Várható járatindulás Budapestről: Wizz Air: június 6-tól

Zaporozhye: repülőjegy árak

Látogatóink ezeket az időpontokat keresték az elmúlt napokban

Legnépszerűbb légitársaságok Zaporozhye úticéllal

Irány Zaporozhye

Zaporozhye elsősorban egy iparváros, ám ez nem jelenti azt, hogy ne tudnánk elfoglalni magunkat, ha a városba látogatunk. Zaporozhye már csak ezért is különleges: amellett, hogy egy nehézipari központ bővelkedik látnivalókban és programokban.

Ha már nehézipari központ, akkor fontos kiemelni, hogy vegyipartól kezdve, alumínium-kohászati üzemen át, repülőgép-hajtóműgyárig minden van, de a közelben található Európa legnagyobb atomerőműve is. Így azoknak, akik érdeklődnek az ilyesmi iránt, érdemes akár csak kívülről is ellátogatni a gyárakhoz.

Repülőjegyek Zaporizhiába

A városnézés mellett lehetőségünk nyílik strandolni egy hosszú, homokos partszakaszon, a Dnyeper partján. Ha megmártóznánk a folyó vízében, akkor érdemes a június, július, augusztus hónapokat választani, ilyenkor ugyanis a hőmérséklet eléri a 25 fokot is, mely a többi hónapra nem jellemző. Ez már kellemes lehet strandolni is, a városnézésre pedig kimondottan alkalmas.

Az egyik legnépszerűbb program a Horticja-sziget felkeresése. A sziget az lvivihez hasonló skanzenként működik, habár kevesebb a program, de ha egyébként sem értünk a nyelven, akkor ennek nem fogjuk a hiányát érezni. Horticja-szigeten egy korabeli kozák faluba csöppenhetünk, házakkal és faerőddel, templommal.

Zaporozhyében egy egészen más világ vár ránk, egy olyan, ahol érezhetőek a kozák, az orosz és persze az ukrán hatások is. Időnket tölthetjük pihenéssel, városnézéssel, strandolással vagy kirándulással, attól függően, hogy mire van igényünk.