Kérdése van?

Böngésszen a leggyakrabban feltett kérdések között,
vagy keressen kulcsszavak alapján.

FőoldalSúgó Teendők a repülőtéren Várakozás a repülőtéren

Tudnivalók a repülőjegy foglalásról

Teendők utazás előtt

Teendők a repülőtéren

Érkezés a repülőtérre

Biztonsági ellenőrzés

Tájékozódás a repülőtéren

Várakozás a repülőtéren

Speciális kérdések

Teendők a repülőtéren

Várakozás a repülőtéren

Mit tegyünk hosszabb átszállás esetén?

El lehet hagyni a repteret hosszú átszállásnál városnézés céljából?

Reptéri vásárlás, étkezés

Áramforrások a reptéren

Wifi használat a reptéren

Repülőtéri lounge-ok használata

Dohányzás a reptéren

Mit tegyünk hosszabb átszállás esetén?

Számos lehetőség közül választhatunk hosszabb átszállás esetén, azonban érdemes úgy készülni, hogy a lehető leghasznosabban eltöltsük ezt az időt pihenéssel, olvasással, vásárlással vagy akár munkával. A kézipoggyászba érdemes olyan tárgyakat is helyezni amivel az átszállás idejére lefoglalhatjuk magunkat!

El lehet hagyni a repteret hosszú átszállásnál városnézés céljából?

Tranzit országban történő reptér elhagyásánál (pl. városnézés), kérjük, vegye figyelembe az adott ország beutazási feltételeit, és győződjön meg arról, hogy elegendő ideje lesz visszaérni a reptérre! 

Amennyiben minimum 8-10 óra átszállási idő áll rendelkezésére, akkor is vegye figyelembe, hogy a járat indulása előtt legalább 2 órával érjen vissza a reptérre, ahol ismét biztonsági ellenőrzésen átesnie!

Reptéri vásárlás, étkezés

Javasoljuk, hogy utazás előtt látogasson el a reptér weboldalára ahol sok információhoz juthatunk az ott található vásárlási és étkezési lehetőségekről. Nagyobb nemzetközi reptereken igazán bőséges a kínálat.

Áramforrások a reptéren

Sok esetben még korlátozottan vehető igénybe, azonban a nagyobb reptereken ma már egyre több pontra helyeznek el konnektorokat, hogy elektromos temékeinket, telefonunkat, táblagépünket vagy laptopunkat tölthessük.

Javasoljuk, hogy ne merítse le teljesen elektromos berendezéseit, mert ezeket egy biztonsági ellenőrzés során is bekapcsoltathatják biztonsági okokból. Amennyiben nem tud ennek eleget tenni, akkor az adott terméket elkobozhatják. Ha van lehetősége, akkor a repülés során is töltse telefonját, táblagépét!

Wifi használat a reptéren

A Wifi szolgáltatás a legtöbb reptéren ma már díjmentes egy gyors regisztrációt követően. Az adatforgalom mértéke és a használat ideje limithez kötött.

Repülőtéri lounge-ok használata

A reptéri prémium várótermek (Lounge-ok) általában a Business vagy a First osztályon utazók részére fenntartott helyek.

Sok repülőtéren lehetőség van díj ellenében használni a prémium reptéri utasvárókat, amely egy hosszabb csatlakozás idejére is nyugodt környezetet biztosít a pihenésre vagy munkára egyaránt.
A szolgáltatás része az önkiszolgáló bárok használata, ahol alkoholos vagy alkoholmentes italok, szendvicsek, sós-és édes snakcek közül választhatnak, valamint friss helyi és nemzetközi sajtótermékek, internethasználat áll rendelkezésre.

Dohányzás a reptéren

A terminál épületében, éttermekben, nyílt közösségi terekben, mosdóban szigorúan tilos, csak az arra kijelölt helyeken lehetséges a dohányzás. A kijelölt hely lehet a terminál épülete előtt vagy a tranzit területén a kijelölt, elszívó berendezéssel ellátott helységekben. Az elektromos cigaretta és a dohánytermékek használata a nem kijelölt helyiségekben és a repülőgépeken is szigorúan tilos, amely szabály megszegése súlyos következményekkel jár.