavírus világjárvány, a Liszt Ferenc Nemzetközi Repteret is mélyen érinti. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint a Budapest Airport a tavalyi hasonló időszakához mért 75%-os utasszám csökkenése!

Július közepétől már Szantorinire és Menorcára is indul közvetlen Wizz Air járat

Hírek <p>Július közepétől a Wizz Air két új desztinációval bővíti a budapesti közvetlen járatainak számát.</p>

Július közepétől a Wizz Air két új desztinációval bővíti a budapesti közvetlen járatainak számát.