Untitled-1 hotel

Edinburgh és Odessza is elérhető Budapestről a Wizz Airrel

2019. augusztus 6.

A Wizz Air novemberben Budapest és Odessza között, decemberben pedig Budapest és Edinburgh között indít új járatokat. 

Az év utolsó két hónapjában két új úti céllal is bővül a Budapestről Wizz Airrel elérhető városok listája, a legújabb desztinációk egyike Skócia fővárosa, Edinburgh, míg a másik az ukrajnai Odessza

A Wizz Air térképén Edinburgh a második skót város, míg Nagy-Britanniában a nyolcadik Budapestről elérhető desztináció. Az új edinburgh-i járatra már igen kedvező áron kaphatóak jegyek, így mind az üzleti, mind a szabadidős utazók számára vonzó úti cél lesz ez a látnivalókban gazdag régió. A skót turisták számára pedig hasonlóképpen vonzóvá válik a magyar főváros is. 

A járat december 21-től minden héten három napon, kedden, csütörtökön és szombaton közlekedik majd. 

Wizz Air járat indul Edinburgh-ba
Edinburgh számos izgalmas látnivalóval várja a turistákat: legismertebb nevezetessége az elsősorban védelmi célból épített edinburgh-i vár, a Szent Margit-kápolna, a Újvárosban található Királyi Botanikus Kert és a Walter Scott-emlékmű. A város hangulatát meghatározzák dombjai, katedrálisai és a város jelképének számító vár jellegzetes kőtornyai. 

Edinburgh-ot nem véletlenül hívják a fesztiválok városának: az év minden szakaszában belefuthatunk valamilyen ünnepélybe. Nemcsak nemzetközi szinten áramlanak ide az emberek tömegesen, de még az Egyesült Királyság polgárai is több ízben kedvencüknek választották Skócia fővárosát. A város képzőművészeti, irodalmi és zenei múltját számos múzeum, emlékhely, sőt pub is őrzi. 

Kijev mellett Odessza lesz a második város Ukrajnában, ahová közvetlenül is eljuthatunk Budapestről. A Wizz Air járatai november másodikával indulnak, hetente két alkalommal, kedden és szombaton

A Fekete-tenger mellett fekvő Odessza egyre ismertebbé válik az utazók köreiben. Nyáron homokos partjaival tökéletesen alkalmas a strandolásra, de ugyanennyire a városnézésre is. Belvárosában számos régi, cári időkből származó épületet láthatunk, míg a külváros emlékeztet arra, hogy egy milliós városban járunk. 

Odessza legnépszerűbb látnivalója az 1887-ben épült lenyűgöző Opera, mely a bécsi barokk stílust tükrözi. Itt mindenképpen érdemes megnézni egy előadást, ha van rá lehetőségünk. A város a pihenés és a felfedezés mellett a szórakozni vágyóknak is tartogat egyet s mást, ehhez nem kell mást tennünk, mint látogatást tenni az Arcadia negyedbe. Évszaktól függetlenül biztosan el tudjuk majd foglalni magunkat, hiszen a városban rengeteg fiatal tanul, így a nyüzsgés garantált. 

Kapcsolódó tartalmak:

>> Október 28-án indul a téli menetrend: 8 új útvonallal Budapestről

>> A Wizz Air Debrecenből induló új járatai: Barcelona, Dortmund, Doncaster-Sheffield, Bázel

>> Ismerje meg közelebbről is Edinburgh városát

További híreink

Újraindítja járatait az Air China július 7-től Budapestre

Hírek <p>Július 7-től ismét elérhetővé válik a több mint 2 éve felfüggesztett Budapest Peking járat az Air China járataival - jelentette be Szijjártó Péter.</p>

Július 7-től ismét elérhetővé válik a több mint 2 éve felfüggesztett Budapest Peking járat az Air China járataival - jelentette be Szijjártó Péter.

Átlépte az egymilliót a Budapest Airport utasainak száma májusban

Hírek <p>Már csak 22 százalékkal maradt el az utasforgalom a járvány előtti időszakhoz képest.</p>

Már csak 22 százalékkal maradt el az utasforgalom a járvány előtti időszakhoz képest.

Budapest-Lanzarote járat a Ryanair téli menetrendjében

Hírek <p>A Ryanair bejelentette a 2022-23-as téli menetrendjét, egy új járattal, a kanári-szigeteki Lanzarote-ra. </p>

A Ryanair bejelentette a 2022-23-as téli menetrendjét, egy új járattal, a kanári-szigeteki Lanzarote-ra.