Október 28-án indul a téli menetrend – 8 új útvonallal Budapestről

2018. október 9.

Sorban jelentik be az újabb, Budapestről induló járataikat a légitársaságok az idei téli menetrendi időszakra, mely október 28-tól kezdődik.

Az idei téli menetrend első napján máris egy új légitársaságot ismerhet meg a Budapest Airport. A tavaly alakult grúz légitársaság, a MyWay október 28-tól hetente két, majd később három alkalommal közlekedik Tbiliszi és Budapest között.

MyWay légitársaság

Ezen kívül egyszerre négy új járat is fog üzemelni Budapest és a Brit-szigetek között. Az easyJet légitársaság két angol nagyvárosba is új járatokat nyit. A vállalat heti két alkalommal, hétfőn és pénteken közlekedik majd London Southend repülőterére, valamint ugyanezeken a napokon repül majd Manchester városába is.

A Wizz Air hetente háromszor fog közlekedni Doncaster-Sheffield repülőterére Budapestről (hétfőnként, szerdánként és péntekenként).

Különösen népszerű lehet a LOT lengyel légitársaság London City repülőterére közlekedő budapesti járata is, amely hétfőtől-szombatig minden reggel és este közlekedik a két főváros között.

A négy új, Egyesült Királyságba induló járat mellett egy londoni járat viszont megszűnik: a flyBe légitársaság London Southend és Budapest között repülő járata 2019. január 5-én közlekedik utoljára.

A Wizz Air a doncasteri járata mellett az izraeli Ovda repülőterére is indít járatot, ahonnan a turisták számára a rendkívül vonzó izraeli üdülőhely, Eilat rendkívül könnyen érhető el.  

A Ryanair is több új járattal büszkélkedhet október 28-tól: heti 2 alkalommal (szerdán és vasárnap) repülnek Jordánia fővárosába, Ammánba, rá két napra pedig Marseille is bekerül az ír légitársaság útvonalai közé. A francia kikötővárosba szintén heti két nap, keddenként és szombatonként közlekedik Budapestről a Ryanair.

A légitársaságok egy része pedig már a jövő nyárra is bejelentette újításait. A jövő évi újdonságok között a Ryanair a vezető, hiszen egyidejűleg négy új járatot is bejelentett. Heti két alkalommal közlekednek az írországi Corkba Budapestről, valamint szintén heti két járatot nyitnak az olaszországi Cagliariba és Bariba. 2019. májusától Sevillába is üzemeltetnek járatokat, szintén heti két alkalommal.

Rynair légitársaság

A Transavia légitársaság a francia Nantes-t teszi elérhetővé a turisták számára Budapestről jövő év tavaszától.

Bogáts Balázs, a Budapest Airport járatfejlesztési vezetője közölte, hogy tovább folytatják a tárgyalásokat a légitársaságokkal az új, jövőbeni járatok elindításáról. Európa mellett elsősorban Ázsia térségeire koncentrálnak és igyekeznek minél kedvezőbb menetrendeket kialakítani az utasok számára.

A 2018-2019-es téli menetrendi időszak új járatainak repjegyei már foglalhatóak rendszerünkben.

Kapcsolódó tartalmak:

>> Ismerje meg közelebbről a légitársaságokat!

>> További hírek, aktualitások. 

További híreink

A legfrissebb hírek a budapesti reptérről

Hírek <p>A légiközlekedés világát eddig szinte soha nem látott módon sújtó válsága, melynek okozója a koronavírus világjárvány, a Liszt Ferenc Nemzetközi Repteret is mélyen érinti. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint a Budapest Airport a tavalyi hasonló időszakához mért 75%-os utasszám csökkenése!</p>

A légiközlekedés világát eddig szinte soha nem látott módon sújtó válsága, melynek okozója a koronavírus világjárvány, a Liszt Ferenc Nemzetközi Repteret is mélyen érinti. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint a Budapest Airport a tavalyi hasonló időszakához mért 75%-os utasszám csökkenése!

Július közepétől már Szantorinire és Menorcára is indul közvetlen Wizz Air járat

Hírek <p>Július közepétől a Wizz Air két új desztinációval bővíti a budapesti közvetlen járatainak számát.</p>

Július közepétől a Wizz Air két új desztinációval bővíti a budapesti közvetlen járatainak számát.

Megújultunk!

Hírek