Untitled-1 hotel

Bemutatkozás

Az airBaltic hibrid légitársaságként a fapadosokhoz hasonló modellt, de egyben a klasszikusokra jellemző minőségi szolgáltatást nyújtó légitársaság.

A légitársaság összesen 72 városba üzemeltet járatokat Rigából, köztük például Abu Dhabiba is, mely a légitársaság leghosszabb útvonala a lett fővárosból!

A légitársaság 2018 márciusa óta nagyobb kapacitással, a legújabb Airbus A220-as típusú repülőgéppel üzemelteti közvetlen Budapest – Riga járatát. (A korábban CS300-as típus nevet változtatott és Airbus A220 lett belőle).

A kedvező ár már önmagában is attraktív, de a fedélzeten - felár ellenében- felszolgált remek ételek és italok is a minőségi szolgáltatást segítik. A lett konyha egyébként  méltó versenytársa a skandináv konyhaművészetnek - alapanyagban, az elkészítés módjában és tálalásban is nagyban hasonlít a skandináv konyhához, ez pedig egyértelmű garancia a minőségre.

A lett főváros, Riga – lévén egykori Hanza város - mindenképpen megér egy hosszú hétvégi látogatást. Gyönyörű óvárosa, ahol az ikonikus ház-együttes, a 3 brothers (3 testvér) is megtalálható, az Unesco Világörökségi listáján is szerepel, változatos, sok évszázados építészetével és számos kulturális programjával az egyik leginkább ajánlott, biztonságos úti cél.

A légitársaság rövid csatlakozást biztosít Tallinba, Vilniusba, Helsinkibe vagy akár Szentpétervárra, de számos skandináv desztináció is szerepel az útvonaltérképen.

 

Checkin információk

Az online check-in ingyenes és mindenképpen ajánlott is elvégezni, hiszen a repülőtéri check-in költséges fizetős szolgáltatás

Fedélzeti szolgáltatás

Business osztályon a repülőjegy ára tartalmazza a fedélzeti ellátást. Turista osztályon térítés ellenében vehető igénybe.

Feladott poggyász

Business osztályon  2 db feladott poggyászt (összsúly 40kg) tartalmaz az ár, Premium díjtétel vásárlása esetén pedig  1 db 20kg súlyú poggyászt.

Basic árkategória esetén a poggyász csak felár ellenében adható fel. Ennek ára 19.99 eurótól kezdődik, függ az útvonaltól, utazás időpontjától és egyéb feltételekről.

Checkin információk

Az online utasfelvétel elérhető a légitársaság weboldalán 36 órával indulás előtt, melynek során elkészítheti és kinyomtathatja beszállókártyáját. A repülőtéri utasfelvétel díj ellenében lehetséges!

