Untitled-1 hotel

Repüljön közvetlen járattal Torontóba az Air Canada légitársasággal

2019. március 13.

Áprilisban visszatér az Air Canada közvetlen járata a Budapest - Toronto - Budapest útvonalon.

A tengerentúlra egyszerűen

Az első tavaszi napsugarakkal elérkezik a nyaralást megelőző, tervezgetéssel töltött, izgalmas időszak is. Az előrelátóbbak már régen túl vannak az utolsó részleteken is, de a többiek sincsenek még elkésve, különösképp, ha a tengerentúlra tervezik az idei utukat.

A nyári menetrendben jellemzően gyakoribbak a különleges desztinációkra induló járatok, illetve olyan országokba, távoli helyekre is eljuthatunk, ahova télen nem, vagy csak komplikáltabban. Erre a nyári menetrend által nyújtott előnyre tökéletes példa az Air Canada Rouge Toronto-Budapest közvetlen járata.

Air Canada Rouge - közvetlen járattal Torontóba

Az Air Canada Rouge április elsején indítja idei első közvetlen járatát Budapest és Toronto között. Ennek ellenére a járat már ismerős lehet, hiszen ez a negyedik szezon, mikor lehetőségünk nyílik a légitársasággal közvetlen járattal utazni Kanadába. Ráadásul a legnépszerűbb, júniustól szeptember közepéig eső időszakban napi járatokat indít az Air Canada Rouge, így sokkal egyszerűbben tudjuk megtervezni az utazásunkat és csak a saját igényeinkhez kell igazodjunk.  

De ha már az igényekről van szó, szintén nagy előny lehet a családosoknak vagy azoknak, akik szeretnek nyugodtan, kényelmesen kiérni a reptérre, hogy a járat délután három órakor fog indulni, tehát bőven van idő kiérni és kényelmesen becsekkolni.

Irány Toronto, az ezerarcú város

Toronto a legendás Ontario-tó partján fekszik, és akár hónapokra elegendő látnivalókkal és kulturális értékekkel várja a látogatókat. A multikulturális várost nem csak felhőkarcolói, éttermei és népszerű pubjai miatt érdemes meglátogatni. A nagyvárosokra jellemzően itt is rengeteg kultúra keveredik, számszerint 230 nemzet és közel 140 különböző nyelv. Ha kedvünk tartja a nemzetekről elnevezett városrészekben (Little Italy, Chinatown, Koreatown, Little Portugal) jobban is megismerhetjük a különböző konyhákat, kultúrákat, helyi szokásokat. Emellett pedig kimondottan sok lehetőségünk van egy egynapos túrára, így a környező vidéket is fel tudjuk fedezni.

Air Canada - közvetlen járattal Torontóba

A várost június és szeptember között a legérdemesebb meglátogatni, hiszen az átlagos hőmérséklet ilyenkor a legmagasabb, de ha nem bánjuk a pár fokkal hűvösebb időjárást sem, akkor akár már kora tavasszal is repülhetünk, megelőzve a nagyobb turistaáradatot. 

torontói Pearson International Airport ráadásul kiváló csatlakozást is nyújt. Így ezzel a járattal nem csak Toronto válik könnyen elérhetővé, hanem olyan népszerű kanadai városok is, mint Calgary, Montreál, Ottawa és Vancouver.

Ha elsődleges úti célunk azonban Amerika, akkor is érdemes lehet Torontón keresztül repülni, ugyanis a 60 kanadai város mellett 60 amerikai úti célra is tovább repülhetünk. Méghozzá lényegesen egyszerűbben, hiszen a Kanada-USA járatok még a belföldi járat kategóriába sorolandók. Ennek köszönhetően pedig sokkal gyorsabban átjuthatunk a kötelező vám és bevándorlási ellenőrzéseken is.

Air Canada - közvetlen járattal Torontóba

Nagyon fontos, hogy ne felejtsük el kiváltani az eTa-t, az elektronikus bevándorlási engedélyt se. Ennek kiállítása akár több napot is igénybe vehet, így érdemes nem az utolsó pillanatra hagyni az igénylést. Ez jelenleg csak angol és francia nyelven érhető el, de a honlapon magyarul is található kitöltési segédlet.

Ismerkedjen meg közelebbről az Air Canada légitársasággal

Az átszállási lehetőségek mellett egy ilyen hosszú útnál a kényelem is nagyon fontos, erre is érdemes indulás előtt gondolnunk. Az Air Canada Rouge járatain az Economy és az Economy Premium között választhatunk. Ha az előbbi mellett döntünk, a légitársaság gondoskodni fog a meleg ételről, a rágcsálnivalókról és minden olyan innivalóról, ami nem alkoholos. Ezen felül a kényelmünket szolgálja, hogy az Air Canada alkalmazás letöltésével egyenesen hozzáférhetünk a légitársaság filmkínálatához is.

Air Canada - közvetlen járattal Torontóba

A Premium osztály esetében jogosultak vagyunk az elsőbbségi beszállásra, és két poggyászt is magunkkal vihetünk. A megszokott ülések helyett itt kabinok várják az utasokat, melyek mérete is nagyobb, így lényegesen kényelmesebbek is egy hosszú út során. Az ételkínálat is széleskörűbb és különlegesebb, illetve alkoholos italokat is kérhetünk az ebéd illetve a vacsora mellé. Szintén előnye a Premium osztálynak, hogy a film vagy sorozat nézéshez nem szükséges a saját eszközünket használni, a légitársaság ugyanis az egész útra kölcsönöz nekünk egy iPadet.

Budapest mellett Bécsből is indulhatunk Torontóba, ráadásul innen egész évben indulnak a közvetlen járatok. Áprilistól az Air Canada és az Austrian Arlines közös projektjének keretein belül egészen novemberig napi rendszerességgel, novembertől márciusig pedig heti ötször indulnak majd. Ezzel jól kiegészítik a majd szintén áprilistól induló Montreal-Bécs járatot is.

Kapcsolódó tartalmak:

>> Fedezze fel Észak-Amerika városait

>> Egyszerűbben repülhetnek az USA-ba Torontón keresztül az Air Canadával

>> Toronto: legfőbb tudnivalók, nevezetességek, repülőjegy árak, repülőjegy foglalás

További híreink

Újraindítja járatait az Air China július 7-től Budapestre

Hírek <p>Július 7-től ismét elérhetővé válik a több mint 2 éve felfüggesztett Budapest Peking járat az Air China járataival - jelentette be Szijjártó Péter.</p>

Július 7-től ismét elérhetővé válik a több mint 2 éve felfüggesztett Budapest Peking járat az Air China járataival - jelentette be Szijjártó Péter.

Átlépte az egymilliót a Budapest Airport utasainak száma májusban

Hírek <p>Már csak 22 százalékkal maradt el az utasforgalom a járvány előtti időszakhoz képest.</p>

Már csak 22 százalékkal maradt el az utasforgalom a járvány előtti időszakhoz képest.

Budapest-Lanzarote járat a Ryanair téli menetrendjében

Hírek <p>A Ryanair bejelentette a 2022-23-as téli menetrendjét, egy új járattal, a kanári-szigeteki Lanzarote-ra. </p>

A Ryanair bejelentette a 2022-23-as téli menetrendjét, egy új járattal, a kanári-szigeteki Lanzarote-ra.