Untitled-1

Ide utaznának legszívesebben a magyarok

2017. október 13.

A magyarok döntő többsége, ha bárhová utazhatna a világon, akkor legszívesebben New Yorkba menne – derült ki őszi felmérésünkből, mely során álom úti célokat kerestünk.

Idén második alkalommal készítettük el felmérésünket arról, hova utaznának a legszívesebben a magyarok. A válaszadók a világ bármely olyan városát megjelölhették, amely repülőtérrel rendelkezik.

A szeptemberben zajló felmérés során közel 60 ezer szavazat érkezett, összesen 980 különböző úti céllal. Érdekesség, hogy a tavalyi felmérésben résztvevő 30 ezer résztvevő még 1690 különböző várost nevezett meg.

Az idei TOP 10 álom úti cél (zárójelben a tavalyi helyezés):

    1. New York, Amerikai Egyesült Államok (1.)

    2. Denpasar Bali, Indonézia (7.)

    3. Male, Maldív-szigetek (3.)

    4. Phuket, Thaiföld (19.)

    5. Párizs, Franciaország (20.)

    6. Sydney, Ausztrália (8.)

    7. Los Angeles, Amerikai Egyesült Államok (4.)

    8. Honolulu, Amerikai Egyesült Államok (17.)

    9. Róma, Olaszország (16.)

    10. Miami, Amerikai Egyesült Államok (5.)

New York megtartotta előnyét, ahogy tavaly is, idén több mint 2000 szavazattal többet kapott, mint a második helyezett város. A 2016-ban második helyre befutó Barcelona idén csak a 11. helyre elegendő szavazatot kapott, és eltűnt a lista éléről a tavaly 9. helyezett London is, idén a 18. lett a listán. Ugyanakkor felkerült a top 10-be két gyönyörű, kedvelt úti cél, Párizs (2016-ban 20.) és Róma (tavaly 16.).

Emellett továbbra is vonzódunk az egzotikus helyek iránt: Indonézia, a Maldív-szigetek, Thaiföld és Ausztrália továbbra is vonzó úti cél a magyarok számára. Phuket a tavalyi 19. helyről került fel idén a 4. helyre, míg a tavalyi 6. helyezést elérő Bangkok idén csak a 19. lett. Bora Bora idén a 13. helyre csúszott vissza a tavalyi 10. helyről.

Nem került fel a top 10-be, de továbbra is sokan utaznának Dubajba, tavaly 13., idén 16. helyre került ez az úti cél az összesített listán.

A ranglistát vágyaink mellett a realitás is befolyásolta, ezt jól mutatja például, hogy a tavalyi 120. helyről idén a 49-re jött föl Isztambul, ahová valóban sok magyar turista utazott idén.

Ezekre a helyekre utaznának legszívesebben a magyarok - repjegy.hu

A felméréshez kapcsolódott egy nyereményjáték

A városokra szavazók közül egy személy valóban elutazhat álmai úti céljára. A szerencsés nyertes az általa megjelölt városba, New Yorkba nyert 2 darab repülőjegyet. Erről a nyereményjáték oldalán olvashat többet.

 

Kapcsolódó tartalmak:

and gt; and gt; A 2016-os felmérés eredményei - a tavalyi év TOP 10 úti célja

and gt; and gt; Kedvet kapott az utazáshoz? Inspirálódáshoz használja utazás tervező alkalmazásunkat!

További híreink

LOT kedvezmények Lengyelország és Észak-Amerika városaiba

Hírek <p>Foglalja le kedvezményesen repjegyét Lengyelországba és Észak-Amerikába a LOT Lengyel Légitársaság járataira.</p>

Foglalja le kedvezményesen repjegyét Lengyelországba és Észak-Amerikába a LOT Lengyel Légitársaság járataira.

KLM járatokkal a világ körül

Hírek <p>Ha egy világ körüli utazást tervezne, a KLM járatai tökéletes választás lehet az Ön számára.</p>

Ha egy világ körüli utazást tervezne, a KLM járatai tökéletes választás lehet az Ön számára.

Új járatokkal bővíti budapesti kínálatát a Ryanair

Hírek <p>A Ryanair bejelentette, hogy a 2023/2024-es téli menetrendben új járatokkal bővíti budapesti kínálatát. A fapados légitársaság október 29-től közvetlen járatokat indít Budapestről Birminghambe és Alicante városába.</p>

A Ryanair bejelentette, hogy a 2023/2024-es téli menetrendben új járatokkal bővíti budapesti kínálatát. A fapados légitársaság október 29-től közvetlen járatokat indít Budapestről Birminghambe és Alicante városába.