Már tervezi a szabadságát? Ezekkel a hosszú hétvégékkel számolhat 2020-ban

2020. január 16.

Összeszedtük, hogy idén mely hosszú hétvégéket lehet kihasználni egy-egy utazáshoz.

Elöljáróban annyit, hogy 2020-ban, a korábbi évekhez képest kevesebb hosszú hétvégénk lesz, (2019-hez képest legalábbis mindenképp, hisz tavaly még egy hatnapos hétvége is volt), de azért nincs okunk a teljes kétségbeesésre. Lássuk milyen, akár utazásra is szánható szabadnapokkal gazdálkodhatunk idén!

Négynapos hosszú hétvégék:

  • Húsvét – 2020. április 10-13. (péntek-hétfő)
  • Államalapítás ünnepe – 2020. augusztus 20-23. (csütörtök-vasárnap)
  • Karácsony – 2020. december 24-27. (csütörtök-vasárnap)

Háromnapos hosszú hétvégék:

  • Munka ünnepe – 2020. május 1-3. (péntek-vasárnap)
  • Pünkösd – 2020. május 30-június 1. (szombat-hétfő)
  • 56-os forradalom ünnepe – 2020. október 23-25. (péntek-vasárnap)

A jobb áttekinthetőség kedvéért készítettünk egy naptárat, melyben bejelöltük a hosszú hétvégéket és szabadnapokat.

2020-as naptár - repjegy.hu


Rövidebb városlátogatásokhoz ideális

Nem kedvez különösebben az utazásoknak ez az ünnepi leosztás 2020-ban, de azért 1-2 plusz szabadnappal szuper kis kiruccanásokra nyílhat alkalmunk. Ha a Karácsonyt és Húsvétot nem is feltétlenül szánjuk utazásra, májusra vagy júniusra már most elkezdhetünk leszervezni egy városnézést, vagy akár egy kis tengerparti kikapcsolódást.

Ha a május elsejei munkaszüneti napot vagy a pünkösdi hétvégét megtoldjuk pár nappal, elutazhatunk akár Barcelonába, Rómába, Párizsba, Londonba. De ilyenkor már a legtöbb nyaralóhely, például Mallorca, Málta, Gran Canaria, Szicília vagy éppen Szardínia partjai is kellemes meleg időjárással várják a turistákat.

Hosszabb nyaralás tervezéséhez ajánljuk

Ha viszont a többszöri rövidebb kiruccanások helyett inkább a hosszabb nyaralásokat részesíti előnyben, akkor az augusztus 20-ai hosszú hétvégét vegye számításba. Ugyanis ha ezt a négynapos hétvégét megtoldja 8 szabadnappal, máris 16 napot nyaralhat egyhuzamban (augusztus 8. és 23. között). Ebbe az időbe pedig már könnyedén belefér egy távolabbi – például egy tengerentúli vagy egzotikus úti cél is. De arra figyeljen, hogy augusztus 29. szombat is munkanap lesz idén (ekkor pótoljuk be ugyanis a 21-i szünnapot).

Családi utazók figyelem!

Ha már az összevonásoknál tartunk, szabadságtervezésnél a családos utazóknak érdemes figyelembe venni a tanítási szüneteket is. Ezek az alábbiak szerint alakulnak 2020-ban:

  • Tavaszi szünet – 2020. április 9-14.
  • Nyári szünet – 2020. június 16. - augusztus 31.
  • Őszi szünet – 2020. október 23. - november 1.
  • Téli szünet – 2020. december 23. - 2021. január 3.

 

További híreink

A legfrissebb hírek a budapesti reptérről

Hírek <p>A légiközlekedés világát eddig szinte soha nem látott módon sújtó válsága, melynek okozója a koronavírus világjárvány, a Liszt Ferenc Nemzetközi Repteret is mélyen érinti. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint a Budapest Airport a tavalyi hasonló időszakához mért 75%-os utasszám csökkenése!</p>

A légiközlekedés világát eddig szinte soha nem látott módon sújtó válsága, melynek okozója a koronavírus világjárvány, a Liszt Ferenc Nemzetközi Repteret is mélyen érinti. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint a Budapest Airport a tavalyi hasonló időszakához mért 75%-os utasszám csökkenése!

Július közepétől már Szantorinire és Menorcára is indul közvetlen Wizz Air járat

Hírek <p>Július közepétől a Wizz Air két új desztinációval bővíti a budapesti közvetlen járatainak számát.</p>

Július közepétől a Wizz Air két új desztinációval bővíti a budapesti közvetlen járatainak számát.

Megújultunk!

Hírek