Untitled-1 hotel

Magasabb forgalom volt tapasztalható a budapesti repülőtéren

2022. április 13.

Beköszöntött a tavasz, ami megmutatkozik a repülőtér utasszámain is.

Márciusban tovább emelkedett az utazási kedv, és az utasszám már meghaladta a 796 000-et is. Összehasonlítva az év harmadik hónapját februárral az látható, hogy közel 30%-os növekedést tapasztalt az utasszám alakulásában a budapesti repülőtér, míg a tavalyi év azonos időszakát is figyelembe véve 1170%-kal erősödött az utasforgalom.

A budapesti repülőtérről elérhető úti célok száma a járvány előtti időszak 80%-át éri el, ami jelenleg 91 városba jelent közvetlen elérhetőséget 29 légitársaság által. 2019-hez képest több új desztináció is bekerült a Budapest Airport menetrendjébe, mint Abu Dhabi, Akaba, Kaunas, Lappeenranta, Málta, Shannon és Torino. A repülőtér közzétette az utasszámok alapján március kedvenc úti céljait is, melyben Tel Aviv, London és Dubai városaival találkozhatunk.

Március hónapban is jelentős mennyiségű légiárut kezelt a BUD Cargo City. A budapesti repülőtér légiáru központjában az év harmadik hónapjában 19 786 tonna árú fordult meg, mely 32,8%-os emelkedést jelentett az előző év azonos időszakához képest.

Újabb helyi fejlesztéseket támogat a Budapest Airport

A légikikötő évek óta elkötelezett a repülőtér szomszédságában lévő önkormányzatok és lakosok támogatása mellett. A repülőteret üzemeltető Budapest Airport és többségi tulajdonosa, az AviAlliance összesen több mint 7 millió forinttal támogatta a XVIII. kerületi Martinovics téri közpark felújítását. A projektben a repülőtér utcabútorokat és új játszótéri játékokat vásárolt.

Megújult továbbá a Vecsési Sportpálya étkezőhelyisége is. A büfében felújításra került a vendégtér, a konyha és a raktár is új külsőt kapott, valamint kicserélték a nyílászárókat és a burkolatokat is. A felújítást a Budapest Airport támogatta, 15 millió forint értékben.

Üllő városában a helyi önkormányzat egy interaktív játszótér kiépítésén dolgozik, melyben egy tematikus, „Mini Budapest Airport” létrehozását támogatja a repülőtér-üzemeltető 30 millió forint értékben.

Forrás: bud.hu

További híreink

Újraindítja járatait az Air China július 7-től Budapestre

Hírek <p>Július 7-től ismét elérhetővé válik a több mint 2 éve felfüggesztett Budapest Peking járat az Air China járataival - jelentette be Szijjártó Péter.</p>

Július 7-től ismét elérhetővé válik a több mint 2 éve felfüggesztett Budapest Peking járat az Air China járataival - jelentette be Szijjártó Péter.

Átlépte az egymilliót a Budapest Airport utasainak száma májusban

Hírek <p>Már csak 22 százalékkal maradt el az utasforgalom a járvány előtti időszakhoz képest.</p>

Már csak 22 százalékkal maradt el az utasforgalom a járvány előtti időszakhoz képest.

Budapest-Lanzarote járat a Ryanair téli menetrendjében

Hírek <p>A Ryanair bejelentette a 2022-23-as téli menetrendjét, egy új járattal, a kanári-szigeteki Lanzarote-ra. </p>

A Ryanair bejelentette a 2022-23-as téli menetrendjét, egy új járattal, a kanári-szigeteki Lanzarote-ra.