Kiemelt úticélok

Havanna

Havanna

már 194 700 Ft-tól

Dominika

Dominika

már 300 400 Ft-tól

Varadero

Varadero

már 204 300 Ft-tól

Punta Cana

Punta Cana

már 196 150 Ft-tól

Kingston

Kingston

már 226 700 Ft-tól

Bridgetown

Bridgetown

már 201 020 Ft-tól

Nassau

Nassau

már 200 800 Ft-tól

Pointe A Pitre

Pointe A Pitre

már 183 200 Ft-tól

Saint Maarten

Saint Maarten

már 208 600 Ft-tól

Montego Bay

Montego Bay

már 217 500 Ft-tól

Curacao

Curacao

már 240 600 Ft-tól

Aruba

Aruba

már 197 400 Ft-tól

A Karib-szigetek világa

A "télből a nyárba" típusú utazások legkeresettebb nyaralóhelyei a karibi-térségben találhatók és ahogy a mondás tartja, itt egy óra kilencven percből áll: mindenki ráér. A Karib-szigetek vagy Karib-térség egy kiterjedt szigetvilág az Atlanti-óceán legnyugatibb részén, Észak-Amerika és Dél-Amerika között, ahol az év szinte minden napján gyönyörű idő van. Földrajzilag három részre tagolódik: Bahamák, Kis-Antillák és Nagy-Antillák. 

Punta Cana, Dominika

Időjárás

Szezonja október végétől április végéig tart. Ilyenkor szárazabb, nyugodtabb az időjárás, kevesebb az eső, vihar. Augusztus-szeptemberben leggyakoribbak a hurrikánok. A tavasz és a nyár ugyan melegebb, mint a téli időszak, de több is az eső.

Szabadidő

A szigetcsoport számtalan turistát vonz: nászutasok, az offshore területek miatt üzleti turisták, illetve a növekvő számú, egyre olcsóbb charterjárat miatt további turisták sokasága megy a területre.

A Karib-szigeteken minden igényt kielégítő szállodák, strandok, turisztikai központontok sora várja a vendégeket. Számos program, kulturális és sportolási lehetőség áll a rendelkezésre. A gazdag épített örökség mellett talán még gazdagabb és izgalmasabb a természeti szépségek listája. Népszerűek a korallzátonyokat felfedező búvárutak, a sétahajós túrák, a vitorlázás és a tengeri halászat. A szárazföldön golfpályák, botanikus kertek, barlangok, túrázási, kerékpározási lehetőségek és számtalan lovasklub várja az érdeklődőket. 

Tengerparti pihenésre bármelyik sziget alkalmas, de aktívabb időtöltésre érdemes a nagyobbak közül választani: Dominikai KöztársaságJamaikaKuba, vagy akár a Yucatán-félsziget. TrinidadSaint Maarten és Jamaika a bulizni vágyók szigete, aki csak a tengert akarja hallani utazzon inkább a Varaderoba vagy Pointe-á-Pitre-ra.

Havanna, Kuba

Gasztronómia

A karibi térségben elterjedt dominikai kreol konyha az őshonos indián, a spanyol, az afrikai és a dél-amerikai ízek és elkészítési módjuk egyvelegéből kialakult kifejezés. A legtöbb étel jól átsütött rakott húsból, alkalmanként halból készül, melyet rizs körettel tálalnak. Meglepő módon a a legtöbb étteremben halfélék és a tenger gyümölcsei nem szerepelnek az étlapon. Mivel a helyiek többsége szegény, ezért ezek az étkek inkább a luxus szállodák kínálataiban jelennek meg. Egyszerű és kedvelt ételük a kreol leves, amibe legtöbbször csirkét, sertéshúst, főzőbanánt és tököt tesznek.