Megnövekedett reptéri forgalomra kell számítani a hosszú hétvégén
FőoldalHírek Megnövekedett reptéri forgalomra kell számítani a hosszú hétvégén

Megnövekedett reptéri forgalomra kell számítani a hosszú hétvégén

2019. április 17.

A húsvéti hosszú hétvége során a szokásosnál nagyobb forgalom várható a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren, érdemes felkészülni azoknak akiknek ezekre a napokra szól a jegye.

A húsvét és a hosszú hétvége miatt megnövekedett forgalomra lehet számítani a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren is. Várható, hogy többen fogják majd kihasználni a négy napos hétvégét, illetve hogy az ünnep miatt megnő azok száma akik azért utaznak, hogy a húsvétot a családjukkal tölthessék, legyen szó hazautazásról vagy éppen a külföldön élő rokonok meglátogatásáról. Emellett persze számolni kell a külföldi turistákkal is.

Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér

A legnagyobb forgalomra csütörtök reggeltől lehet számítani, az előrejelzések szerint akár 44-46 ezer utas is megfordulhat a repülőtéren mindössze egyetlen nap alatt. A foglalási adatok alapján úgy tűnik, a péntek még ennél is erősebb, a szombat pedig várhatóan nyugodtabb lesz. Az ezt követő húsvét vasárnap és hétfő szintén forgalmasnak ígérkezik. Az erre vonatkozó várakozást az is alátámasztja, hogy minden előfoglalási hely elkelt a repülőtéri parkolókban.

A megnövekedett forgalom miatt érdemes akár két és fél, három órával korábban érkezni, különösen a kiemelt időszakokban, melyek a következők:

2019. április 18-án csütörtökön: 4:00-6:00; 8:30-11:30; 14:00-16:00 és 18:00-20:00 óra között

2019. április 19-én pénteken: 4:00-6:00; 9:30-12:00; 14:00-16:00 és 17:30-20:00 óra között

Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér

A Budapest Airport is felkészül a várható csúcsidőszakokra, megerősített szolgálattal várják majd az utasokat, hogy minden a lehető legzökkenőmentesebben és kényelmesebben történjen és amennyire csak lehetséges nagyobb várakozási idő nélkül.

Ráadásul a repülőtér csütörtökön egy újabb utasbiztonsági ellenőrző folyosót helyez üzembe, mely a 2. Terminál A oldalán lesz megtalálható. Ezzel is növelik a repülőtér kapacitását, ahol így összesen 16 folyosón zajlik majd az ellenőrzés.

Kapcsolódó tartalmak:

>> A Singapore Airlines lett az év legjobb légitársasága

>> Itt van a 2019-ben induló új járatok listája

>> Április elején új repülőtérre költözött a Turkish Airlines

 

további híreink

A KLM Holland Királyi Légitársaság idén nyáron bővítette globális hálózatát, így Nevada állam közkedvelt városa, Las Vegas is elérhetővé vált a társaság járataival. 

Repülőjegy keresés

felnőtt
12 év felett

gyerek
2-12 év között

csecsemő
2 év alatt

Egy fogalásban maximum 9 utas jegyét foglalhatja le! A csecsemők száma nem haladhatja meg a felnőttekét!