A Ryanair budapesti bázisát leányvállalata, a Buzz veszi át

2019. október 24.

A Buzz veszi át a Ryanair helyét Budapesten 2019. december elsejétől. 

A Ryanair bejelentése szerint november végétől megszűnik a légitársaság budapesti bázisa, helyét leányvállalata a Buzz, lengyel diszkont légitársaság veszi át – írja az Airportal.

A Buzz 2018. nyarán indult öt repülőgéppel, akkori nevén Ryanair Sunként. A névváltoztatást idén márciusban jelentették be, illetve már akkor is szó esett arról, hogy az új légitársaság átvehet néhányat a Ryanair menetrendszerinti járatai közül.

A jelenlegi információk szerint a Ryanair november végével szünteti meg a budapesti bázist, december elsejével pedig átadja helyét a lengyel Buzznak. Az üzemeltetést érintő változás nem lesz hatással a Ryanair által Budapestről vagy Budapestre indított járatai számára, azoknak sincs semmi okuk aggodalomra, akik már megvették jegyeiket valamelyik Ryanair járatra.

A változás oka mindössze annyi, hogy a Buzz alacsonyabb költségszinttel működik, így könnyebben tudják felvenni a versenyt a lengyel piac után a magyar főváros repterén is.

Kapcsolódó tartalmak:

>> Három amerikai és egy ciprusi városba indít járatot a TAP Air Portugal Budapestről

>> Új olasz úti célok a Ryanair jövő évi kínálatában

>> Itt van a 2019-ben induló új járatok listája

További híreink

Az Emirates minden dolgozója megkapja a koronavírus elleni oltást

Hírek <p>Az Emirates saját, tömeges oltási programja keretén belül vállalta, hogy az összes alkalmazottját ingyenesen beoltatja koronavírus elleni vakcinával.</p>

Az Emirates saját, tömeges oltási programja keretén belül vállalta, hogy az összes alkalmazottját ingyenesen beoltatja koronavírus elleni vakcinával.

Év Honlapja Minőségi Díjat nyert a repjegy.hu

Hírek <p>Hatalmas örömmel osztjuk meg, hogy 2020-as megújulásával a repjegy.hu elnyerte az „Év Honlapja” minőségi díját turizmus kategóriában!</p>

Hatalmas örömmel osztjuk meg, hogy 2020-as megújulásával a repjegy.hu elnyerte az „Év Honlapja” minőségi díját turizmus kategóriában!

3,86 millió utasa volt 2020-ban a budapesti repülőtérnek

Hírek <p>A koronavírus-járvány 2020 folyamán a légiközlekedés egészére rányomta a bélyegét; Európában 1,7 milliárd légiutas „tűnt el”, a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér éves forgalma pedig – szemben a 2019-ben fogadott 16,2 millió utassal – 3,86 millió fő volt.</p>

A koronavírus-járvány 2020 folyamán a légiközlekedés egészére rányomta a bélyegét; Európában 1,7 milliárd légiutas „tűnt el”, a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér éves forgalma pedig – szemben a 2019-ben fogadott 16,2 millió utassal – 3,86 millió fő volt.