Untitled-1

Bővít az Air France: 182 célállomás a téli menetrendben

2021. október 14.

A növekvő utasforgalomnak köszönhetően folytatódik a kínálat bővítése az Air France-nál: a téli időszakban 182 célállomásra repül, 23 új útvonalat nyit és több járatot közlekedtet az Egyesült Államokba.

A francia légitársaság a 2021 október és 2022 március közötti időszakban azok után tudja növelni kínálatát, hogy az utazási szabályok enyhítésének eredményeként folyamatosan emelkedik a kereslet a repülőjegyek iránt.

87 célállomás a hosszútávú hálózatban

A hosszútávú hálózatban 87 város lesz elérhető, a téli időszakban párizsi Charles de Gaulle reptérről 4 új útvonalon közlekednek a légitársaság repülőgépei: Zanzibárba Nairobin keresztül október 18-tól hetente kétszer, Maszkatba október 31-től, Colombóba és Bajulba november 1-től hetente háromszor lehet eljutni a francia légitársasággal.

Az Air France télen több olyan járatot is újra tud indítani, amelyeket a koronavírus-járvány miatt tavaly le kellett állítania. Port-Louis (Mauritius) hetente hétszer, Fortaleza, Fokváros, Seattle hetente háromszor, Mahé heti kétszer, Hongkong pedig heti egyszer válik újra elérhetővé.

Jelentősen bővül az amerikai járat-kínálat

Miután az Egyesült Államok kormánya bejelentette, hogy várhatóan novembertől újra engedélyezi az oltott turisták belépését, az Air France újabb járatokkal bővíthette kínálatát. Jelenleg 11 repülőtér (New York-JFK, Boston, Washington, Detroit, Atlanta, Chicago, Miami, Houston, Seattle, San Francisco és Los Angeles) szerepel a menetrendben, ezekbe a városokba hetente közel 100 járatot közlekedtetnek.

Jövő év tavaszától a társaság tervei szerint New York, Los Angeles és Miami felé nagyobb kapacitású repülőgépeket állít majd forgalomba, amivel várhatóan eléri a 2019-ben kínált kapacitás 90 százalékát. Idén nyáron ez az arány 50 százalék volt.

A Karib-térség és Kanada is egyszerűbben elérhető

A francia tengerentúli területek elérése is egyszerűbbé válik, St. Maarten szigetére decembertől már Orly-ról is el lehet jutni heti háromszor, így heti tízre nő a járatok száma. Cayenne, Pointe-á-Pitre, Fort-de-France és Saint-Denis de la Réunion felé szintén mindkét párizsi légikikötőből indulnak járatok.

Air France - repjegy.hu

A Karib-térség jobb elérését szolgálják a Montrealba és New Yorkba induló járatok is, amelyek november végétől hetente kétszer közlekednek.

Bővítés és új géptípus az európai hálózatban

Az európai hálózatban a téli időszakban az egyik lefontosabb esemény, hogy forgalomba áll az Air France első Airbus A220-300-as repülőgépe, amelynek első példányát szeptember végén vette át a légitársaság. A 20 százalékkal alacsonyabb fogyasztás és károsanyag-kibocsátás mellett üzemeltethető típussal az első időszakban Berlinbe, Madridba, Barcelonába, Milánóba és Velencébe repül majd a légicég, később Bologna, Róma, Lisszabon és Koppenhága kerül fel a célállomások listájára.

Ezzel egyidejűleg az Air France két új várost is elérhetővé tesz: Tenerifére november 1-től, Rovaniemibe december 4-től hetente két-két járat közlekedik majd, a finn város március 5-ig szerepel egyelőre a menetrendben.

Eddig csak a nyári időszakban volt elérhető, idén azonban a téli kínálatban is szerepel Sevilla, Las Palmas, Palma de Mallorca, Faro és Krakkó. Berlin október végétól már Orly-ról is elérhető napi egy járattal.

A meghirdetett menetrendben persze lehetnek változások. A légitársaság arra kéri az utasokat, hogy foglalás, valamint utazás előtt ellenőrizzék a belépési és utazási feltételeket!

Mint azt korábban az Air France bejelentette, meghosszabbodik az ingyenes átfoglalás lehetősége, a lefoglalt jegyeket március 31-ig lehet díjmentesen módosítani, azonban a felmerülő ár és illeték különbözetet továbbra is ki kell egyenlíteni. Aki pedig mégsem szeretne utazni, az teljes visszatérítést kérhet.

Egészségvédelmi intézkedések a fedélzeten

A légitársaság egészségvédelmi intézkedéseit legutóbb a Skytrax is elismerte és COVID Kiválósági Díjjal tüntette ki az Air Frace-ot. A repülőgépek fedélzetén kötelező a maszk viselése, a 3 perceként cserélődő levegőt a vírusok 99 százalékát kiszűrni képes HEPA-szűrők tisztítják, a felületeket pedig folyamatosan fertőtlenítik.

További híreink

Közvetlen Budapest - Lyon járat indul

Hírek <p>Egy rövid időszakra újraindítja lyoni járatát az easyJet.</p>

Egy rövid időszakra újraindítja lyoni járatát az easyJet.

Útfelújítási munkálatok a reptérre vezető úton

Hírek <p>Az MKIF – Magyar Koncessziós Infrastruktúra-Fejlesztő Zrt. áprilisban hozzákezd az M4-es autóút Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérhez kapcsolódó csomópontjainak útfelújítási munkálataihoz.</p>

Az MKIF – Magyar Koncessziós Infrastruktúra-Fejlesztő Zrt. áprilisban hozzákezd az M4-es autóút Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérhez kapcsolódó csomópontjainak útfelújítási munkálataihoz.

Kedvezményes flydubai ajánlat Dubaiba

Hírek <p><span>A flydubai légitárság április 30-ig kedvezményes áron kínál repjegyeket Dubaiba.</span></p>

A flydubai légitárság április 30-ig kedvezményes áron kínál repjegyeket Dubaiba.