Untitled-1 hotel

Több mint 110 úti célt kínál majd a Budapest Airport téli menetrendjében

2021. október 22.

Idén is megtartotta szokásos őszi workshopját a Budapest Airport, melyen biztató számokat prezentáltak a jelenlévők részére.

Az október 21-i nyitányon a marketing és járatfejlesztési osztály négy munkatársa tartott prezentációt a jelenlévő tour operátoroknak, utazási irodáknak és a budapesti repülőtér partnereinek. Az előadásból fény derült többek között arra, hogy a 2020. évi mélyrepülés után, 2021-ben a visszaépülő desztinációk aránya már elérte a 80%-ot, míg a visszatérő légitársaságok aránya elérte a 60%-ot.

Az új és visszatérő járatok vonatkoztatásában kiemelt szerepet vállalt a Ryanair, amely olyan új célállomásokat is felvett a kínálatába, mint például Torino vagy Kaunas.

A prezentációt elhangzott az is, hogy a hamarosan életbe lépő téli menetrendben 110, elsősorban európai desztinációra lehet majd utazni, de elérhetővé válik például Szöul is.

Több, mint 110 úti célt kínál majd a Budapest Airport téli menetrendjében

Az újranyitás folyamatában kiemelt szerepet játszott az Air France-KLM heti 41 járattal, a Lufthansa heti 36 járattal és a Turkish Airlines heti 14 járattal. A közvetlenül elérhető Dubaj, mely úti cél jelentős átszállási lehetőséget kínál az utasoknak más desztinációkra, külön is említésre került. Az Emirates heti 5 járatán felül ugyan is a téli menetrendben a flydubai is elindítja közvetlen járatait Budapest és Dubaj között, heti 4 járattal.

A workshopon szóba kerültek a 2019 és 2021 között, mintegy 70 milliárd forint összköltségű megvalósult fejlesztések is, mint a 2A terminálhoz kapcsolódó új utasmóló üzembe helyezése, az önkiszolgáló poggyászfeladó kioszkok átadása vagy a 2-es terminál érkezési szintjén kialakított Covid teszt-központ

Az előadás közben nem került szóba az utóbbi hetekben szárnyra kapott hír, miszerint a magyar állam visszavásárolná a Budapest Airport üzemeltetési jogait. 

Forrás: turizmus.com

További híreink

Akciós ajánlat Dubajba az Emirates-től

Hírek <p>Foglaljon dubaji repülőjegyet több utas részére - az Emirates most kedvezményes árat kínál!</p>

Foglaljon dubaji repülőjegyet több utas részére - az Emirates most kedvezményes árat kínál!

Új közvetlen járatok Budapestről: Lyon, Párizs, Kisinyov

Hírek <p>A napokban két légitársaság, a Transavia és a Wizz Air is új (vagy épp újraindított) járatokat jelentett be. A Transavia visszatér Budapest – Lyon járatával, továbbá elindítja Budapest – Párizs Orly közvetlen járatát. A Wizz Air pedig, Moldova fővárosával bővíti útvonalhálózatát.</p>

A napokban két légitársaság, a Transavia és a Wizz Air is új (vagy épp újraindított) járatokat jelentett be. A Transavia visszatér Budapest – Lyon járatával, továbbá elindítja Budapest – Párizs Orly közvetlen járatát. A Wizz Air pedig, Moldova fővárosával bővíti útvonalhálózatát.

Kedvezményes Air France repülőjegyek egzotikus úti célokra

Hírek <p>Foglalja le következő egzotikus utazását kedvezményesen január 27-ig az Air France járataira!</p>

Foglalja le következő egzotikus utazását kedvezményesen január 27-ig az Air France járataira!