Untitled-1

Budapest-Toronto járat indul májustól

2022. február 2.

Közvetlen járat indul 2022. májusától Budapest és Toronto között. Az Air Canada gépei heti három alkalommal repülnek a kanadai nagyvárosba. 

Frissítés:  Az Air Canada az ukrajnai háború miatt elhalasztja a Budapest-Toronto járat újraindulását

További részletek alábbi cikkünkben: Mégsem lesz közvetlen Budapest–Toronto járat a nyári szezonban

 


 

New York után újabb észak-amerikai nagyvárosba közlekedő járat indulását jelentették be. A Budapest Airport sajtóközleménye szerint az Air Canada légitársaság az idei nyári szezonban elindítja Budapest és Toronto között közlekedő közvetlen járatát.

A bejelentés szerint a járat a nyári menetrendben fog üzemelni, májustól október végéig a kanadai légitársaság Boeing 787-9 DreamlinereivelA kéthajtóműves, széles törzsű repülőgépek három osztályon összesen 298 utas (30 business, 21 prémium economy és 247 turista osztály) számára biztosítanak kényelmes utazási élményt.

Az Air Canada járatai a menetrend szerint minden szerdán, pénteken és vasárnap 13 órakor indulnak Budapestről és 16:20-kor érkeznek Torontóba. A visszaúti járatok a keddi, csütörtöki és szombati napokon 20:50-kor szállnak fel és másnap 11:15-kor landolnak Ferihegyen. A menetidő Kanada felé repülve 9 óra 25 perc míg a viszaúton 8 óra 25 perc.

A Budapest-Toronto járatra repülőjegyek már foglalhatók oldalunkon.

A torontói járat remek összeköttetést biztosít az Egyesült Államok, Mexikó, a Karib-térség, Közép- és Dél-Amerika, valamint Ázsia számos városába is.

Az Air Canada gépei hetente háromszor repülnek a Budapest-Toronto útvonalon

Utoljára a 2019-es nyári menetrendben volt közvetlen összeköttetés Budapest és Toronto között. Azonban az Air Canada Rouge által üzemeltetett járatot a következő években a koronavírus-járvány miatt nem indították újra.

Forrás: Budapest Airport, airportal.hu

További híreink

Új Wizz Air járat Budapest és Gran Canaria között a téli menetrendben

Hírek <p>A Wizz Air bejelentette, hogy a téli szezonban új járatot indít Budapest és Gran Canaria között.</p>

A Wizz Air bejelentette, hogy a téli szezonban új járatot indít Budapest és Gran Canaria között.

A Budapest Airport segítőpontokat alakított ki a járatkésések miatt repülőtéren várakozó utasoknak

Hírek <p>Az elmúlt napokban jelentős mennyiségű járatkéséssel és -törléssel kellett számolnia a légi utasoknak Európa-szerte, így Budapesten is. A Budapest Airport számára ebben a helyzetben különösen fontos, hogy az utasairól megfelelően gondoskodjon, ezért a repülőtéren egy-egy dedikált várakozóterületet került kijelölésre a 2A és 2B terminálokon.</p>

Az elmúlt napokban jelentős mennyiségű járatkéséssel és -törléssel kellett számolnia a légi utasoknak Európa-szerte, így Budapesten is. A Budapest Airport számára ebben a helyzetben különösen fontos, hogy az utasairól megfelelően gondoskodjon, ezért a repülőtéren egy-egy dedikált várakozóterületet került kijelölésre a 2A és 2B terminálokon.

Párizs Charles de Gaulle-ra indít közvetlen járatot az EasyJet

Hírek <p>Az új Budapest - Párizs járat a téli menetrendben fog közlekedni, 2024. október 27-től.</p>

Az új Budapest - Párizs járat a téli menetrendben fog közlekedni, 2024. október 27-től.