Rekord utasforgalom a Debreceni Repülőtéren
FőoldalHírek Rekord utasforgalom a Debreceni Repülőtéren

Rekord utasforgalom a Debreceni Repülőtéren

2018. február 14.

26%-kal többen, mintegy 24 070-en vették igénybe Magyarország második legforgalmasabb repülőterét, a Debrecen Airportot 2018 januárjában. 

Ez minden idők legerősebb januári utasforgalma volt a repülőtér történetében.

Tamás László, a Debrecen Airport járatfejlesztési igazgatója a 2018-as januári eredményeket így foglalta össze: "A Debrecen Airport utasforgalmának stabil növekedése januárban is egyértelműen a stratégiai partnereinknek, a Wizz Air és a Lufthansa City Line légitársaságok debreceni utasforgalmi növekedésének köszönhető."

Debrecen Airport

2017. december 18. óta már Európa és Izrael  8 gazdasági és turisztikai szempontból is rendkívül fontos régiójával van közvetlen légi összeköttetése a cívis városnak és így a kelet-magyarországi régióknak. 2018-ban további növekedésre számítunk a külföldi turisták által eltöltött vendégéjszakák számát illetően, ezáltal a régió szállodáinak kihasználtsága is tovább javulhat.

A vendéglátóhelyek, szabadidős és rekreációs szolgáltatók, illetve a taxi- és más személyszállító cégek forgalma, továbbá az ÁFA- és IFA-bevételek is jelentősen fognak növekedni a régiónkban.

Az idei évben is tovább bővül a Debrecen Airport kínálata, hiszen 2018. március 29-től a Lufthansa már hetente ötször szállít utasokat Debrecenbe.

A nyári charterszezonban a rendszeres német beutazó chartergépek mellett Törökországba már heti kétszer, Görögországban Zakinthoszra és a bulgáriai Burgaszba utazhatnak tőlünk a környék lakói. Az egyiptomi Hurghadába nagyobb gépkapacitással biztosítunk nyári járatokat.

A nyár abszolút újdonsága és slágerdesztinációja Barcelona lesz, ahová 2018. június közepétől szeptember végéig közlekednek a járatok.

2017-ben elkezdődtek azok az infrastruktúrával összefüggő beruházások (ILS2 rendszer kiépítése, az irányított légtér bevezetésének előkészítése és az autópálya-összeköttetés) amelyekkel a repülőter a régió meghatározó repülőtérré válhat a következő években.


további híreink

A jövő nyári menetrendben, június elsejétől három új járatot indít a Wizz Air Budapestről. Ezek Brüsszel, Harkov és Lviv lesznek – jelentette be Stephen Jones, a légitársaság magyarországi igazgatója.

Repülőjegy keresés

felnőtt
12 év felett

gyerek
2-12 év között

csecsemő
2 év alatt

Egy fogalásban maximum 9 utas jegyét foglalhatja le! A csecsemők száma nem haladhatja meg a felnőttekét!