Kapcsolódó akciók/hírek

Akciós árak az airBaltic-tól

hír Akciós árak az airBaltic-tól

Az Európai Unió és Kanada is lezárta légterét az orosz gépek előtt

hír Az Európai Unió és Kanada is lezárta légterét az orosz gépek előtt

Nincs megállás az AirBaltic-nál

hír Nincs megállás az AirBaltic-nál

Utasaink véleményei

Air Serbia Legitársassag ?????
Egyáltalán nem válaszolnak a tel. információs számukra. Napokat hívom de mindig foglalt … mivel nem törődnek az utasokkal! Szemtelenség, szerencsétlen egy viselkedés, pfui!
Tupika - 2022-10-21
Új, modern repülőgéppel utaztunk Rigába, az ülések nagyon kényelmesek voltak, a személyzet pedig kedves és segítőkész. Igaz fizetős az étel, de legalább a választék bőséges volt. Ha tehetem, újra velük utazom majd.
Vera - 2021-08-18
Sajnos negatív élményekről tudok beszámolni a Rigai repülőtéren a beszállásnál egy Paula nevű földi légi kísérő udvariatlan, rugalmatlan és arrogáns módon viselkedett.
Horváth Franciska - 2017-12-28
Semmiféle szolgáltatás, szörnyű kicsi gép, késés, átszállás elmulasztása, pedig még lett volna idő átszállni, cserébe + 5 órás átszállásos alternatíva, majd utólag a az egészet hamisan az időjárásra fogják, csak hogy ne kelljen kártérítést fizetni. A fapadosok közt is a legalja.
Márton - 2017-12-27
Bp-Riga-Turku oda, Helsinki-Riga-Bp vissza. Érdekes volt, mert ilyen kicsi géppel még nem repültem, először kissé aggasztó volt a propelleres gép látványa, de semmi félelmetes nem volt a repülőútban. A járat időpontja a késői átszállás és az éjszakai érkezés miatt nem a legjobb, de annyira azért nem kibirhatatlan. Nagyon szép fölülről szemlélni a tájat, bármerre is járjon az ember. Hosszabb ideig repülni tenger fölött csodás látvány.
Zsuzska - 2017-12-04
Hosszú idő után repültem újra, ezúttal Lettországba az Air Balticcal. Túrista, vagyis az olcsóbb árkategóriájú osztályon. Ehhez mérten az üléstávolságok is sokkal kisebbek, az egész repülő összességében erőteljesen zsúfoltabb, mint egy nagyobb vagy drágább gépen. Ráadásul a mi járatunkon egyetlen szabad hely sem volt. Ez a szűkösség nem probléma, vagyis tökéletesen kibírható egy másfél-két órás út alatt, efölött viszont már nehezebben. Két óra múltán még felnőtt embernél is jelentkezik egy "lélektani határ": pl. bármilyen keveset igyekszik is inni, két óra elteltével szívesen kimenne a mosdóba. Ezen a gépen viszont csak akkor ...
undiote - 2017-10-25
pontosság, korrektség, derűs, kedves légikísérők
allics.nemeth - 2017-10-24
Nagyon kicsik voltak a gépek, picit szorongtam.
vassattila22 - 2017-08-27
Előre lehetett meleg ételt venni foglaláskor ami nagy plusz pont!
Viszont ahogy hallottam állandóan késik, és az én gépem is késett...
Futni kellett a csatlakozásra Rigában.
GavrielBp - 2016-12-30
A Szentpétervár - Bécs járatra vásároltam jegyet. Később a járat menetrendjét a légitársaság megváltoztatta, a gép két órával korábban indul Szentpétervárról. A társaság személyzete semmilyen segítő közreműködésre nem hajlandó. Kommunikációja udvariatlan és cinikus. A jegyet visszaváltani, a járatot módosítani nem engedi. Tanácsom: ha valaki velük akar utazni, gondolja meg ezerszer ...
MJ - 2016-12-07
Vilniusból utaztam Bécsbe egy rigai átszállással. Mind a két járat pontosan indult és érkezett, a repülőgépek kényelmesek voltak. A kézi poggyász ellenőrzésekor is nagyon rugalmasak volt a személyzet mindkét alkalommal.
Greg - 2016-12-07
Kis méretű repülő,de kellemes utazást biztosított!
rizmannemarika - 2016-12-07
A tapasztalatom olyan tekintetben fapados volt, hogy minden szolgáltatásért (csomag, check-in, szb) fizetni kellett, holott nem fapados a légitársaság, így a végösszeg mégse fapados ár lett.
hilacska - 2016-12-07
Kedves kiszolgálás, elsőbbségi felszolgálás, ha online rendelsz. Nagyon finom. Igazán figyelmesek. Kedves kis legitársaság
ngaborhu - 2016-12-07
tágas ülés és lábtér, finom és nem túl drága ételek.
Jucus0616 - 2016-12-07
Korrekt légitársaság, az átszállásnál ugyanazon géppel való továbbutazás esetén is ki és be kell újra szállni!
Atosz - 2016-12-07
Három utam is volt velük idén. Kényelmes utastér, 2 kézipoggyász az alapárban, minden tökéletes volt, csak ajánlani tudom őket.
peterprovics - 2016-12-07