Untitled-1

Budapestről Kantonba repülhet: nyáron 17-re bővül a Kína és Magyarország közötti légi kapcsolat

2024. április 16.

Kiváló hír a távol-keleti utazást tervezőknek: A China Southern Airlines június 27-től heti négyszer indít közvetlen járatot Budapest és Kanton között. Ez azt jelenti, hogy nyáron összesen 17-re bővül a Kína és Magyarország közötti légi összeköttetések száma, megkönnyítve a turisták és üzletemberek utazását.

Peking, Sanghaj, Csungking és Ningpo mellett június 27-től már Kanton városa is elérhető lesz Budapestről Kantonba, a Gyöngy-folyó deltája pezsgő metropoliszába. A China Southern Airlines új járatával heti 17-re bővül a Magyarország és Kína közötti légi összeköttetés, ezzel 250 000 új ülőhelyet teremtve az év folyamán.

Kanton Kína egyik legfontosabb gazdasági központja, mivel a Kuangtung tartomány, amelynek része, a kínai GDP 10%-át generálja. Ennek köszönhetően az új légi kapcsolat kiemelkedő fontossággal bír a magyar gazdaság számára is. A Gyöngy-folyó delta területe - ide tartozik Hongkong, Makaó, Sencsen és Kanton - a világ legnagyobb informatikai és megújuló energia kutatás-fejlesztési központja. Az új közvetlen járat révén a több mint 15 millió lakosú metropolisz könnyebben elérhetővé válik, ami számos Magyarországon is jelentős befektető vállalatnak ad otthont, például a BYD, a Huawei, a ZTE, a Sunwoda és az Eve Energy.

Kuangcsou

„Nagy örömünkre szolgál, hogy Budapesten üdvözölhetjük a China Southern Airlines-t, és közvetlenül elérhető úticéljaink között köszönthetjük Kanton városát. Ezzel együtt az ötödik Budapestről elérhető kínai úti célunkat jelenthetjük be, amely kiváló csatlakozási lehetőséget kínál Délkelet-Ázsiába, Ausztráliába és Új-Zélandra, ráadásul a magyar gazdaság számára is kulcsfontosságú összeköttetést jelent – mondta Bogáts Balázs, a Budapest Airport kereskedelmi vezérigazgató-helyettese. – A kínai ipari város és a magyar főváros között első sorban üzleti utasokra számítunk, ezáltal, illetve a Kantonból érkező befektetések által pedig tovább erősödik a Magyarország és Kína közötti stratégiai jelentőségű együttműködés.”

A légitársaság kantoni bázisa nem csupán a kínai városba utazók kényelmét szolgálja, hanem kiemelkedő fontossággal bír az Ausztrália és Új-Zéland irányába történő továbbutazás szempontjából is. Az új járat lehetőséget biztosít arra, hogy az utasok könnyedén és kényelmesen juthassanak el Budapestről Kantonba, és onnan pedig számos átszállási lehetőség álljon rendelkezésükre, akár Kína, akár Ázsia más régiói felé. A menetrend szerinti járatok kedd, csütörtök, szombat és vasárnap délben indulnak Budapestről, hogy az utasok helyi idő szerint másnap reggel 7 és 8 óra között érkezzenek Kantonba.

Forrás: bud.hu

További híreink

Új Wizz Air járat Budapest és Gran Canaria között a téli menetrendben

Hírek <p>A Wizz Air bejelentette, hogy a téli szezonban új járatot indít Budapest és Gran Canaria között.</p>

A Wizz Air bejelentette, hogy a téli szezonban új járatot indít Budapest és Gran Canaria között.

A Budapest Airport segítőpontokat alakított ki a járatkésések miatt repülőtéren várakozó utasoknak

Hírek <p>Az elmúlt napokban jelentős mennyiségű járatkéséssel és -törléssel kellett számolnia a légi utasoknak Európa-szerte, így Budapesten is. A Budapest Airport számára ebben a helyzetben különösen fontos, hogy az utasairól megfelelően gondoskodjon, ezért a repülőtéren egy-egy dedikált várakozóterületet került kijelölésre a 2A és 2B terminálokon.</p>

Az elmúlt napokban jelentős mennyiségű járatkéséssel és -törléssel kellett számolnia a légi utasoknak Európa-szerte, így Budapesten is. A Budapest Airport számára ebben a helyzetben különösen fontos, hogy az utasairól megfelelően gondoskodjon, ezért a repülőtéren egy-egy dedikált várakozóterületet került kijelölésre a 2A és 2B terminálokon.

Párizs Charles de Gaulle-ra indít közvetlen járatot az EasyJet

Hírek <p>Az új Budapest - Párizs járat a téli menetrendben fog közlekedni, 2024. október 27-től.</p>

Az új Budapest - Párizs járat a téli menetrendben fog közlekedni, 2024. október 27-től.