Kérdése van?

Böngésszen a leggyakrabban feltett kérdések között,
vagy keressen kulcsszavak alapján.

FőoldalSúgó Teendők utazás előtt

Tudnivalók a repülőjegy foglalásról

Teendők utazás előtt

Check-in

Menetrendek

Poggyász

Utazás előtti teendők

Teendők a repülőtéren

Speciális kérdések

Teendők utazás előtt

A kategória legnépszerűbb kérdései

Milyen lehetőségek vannak menetrendváltozás esetén?

Ez a menetrend változás nagyságától függ. Az új menetrend elfogadásán felül, amennyiben a légitársaság engedélyezi, akkor aznapi vagy ha nincs aznap megfelelő csatlakozási lehetőség, akkor korábbi vagy későbbi napokra lehet általában a jegyet módosítani díjmentesen azonos légitársaságra.

Mivel minden eset egyedi, a lehetőségekről kollégáink tájékoztatják írásban.

Mit kell tenni, ha sérült vagy hiányos a poggyász, esetleg nem érkezik meg?

Amennyiben megérkezéskor, poggyászának átvételekor azt veszi észre, hogy csomagja megsérült, haladéktalanul forduljon még a repülőtéren a megfelelő (légitársasági/reptéri) képviselethez, és vetessen fel jegyzőkönyvet rögtön azután, hogy megkapta poggyászát! Ugyanez a helyzet, ha esetleg nem érkezik meg a célállomásra a poggyásza.

A repülőtéren - bizonyos felár ellenében - vállalnak csomagfóliázást is, ami megnöveli annak esélyét, hogy a csomag épségben érkezzen meg a célállomásra és véd attól is, ha illetéktelenek jogosulatlanul próbálnának meg csomagunk tartalmához hozzáférni! Értékeiket minden esteben vigyék magukkal a fedélzetre!

Érdemes utasbiztosítást is kötni, mely sok esetben tartalmazza a poggyászkésés vagy poggyászkár biztosítást is.

Tájékoztatás úti okmányokkal, okmányok kiállításával kapcsolatban

Úti okmányok kiállításával kapcsolatban a 1818-as díjmentesen hívható Kormányzati Ügyfélvonal ad tájékoztatást.

Tájékoztatás beutazási szabályokkal kapcsolatban

Magyar állampolgárok számára a Konzuli Szolgálat weboldalán találhatók hasznos információk a kiválasztott úti célról. Országonként nyújtanak tájékoztatást a biztonsági szituációról, a beutazási, tartózkodási és munkavállalási feltételekről, az egészségügyi helyzetről valamint megtalálhatók a célországban elérhető külképviselet(ek) elérhetőségei is.

Változhat a menetrend?

Ritkán de előfordulhat, hogy a visszaigazolt menetrendet a légitársaság megváltoztatja. Ilyen esetben utasainkat a foglalás során megadott e-mail címen értesítjük a változásról és a további lehetőségekről.