Segíthetünk?

FőoldalSúgó Teendők az utazás előtt

Tudnivalók a repülőjegy foglalásról

Teendők az utazás előtt

Check-in

Menetrendekkel kapcsolatos információk

Poggyász

Utazás előtti teendők

Utazás: A reptéren és a repülőn

Utazás: Speciális kérdések

Teendők az utazás előtt

A kategória legnépszerűbb kérdései

Mit kell tenni, ha megsérült, vagy hiányos a poggyász, esetleg nem érkezik meg?

Amennyiben megérkezéskor azt veszi észre, hogy csomagja megsérült, haladéktalanul forduljon még a repülőtéren a megfelelő légitársasági képviselethez, és vetessen fel jegyzőkönyvet! Ugyanez a helyzet, ha esetleg nem érkezik meg a célállomásra a poggyásza. A repülőtéren - bizonyos felár ellenében - vállalnak csomagfóliázást is, ami megnöveli annak esélyét, hogy a csomag épen érkezzen meg a célállomásra, de ami miatt még fontosabb: lehetetlenné teszi, hogy észrevétlen maradjon az esetleges lopás a csomagkezelés során. Érdemes utasbiztosítást kötni mely általában tartalmazza a poggyászkésés vagy poggyászkár biztosítást is!

Tájékoztatás beutazási szabályokkal kapcsolatban

Magyar állampolgárok számára a Konzuli Szolgálat weboldán találhatóak hasznos információk a kiválasztott úti célról. Országonként nyújtanak tájékoztatást a Biztonság; Beutazási, tartózkodási és munkavállalási feltételekről; Közegészség, egészségügyi helyzetről valamint megtalálhatóak a célországban elérhető külképviselet(ek) elérhetőségei is!

Változhat a menetrend?

Ritkán de előfordulhat, hogy a visszaigazolt menetrendet a légitársaság megváltoztatja. Ilyen esetben utasainkat a foglalás során megadott e-mail címen értesítjük a változásról és a további lehetőségekről.

Mit kell ellenőrizni az utazást megelőzően?

Kérjük minden esetben ellenőrizze – akár a jegy vásárlást megelőzően - úti okmányainak érvényességét, beutazási és vízumszabályokat, jegyének aktuális állapotát!

Amennyiben poggyásszal utazik, akkor javasolt ellenőrizni a repülőjegy szabályának megfelelő poggyász méretet és súlyt.

Tájékoztatás úti okmányokkal, okmányok kiállításával kapcsolatban

Úti okmányok kiállításával kapcsolatban a 1818-as díjmentesen hívható Kormányzati Ügyfélvonal ad tájékoztatást.